PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : discus yavrularında beslenme

carisma2234
09-04-2008, 09:46
merhabalar, arkadaşlar öncelikle sorunumu sizlerle paylaşmak istiyorum yaklaşık 5 gün önce aldımış olduğum(erkan bey'den) yavru discularıma tavsiye üzerine APC den, dondurulmuş dana yüreği ve dondurulmuş artemia aldım. Ayrıca kuru yem olarak tetra prima var sabah akşam v ben, öğlen ve akşam üstü annem:) (e çalışıyoruz tabi) yemliyor yemleme miktarını ayarlayamıyorum veya balıklar yemiyor çok uzun süre gözlemleyemedim ama sabah ve aksam günde iki defa dip çekimi yapıyorum ve aksam %30-35 su değişimi dana yüreğine hiç saldırmıyolar daha cok dondurulmuş artemia yiyorlar sanırım ama ondan da cok fazla değil gözlemlediğim kadarıyla ne yapmalıyım? yavruların tankı 160lt şimdilik değer tankları hazaırlamadım suan yeterli olucagnı düşünerek. tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar şimdiden teşekkürler..

Vedat Yılmaz
09-04-2008, 10:13
Arkadaşım merhaba öncelikle sizden ricamız size ayrılan imza kısmını doldurursanız sizi yakından tanımış oluruz :)
Balıklarınızın yüreğe iştahlı olmamasının birkaç nedeni olabilir bunların başında yüreğe alışık olmamaları gelebilir,başka bir nedende onların iştahlarını olumsuz yönde etkileyebilecek bir iç parazit olabilir veya balıklarınız henüz yeni yerlerine tam alışmamış olabilirler.
Çözüm konusuna gelince öncelikle balıklarınızın dışkılarını gözlemleyin şayet beyaz ve jelatinimsi bir dışkı çıkarmıyorlarsa balıklarınızın iç parazit sıkıntısı yok denebilir şayet normalise asıl sıkıntı ve benim daha yüksek bir olasılık olarak gördüğüm konu dana yüreğine alışık olmamalarından kaynaklanıyor olabilir böyle bir sıkıntının üstesinden gelmek için yüreği sabahları balıklarınız açken az miktarda verin ve yemleme sonrası dipte yem artığı bırakmayın öyünlerin arasını biraz açın yürekten sonra vereceğiniz yemi çokdaha az miktarda verin sonraki öğün yine yürekle olsun ve yine yemlemeden sonra dipte yem atığı bırakmayın yani mümkün mertebe yüreği balıklarınız tamamen aç iken verin.Ayrıca iştahlarını açmak için sera fistamin kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin diğer arkadaşların belki daha güzel tavsiyeleri olabilir.:)

carisma2234
09-04-2008, 10:13
bua rada yavru sayısını belırtmeyi unutmusum arkadaşlar 7 tane 5-5.5cm civarı....

carisma2234
09-04-2008, 10:18
yavruların dıskılarında bı sorun yok sanırım gayet hakeretlıller ben etrafta olmadıgım surece benden urkuyolar cok dıp cekme kısmına gelınce sabahları aksamdan kalanları çekiyorum dolayısıyla evde oglen yem verılememe ıhtımalıne karsı yem bıraz fazla atıyorum gun ıcerısındekı artıklarıda aksam cekip su değiştiriyorum. yani kıyamıyorum veletlerı aç bırakmaya:)

discusturka
09-04-2008, 10:22
Carisma, sizin veletler açlıktan ölmez ama kötü su şartlarından ölür. Fazla yem atmamanızı öneririm.

Vedat Yılmaz
09-04-2008, 10:29
yavruların dıskılarında bı sorun yok sanırım gayet hakeretlıller ben etrafta olmadıgım surece benden urkuyolar cok dıp cekme kısmına gelınce sabahları aksamdan kalanları çekiyorum dolayısıyla evde oglen yem verılememe ıhtımalıne karsı yem bıraz fazla atıyorum gun ıcerısındekı artıklarıda aksam cekip su değiştiriyorum. yani kıyamıyorum veletlerı aç bırakmaya:)
Sabahları dip çekme işlemini sabah yemlemesini yaptıktan sonra halledin ve balıklarınıza mümkün mertebe kısa sürede bitirecekleri kadar yem atın dipte yiyebileceklerinden fazla yem kalırsa hem su bozulur,hem balıklarınız yeme karşı ilgisiz hale geliri hemde vermiş olduğunuz yem su içerisinde fazla bekledikten sonra tüketildiği taktirde balıklarınıza faydadan ziyade zarar verebilir.
Kıyamama noktasına gelince:) onlara iyilik yapmak istiyorsanız benim dediğim gibi yapın ve gün içerisindeki açığı akşamları kapatmaya çalışın.
Yavru büyütmede sık ve kısa sürede bitirebilecekleri miktarlarda yem atmak çok önemli.

carisma2234
09-04-2008, 10:31
teskkürler yemlemeyi azaltmaliyım sanrım bugunden itibaren deniycem birde dondurulmuş artemia yeterlimi beslenme çin su asamada yedikleri sadece bu diğer yemlere alıştırana kadar.

Vedat Yılmaz
09-04-2008, 16:14
Mesut bey artemiayı yüreğe alışana kadar mümkün mertebe yürekle beslemenin ardından verin veçok az miktarlarda olsun aksi halde yüreğe çokdaha zor alışırlar aç kaldıkça yüreğe yöneleceklerdir.Yüreğe alıştıktan sonra onunda miktarını artırabilirsiniz.

carisma2234
09-04-2008, 16:17
Vedat Bey ilginiz için çok teşekkür ederim. önerileriniz doğrulsusunda yemleme yapmaya çalışacağim biraz daha büyüsünler insallah fotolarınıda eklemek kısmet olur:)

Vedat Yılmaz
09-04-2008, 16:19
Vedat Bey ilginiz için çok teşekkür ederim. önerileriniz doğrulsusunda yemleme yapmaya çalışacağim biraz daha büyüsünler insallah fotolarınıda eklemek kısmet olur:)
Mesut bey rica ederim, yardımcı olabilirsek ne mutlu bize:)

balletus
10-04-2008, 00:56
Mesut bey balıklatrınız hayırlı olsun örnek teşkil edebilir düşüncesi ile size kendi besleme şeklimi kısaca yazayım isterseniz.

Sabah otomatik yemleme 06.00 civarı 10.00 yürek ve dip cekimi 12.30 gibi makinada (tetra ,sera bits tropik pul yemi seranın pul yemi)15.30 gibi makina 18.30 gibi makina 20.00 yürek dip cekimi su eklenmesi..

Kısaca günde 5 kere yeteri kadar makina verirken ben sabah bir akşam bir yürek verip dip temizliği yapıp su ekliyorum.Bir adet otomatik yem makinası edinmenizi tavsiye ederim.

carisma2234
10-04-2008, 09:26
mehmet bey teşekkür edrim yemi azalttım bakalım durm ne olucak bende merkala beklıyorum yine 4 defa yemlenıyorlar ama azar azar....

balletus
11-04-2008, 00:27
mehmet bey teşekkür edrim yemi azalttım bakalım durm ne olucak bende merkala beklıyorum yine 4 defa yemlenıyorlar ama azar azar....

Rica ederim , bende bu şekilde yemlemeyi tavsiye etmiştim.Çok yemleme yerine sık azar azar.Kolay gelsinn.

fruiterer
20-10-2010, 19:45
Hadi bakalım sıra sende.

carisma2234
21-10-2010, 10:28
Vay be bu konuyu gorunce gozlerım yaşardı:)

Savaş AYDIN
21-10-2010, 11:19
Mesut eski günleri hatırlamak güzeldir.:)

Tamer
21-10-2010, 11:53
Vay be bu konuyu gorunce gozlerım yaşardı:)

Mesut o günlerden bu günlere çok şey değişti, kendini çok geliştirdin ne mutlu, fakat değişmeyen tek birşey var oda senin imla ve yazım hatalarınicon_lol

bua rada yavru sayısını belırtmeyi unutmusum arkadaşlar 7 tane 5-5.5cm civarı....

umutcutuk
21-10-2010, 12:33
Mesut o günlerden bu günlere çok şey değişti, kendini çok geliştirdin ne mutlu, fakat değişmeyen tek birşey var oda senin imla ve yazım hatalarınicon_lol

icon_lolicon_lolicon_lol bravo süper tespit

carisma2234
21-10-2010, 13:06
Arakdaşalr öncelikle bir konuyu güzel tespit etmişşiniz ancak sorunu yanlış analız ediyosunuz:)

Sorun bende değil klavye de arkadaşlar,bozuk... arkadaşlar bilgi işlemden istedik stoklarında yokmuş mecburen kullanıyorum.

:)

Tamer
21-10-2010, 13:18
Arakdaşalr öncelikle bir konuyu güzel tespit etmişşiniz ancak sorunu yanlış analız ediyosunuz:)

Sorun bende değil klavye de arkadaşlar,bozuk... arkadaşlar bilgi işlemden istedik stoklarında yokmuş mecburen kullanıyorum.

:)

Mesut isteyince o bozuk klavyeyle ne güzelde yazıyosun bakicon_lolicon_lol bilgi işlem size sesleniyorum değiştirin artık şu klavyeyi yavicon_lol

Vedat Yılmaz
21-10-2010, 13:24
Demekki 2008'den bu güne değişim göstermeyen tek şey Mesut'un klavyesi biggrin burası kesin biggrin.

barisbasyigit
21-10-2010, 14:43
Mesut isteyince o bozuk klavyeyle ne güzelde yazıyosun bakicon_lolicon_lol bilgi işlem size sesleniyorum değiştirin artık şu klavyeyi yavicon_lol
icon_lolicon_lolicon_lolicon_lolicon_lol

carisma2234
21-10-2010, 14:51
takılın bakalım.......kalavye ye:) ii eğlence çıktı:)

Savaş AYDIN
21-10-2010, 16:53
takılın bakalım.......kalavye ye:) ii eğlence çıktı:)

Mesut bencede değiştir artık şu klavyeyi okadar discus değiştirdin klavye hala aynı.:D