PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yemleme konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var..

İsmail ÖZEL
09-04-2008, 01:42
Arkadaşlar yeni discus sevdasına kapılanlardanım bende.. http://www.turkdiskus.com/forum/images/smiles/icon_smile.gif Bu işe 10-12 yavru discus(özellikle red map istiyorum söz aldık inş :) ) alıp başlamak istiyorum..Akvaryum hazırlığı bitmek üzere..Ve şu anda aklıma yemleme sorunu takıldı..Ben araştırdığım kadarıyla bir program yaptım..günde 3 öğün(09:00-13:00-18:00) olmak üzere artemia-yürek ve tetra bits..

Ama bu program ne kadar doğrudur,bu yemlerin dışında başka bişeye gerek varmıdır veya bunlardan gereksiz olan var midir bilemiyorum ve yardımlarınızı bekliyorum..

Ufukİnan
09-04-2008, 09:11
İsmail bey,Günde 3 ögün discus yavruları için az sayılabilecek yemleme sıklığıdır 5 ögüne çıkarmanızı öneririm.Elbette yem çeşitlerinizde gereksiz yem yok fakat artemia verme durumu alacağınızın yavrunun boyutuna bağlıdır.4 cm yavruya artemia uğraştırıcı ve lüks gelebilir.Onun yerine ev yapımı dana yüreği mix vermeniz daha iyi olacaktır.Ögün programı 3 ögün dana yüreği mix 2 ögün tetra bits/yada diğer kullanacağınız yem olabilir

Hürkan
09-04-2008, 09:27
İsmail bey,Günde 3 ögün discus yavruları için az sayılabilecek yemleme sıklığıdır 5 ögüne çıkarmanızı öneririm.Elbette yem çeşitlerinizde gereksiz yem yok fakat artemia verme durumu alacağınızın yavrunun boyutuna bağlıdır.4 cm yavruya artemia uğraştırıcı ve lüks gelebilir.Onun yerine ev yapımı dana yüreği mix vermeniz daha iyi olacaktır.Ögün programı 3 ögün dana yüreği mix 2 ögün tetra bits/yada diğer kullanacağınız yem olabilir

Ufuk bey katılıyorum günde 3 öğün alacağınız yavrular için az, beslenme ne kadar iyi yapılırsa sonuç okadar iyi oluyor . İsmail bey

İsmail ÖZEL
09-04-2008, 09:31
Peki arkadaşlar kaç saat aralıklarla yem verilmeli.?

Ufukİnan
09-04-2008, 11:22
Belli bir saat aralığı yoktur İsmail bey.Discus yavrularının metabolizması oldukça hızlı yemleri çok çabuk hazmedip dışkılarını yapıyorlar.Hatta sizde dikkat ederseniz farkedebilirsiniz.Sabah 7,30 ile gece 23 arasında oldukça geniş süre var vaktiniz varsa bu süreyi 5 e bölebilirsiniz.

İsmail ÖZEL
09-04-2008, 13:37
Aslında şöyle bir sorun var..Akvaryumu işyerindeki bir odaya kurdum..Ve akşam 18:00 kadar işyerindeyim..Yani 18:00den sonra yemleyememe gibi bir durum var ortada..Bu bir sorun oluşturur mu.? son yemlemeyi 18:00 güçlü bir öğünle sonlandırırım diye düşünmüştüm ama sizde 23 e kadar zamanınız var deyince biraz tedirgin oldum..o saatlere kadar yemleme yapmam mı gerekiyor.?

Tamer
09-04-2008, 14:15
Bits yerine Fd flake yemleri öneririm(krıll flake artemia flake vb.), ağırlıklı olarak yürek ve karides yem kullanın.

Ufukİnan
09-04-2008, 15:15
Tamer bey'in söylediği gibi yüksek proteinli yemlerden kullandığınız takdirde sorun kalmayacaktır.Ayrıca İsmail bey hiçbirşeyi kesin şöyle yapın diyemiyorum çünkü herkes farklı metodla balık büyütebilir.Siz belki 4 kere yemleme yapabilirsiniz ama kaliteli ve yüksek protein değerlerine sahip yemlerle yaptığınız vakit tüm düşündüğünüz eksiklikleri giderirsiniz.

Bu arada içiniz rahat olsun diye söylüyorum.Siz 3-4 kez yemliyorsunuz diye az gelişecek başkası 6-8 kere yemleyip çok gelişecek diye bir kaide yok.Diğer etkenlerde önemli,balık önceden nasıl beslenmiş,hastalık geçirmişmi,su değişimleri güzel ve düzenli yapılmışmı,önceden yaşadığı su şartları vs... gibi.Yani kaliteli ve güzel bakılmış balık alırsanız her şey daha kolay olacaktır. :)

Tamer
09-04-2008, 15:26
Kısa ve öz bir tavsiyede bulunayım, Az az ve sık sık besleme yapın, Discuslarınız dışkıladıkça temizleyin, birazdaha açıyım, günde 10 öğünde verebilirsiniz ama az az verin, balıkları yeme boğmayın, ve dipte yem artığı ve dışkı artığı bırakmayın, çeşitli yemleme yapın, ard arda aynı yemi discuslarınıza vermeyin, yapabiliyorsanız günde 3 kere dip çekimi yapın, süper form ve büyütmenin esası bu, diğer detaylarda, kullanılan su ve yem kalitesi, balığın genetik yapısı ve sağlık durumudur.