PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sump ta problem..yardımlarınızı bekliyorum..

İsmail ÖZEL
08-04-2008, 19:54
Beklemediğim bir sorunla karşılaştım..akvaryumdan sumpa gelen su süngeri geçemeden yan bölmeye taşıyor..sanırım sıkı ve kalın sünger kullanmışım..:(

http://img222.imageshack.us/img222/8409/sumpgp6.jpg

Gelen suyu vana ile neredeyse küçük parmağımdan ince bir şekilde akmasını sağladım(bu durumda su yan bölmeye geçmeden süngerden alta geçiyor) ve kafa motorunu en kısık seviyede ayarlardım..ama kısık olmasına rağmen kafa motoru hızlı basıyor ve akvaryumdaki su seviyesi artıyor..:confused:

Sanırım buna tek çare süngerleri daha boşluklu ve ince süngerlerle değiştirmek..Bide katman olarak fazla sünger koydum bu katmanları azaltmam lazım..Ek olarakta süngerleri bölme ölçülerinden yarım cm daha geniş kestimki sıkışsın diye araya bununda etkisi olabilir..

Süngerleri değiştirmeyi düşünüyorum ama süngerlerin sıkılık seviyesine göre numaralandırılmaları var sanırım..Kaç numara ve ne kadar kalınlıkta sünger kullanmalıyım..?

ebatan22
08-04-2008, 20:20
merhaba İsmail bey zannedersem yatak süngeri kullanmışsınınz sumpta bu süngerin suyu geçirgenlik özelliği çok az tıkandığı zaman sorunla karşılaşırsınız benim tavsiyem sumplarda kullanılan mavi süngerdir bunu kullanırsanız sorunun çözüleceği kanatindeyim saygılar

İsmail ÖZEL
08-04-2008, 20:47
merhaba İsmail bey zannedersem yatak süngeri kullanmışsınınz sumpta bu süngerin suyu geçirgenlik özelliği çok az tıkandığı zaman sorunla karşılaşırsınız benim tavsiyem sumplarda kullanılan mavi süngerdir bunu kullanırsanız sorunun çözüleceği kanatindeyim saygılar

Evet Erkan Bey sıkı olduğundan(sıkı olmasının daha iyi olduğunu okumuştum zannedersem bir yerden) yatak süngeri kullandım..yalnız yanlış bir seçim yapmışım galiba..Bu arada tavsiyeniz için teşekkür ederim..

Mert Taşkıran
09-04-2008, 08:30
İsmail Bey, mavi sünger harici sünger kullanmayın. Kullandığınız bu süngerlerin içindeki kimyasallar suya salınım yaparlar ve balıklarınızın ölümüne neden olur. Ve ayrıca mavi sünger o süngerler gibi tıkanmaz gözenekleri geniştir. Kolay gelsin..

Saygılarımla,

İsmail ÖZEL
12-04-2008, 19:29
Biyolojik süngerin bu kadar fark edeceğini tahmin etmiyodum..

http://img215.imageshack.us/img215/6346/12042008629fx8.jpg

Bioballs ve sporax ilavesi yapılacaktır...

fma55discus
13-04-2008, 11:24
İsmail bey yatak süngeri kullanmayacağını size belirtmiştik zaten daha önceki konularda.Kaliteli balıklara kaliteli malzeme lazım:)Bu forumda size yatak süngeri kullanın denildiğini sanmıyorum doğrumudur?Hatanın neresinden dönülse kardır.İlerde daha ciddi sorunlara yol açabilirdi.Bu gibi hatalardan çok su baskınları :)çok balık ölümleri gördük.Şuanki hali başarılı olmuş.Tebrikler.Sumpa su girişinin önünüde kapamayın hafif yüksek bırakın köpük yapar ve su daha iyi havalanır.

abdurrahman
13-04-2008, 15:35
Yeniden yapılandırılmış sump daha mantıklı olmuş:)

İsmail ÖZEL
13-04-2008, 23:27
İsmail bey yatak süngeri kullanmayacağını size belirtmiştik zaten daha önceki konularda.Kaliteli balıklara kaliteli malzeme lazım:)Bu forumda size yatak süngeri kullanın denildiğini sanmıyorum doğrumudur?Hatanın neresinden dönülse kardır.İlerde daha ciddi sorunlara yol açabilirdi.Bu gibi hatalardan çok su baskınları :)çok balık ölümleri gördük.Şuanki hali başarılı olmuş.Tebrikler.Sumpa su girişinin önünüde kapamayın hafif yüksek bırakın köpük yapar ve su daha iyi havalanır.

Fatih Bey yatak süngerinin kullanılmayacağı hakkında kimse bişey dememişti yalnız biyolojik sünger kullanın demişti..Ve bazı arkadaşların biyolojik sünger yerine gri sünger kullanılabileceği söylemlerini okumuştum..Bende bulunduğum civarda bırakın biyolojik sünger bulmayı, sünger zor buldum..Gri sünger yerine bu süngerlerin olabileceğini düşündüm ama olmuyomuş..icon_lol Neyse deneyerek öğrenmiş olduk..Sizinde dediğiniz gibi zararın neresinde dönülse kardır;) Sonunda netten biyolojik sünger siparişi verdik ve bulduk doru yolu..:) Sumpta su girişi meselesine gelince normalde bilinçli olarak sizinde dediğiniz yararlar düşünülürek 10-15 cm yüksek bıraktım..Yalnız biraz yükse kolmuş sanırım su etrafa sıçrama yaptı..Bu nedenle idareten poşetle bir çare buldum..Sonrasında poşetin yerine kalın pimaş boru geçirerek hem suyun hava almasını sağlayacağım,hem de sıçramayı engelleyeceğim inş..;)