Orijinalini görmek için tıklayınız : mango kökü ph yükseltirmi
mesut bostancı
08-04-2008, 16:14
merhaba arkadaşlar mango kökü suyun ph şını yükseltebilirmi teşekkürler
Merhaba Mango kökü Humik asit salınım yaparak suyu asidikleştirir, fakat stabil tutmaz, ph da dalgalanmalara neden olur, ph arttıracak bir özelliği yoktur.
mesut bostancı
08-04-2008, 16:27
tamer bey çok teşekkür ederim sizce kökleri çıkartmalımıyım
Ben kendi tanklarımda hiç kullanmadım ve gerek duymadım, olmasa bence daha iyi. Görsel bir şeyler olsun istiyorsanız, cam kaselere içine kuarzt kum koyarak anubias ekebilrsiniz, böylece takınız biraz yeşillenmiş olur:)
mesut bostancı
08-04-2008, 18:08
tamer bey çok teşekkür ederim.
scarface
08-04-2008, 21:49
Tamer beyin fikri 10 numara cam kaselere anubias
mustafaburuk
08-04-2008, 22:46
Ben kendi tanklarımda hiç kullanmadım ve gerek duymadım, olmasa bence daha iyi. Görsel bir şeyler olsun istiyorsanız, cam kaselere içine kuarzt kum koyarak anubias ekebilrsiniz, böylece takınız biraz yeşillenmiş olur:)
Tamer bey ne zamandır gözüm akvaryumcumdaki anabiaslarda mango köküne anabiasları bağlamayı düşünüyordum ama bitkili tankta yetişen discuslaı görünce vazgeçtim.Akvaryum cama cam 450lt 5 adet yavru var.Yani resmen sırıtıyor .İllede mango kökü koymayın derseniz cam saksılara koyacağım.Tabi bu arada rutin su değişimleri ve testlere devam edeceğim.Tecrübelerinze dayanarak cevap bekliyorum.Anabiaslar 10 cm ve 5-6 yaprak. 10 kök koymayı düşünüyorum.Selametle...
Bende de bir 500 litrelikte 2 kök cam kasede var, diğer yavru büyütmelerde vs. hiçbirşey yok, görsel olarak şık oluyor ama dezavantajı şu, olası bir ilaçlama anında bitkiyi feda ediyorsunuz, birde anubiasların bağzı türleri yüksek su değişimlerinde yaprak atıyor, seçerken dikkat etmek gerekli.
mustafaburuk
09-04-2008, 20:31
İlaçlama yaparken akvaryumdan çıkartırım .
UndeR_DoG
14-04-2008, 18:18
ilaçlama derken?böcek ilacı falanmı :Dbizde bu gün ilaçlama yaptırdık(evi kanatlı karıncalar basmıştı).akvaryuma ve balıklara birşey olmaz dimi?yani adam özellikle suya sıkacak değil fakat havadaki ilaçlardan bir zarar gelmez suya değilmi?filitre ve hava motoruda sürekli çalışıyordu...
Saygılar...
ilaçlama derken?böcek ilacı falanmı :Dbizde bu gün ilaçlama yaptırdık(evi kanatlı karıncalar basmıştı).akvaryuma ve balıklara birşey olmaz dimi?yani adam özellikle suya sıkacak değil fakat havadaki ilaçlardan bir zarar gelmez suya değilmi?filitre ve hava motoruda sürekli çalışıyordu...
Saygılar...
Hmm..Kötü süprizlere hazırlıklı olun derim, mümkünse su değiştirin odaya sıkılan sıradan sinek ilacı bile balıklarınızın ölümüne yol açabilir, yerinizde olsam birdaha akvaryumların bulunduğu odada benzeri bir ilaçlama yapmazdım.
UndeR_DoG
14-04-2008, 18:37
gerektiğinde tekrar yapılır da nasıl su ile temasını kesebilirim ilacın?
saygılar...
saygılar...
Aynı odada bu mümkün değil, Havaya dağılan kimyasalı akvaryuma sokmamak mümkün olmıyacaktır.
Vedat Yılmaz
15-04-2008, 12:38
saygılar...
Abdulkadir bey böyle bir durumla karşılaşırsanız ve mecbur kalırsanız özellikle hava motorunu temiz hava olan bir kısımda tutun özellikle hava motoru ve filtre suya kimyasal karşma olayını artırıyor,nargileyi göz önüne alın aynen onun gibi, onadan alacağı ilaçlı havayı suya bastıkça su filtre vazifesi görebilir ve çok üzücü sonuçlar doğar.
abdurrahman
15-04-2008, 15:50
Abdulkadir bey böyle bir durumla karşılaşırsanız ve mecbur kalırsanız özellikle hava motorunu temiz hava olan bir kısımda tutun özellikle hava motoru ve filtre suya kimyasal karşma olayını artırıyor,nargileyi göz önüne alın aynen onun gibi, onadan alacağı ilaçlı havayı suya bastıkça su filtre vazifesi görebilir ve çok üzücü sonuçlar doğar.Bence çok sakıncalı bir durum,bir arkadaşımız balıklarını böyle kaybetmişti,ayrıca Vedat beyin nargile örneği tam yerinde bir örnek olmuş.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.