PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Su degişimi?

best16
08-04-2008, 15:20
Merhaba arkadaşlar 374 litre akvaryumda su bulunmakta discuslarım için nekadar süre ile ve kaç litre su değişimi olması gerekir ???
Şimdiden herkese teşekkürlerimi sunuyorum saygılar..

best16
08-04-2008, 15:34
Kusura bakmayın balık sayısını yazmayı unutmuşum..Discuslarım 8 adet 5 cm boylarında..

Tamer
08-04-2008, 16:01
24 saat dinlenmiş suyu, 24 saatte bir, akvaryumunun %15-25 arasında br oranla değiştirebilrsiniz. Bu oran tankınızda yüksek ısı farklılıkları doğurmayacak ise( özellikle yazın hava sıcaklığının yüksek olduğu dönemlerde) %50-80 e kadar çıkabilir.

UndeR_DoG
08-04-2008, 22:05
Benimde merak ettiğim bir konu var;
Büyük tanklarda su değişimi herhalde kovaya su doldurup yapılmıyor. :) peki nasıl su değişimi yapılıyor büyük tanklarda?Bende sezon sonu yani okullar kapanınca büyük tanka geçecem fakat nasıl su değişimi yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok:D En kaba şekilde hangi cihaz ile değiştiriliyor (en kaba tarif ile demek istedim) yani ;aynı boyda bir depo akvaryum ilemi yoksa nasıl bir yöntemle. şimdiden teşekkürler , saygılar...

mustafaburuk
08-04-2008, 22:21
Abdülkadir bey bende aynı dertten muzdarip idim.2000lt/h kafamotoru aldım lendirme tankıma yerleştirdim ucuna hortum bağladım ve ana tanka uzattım.Dinlendirme tankımda su 24 lt olunca ana tanka basıyorum.Benim dinlendirme tankım 150lt ve altta.Ana tank 450 lt üstte.Kafa motoru alırken debisine bak 2000-3000lt/h olmasına dikkat et zira ben iç filtrenin kafasıyla yapmaya çalıştım ama kaldırmadı.otuz.com dan bulabilirsin.Kafa motorunun su basma metresi de yazıyor.

mustafaburuk
08-04-2008, 22:24
Klavyede problem var tam yazamadım umarım yardıcı olabilmişimdir.Dinlendirme tankınızı anatankın üzerinde tutabilirseniz kafa motoruna gerek kalmaz.Tabi bu arada dinlendirme tankınızda suyu ısıtıyorsunuz.

Discusmania
08-04-2008, 22:43
Ben kendi su değişim yöntemimi yazayım, 200 litrelik bir dinlendirme tankım var içinde bir gün dinlendirilmiş ve yaklaık 25 derecede) su bulunmakta, önce tanklarımdan uzun bir hortum ile su-dip çekimini yapıyorum daha sonra dinlendirme tankımda bulunan kafa motoru ve uzun hortum yardımı ile (farklı odalara bile) eksilen suyu tamamlıyorum değişimler bitince de dinlendirme tankımı yeniden çeşme suyu ile dolduruyorum ;) bu şekilde çok kolay oluyor.

Hürkan
09-04-2008, 09:16
Çok önemli bir konu aslında 2 günde bir dip çekimi ve su değişimi yapan biri olarak gerçekten tam bir zorluk ama çaresi kafa motoru suyu kova, kova taşımak zulum dinlenmiş suyu kafa motoru ile akvaryuma hortum sayesinde aktarıyorum dip çekimi sırasında da emiş kısmına kendi yaptığım apartı takıp dipteki pislikleri çekip suyun çıkış yerinde hortumu takıp dışaarı atmasını sağlıyorum su boşa gitmesin diyede bahçedeki ağaçlara aktarıyorum .Tavsiyem iyibir kafa motoru atman bu linkte kendi kullandığım mevcut ve çok kuvvetli

http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=17192

mustafaburuk
09-04-2008, 10:06
Aynısını kullanıyorum.Bende aynı sden aldım.3000lt /h alacaktım ama kalmamıştı.