Orijinalini görmek için tıklayınız : discus için dış filtre
fazıl1905
16-02-2008, 12:10
Merhaba ;
discus beslemeye yeni başladım akvaryumu ve dış filtreyi 2.el aldım .
ölçüleri 100*45*33 yani 160 lt civarında
dış filitre atman f-1 2 sepetlilerden yani küçüklerinden akvaryumda bitki mango kökü ve bitki kumu mevcut sizce bu filitre yeterli olurmu ?
sump sistemi şimdilik yapamayacağım için bu filitre yeterli değil ise ne marka ve hangi modeli tavsiye edersiniz.
balık olarak şimdilik 1 çift blue diamond aldım 5 gündür bendeler
(balıklar sadece birbirlerine yaklaşıp titriyorlar erkek kendini ainbias yapraklarına sürtüyor bu nedemek acaba )
2 macracanta
5 kırmızı burun tetra
şimdilik kayıp vermedim.
Fazıl 1905 merhaba foruma hoş geldiniz, öncelikle profil ayarlarınızdan imza bilgilerinizi girerseniz sevinirim, -ki size isminizle hitab edebilelim.
Filtreniz hacime ve balık adetine göre yeterli, 1 çift discus demişsiniz discuslarınızın boyu kaç cm, sanırım üretim amaçlı damızlık boy değiller, öyle ise tetalar ve makracantalar ile zor olacaktır, eğerki küçük/juvenil boy iseler 2 adet yerine 5-6 adet olmaları daha iyi olur çünki discuslar sürü balıklarıdır bu şekilde daha rahat olacaklardır.Sürtünme bir dış parazit belirtisi olabilir.
fazıl1905
16-02-2008, 12:43
Merhaba Tamer bey
balık sayısı şimdilik bu kadar 6-8 adet koyacağım blue diamond lar 6-7 cm boyundalar. alacağım balıkalrda bu boy olacak
makrakanta sayısını arttırmayı düşünüyorum.
dış parazit var ise ne yapmalıyım.
Fazıl bey, discuslar geceleri hareket etmeyen ve sakinlik isteyen balıklardır, makracantalar çöpçüler vatozlar ise geceleri aktfilerdir, ve su tabanında gezerler, aynı zamanda bu türler seri ve hareketli oldukları için discuslarda tedirginlik ve stres yaratabilirler, bu sebeple ya hiç olmasın derim yada sayılarını arttırmayı:) sürtünmeyi gözlemleyin hızlı i şekilde kendilerini sağa sola sürtüyorlarsa ısıyı 32 ye çıkartın fakat bitkileriniz buna dayanamayabilir, bu sebeple bir kovaya akvayumunuzdan su çekersiniz ve içerisine 10 lireye 1 adet permasol tablet eritip 5 dk balıkları kovada tutarsınız bunu 5 gün üst üste hergün 24 saatte ir yaparsanız parazitlerinden büyük ölçüde kurtulurlar, fakat dediğim gibi önce bi gözlemleyin bu sürtünme daha devam ediyormu hemen ilaç tedavisine başlamayın. Sürtünmenin bir diğer nedenide nitrat oranı yükselmiş olabilir test yapıp çıkan değeri söyleyebilirmisin? nekadar oranla su değişimi yapıyorsunuz?
fazıl1905
16-02-2008, 13:15
tamer bey
sizin dediğinize uyup macracanta sayısını arttırmayacağım .
nitrat seviyesini nasıl ölçmem gerececek . sanirim bir cihaz almam gerekiyor .
seranın ph ölçerini almıştım bunun gibi bir şeymi .?
permasol tablet nerede satılır eczanelerde bulunurmu ?
Fazıl bey merhaba, nitrat ölçebilmek için çeşitli markaların sıvı test kitleri var akvaryumcunuza sorunuz, yardımcı olacaktır, permasol tablet eczanelerde satılıyor, iyi günler.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.