Orijinalini görmek için tıklayınız : Diskuslarda kararma
bulent1991
05-04-2008, 18:21
Arkadaşlar yaklaşık 25 gün önce tanıdığım bir arkadaşım sayesinde temin ettiğim discuslarımın yarısında kararma olayı halen devam ediyor. Bakteri çakışması olabileceğini düşünerek mikofish, mycopur ve bactobur direct ile sorunu çözmeye çalıştımama rağmen halen sorunum devam ediyor.İşin en ilginç yanı akvaryumdaki eski balıklarım ve yeni balıklarımın yarısı gayet mutlu kararmış discuslarımdada yem yeme ve yüzme ile ilgili hiç bir sorun yok. Su değerleri olarak 7.5 ph (dinlendirilmiş şebeke suyu) ve ısı olarak ısı 39 derece. Hergün yaklaşık yüzde 25 su değişimi yapmaktayım. Balıklar arası hiyerarşik yapıyı sağlamak için fazla dövüşme olmuyor yani kararan balıklara herhangi bir şekilde diğer balıklar saldırmıyor, aksine kararmış balıklar diğerlerine saldırıyor. Alttaki resim sanırım sorunumu size daha iyi anlatacak. Sizce sorun ne olabilir?
http://img216.imageshack.us/img216/5944/dscf00831ue9.jpg
Saygılarımla
-------------
Bülent Acun
Ankara
gsdiscus
05-04-2008, 18:51
Isı 39 mu:confused:
Ufukİnan
05-04-2008, 22:29
Arkadaşlar yaklaşık 25 gün önce tanıdığım bir arkadaşım sayesinde temin ettiğim discuslarımın yarısında kararma olayı halen devam ediyor. Bakteri çakışması olabileceğini düşünerek mikofish, mycopur ve bactobur direct ile sorunu çözmeye çalıştımama rağmen halen sorunum devam ediyor.İşin en ilginç yanı akvaryumdaki eski balıklarım ve yeni balıklarımın yarısı gayet mutlu kararmış discuslarımdada yem yeme ve yüzme ile ilgili hiç bir sorun yok. Su değerleri olarak 7.5 ph (dinlendirilmiş şebeke suyu) ve ısı olarak ısı 39 derece. Hergün yaklaşık yüzde 25 su değişimi yapmaktayım. Balıklar arası hiyerarşik yapıyı sağlamak için fazla dövüşme olmuyor yani kararan balıklara herhangi bir şekilde diğer balıklar saldırmıyor, aksine kararmış balıklar diğerlerine saldırıyor. Alttaki resim sanırım sorunumu size daha iyi anlatacak. Sizce sorun ne olabilir?
http://img216.imageshack.us/img216/5944/dscf00831ue9.jpg
Bülent bey gerçektende ısı 39 derecemi :eek:? Yeni gelenler hala sizin akvaryumunuza uyum sağlayamamışlar.Isıyı yavaş yavaş iki üç gün içinde 30 dereceye düşürün.Muhetemelen balıklar bu kadar ısı yüksekliğine alışkın olmadıklarından tolere edemediler.
Gerçekten hala şaşırmış durumdayım ısıyı yanlış yazdığınızı düşünüyorum hala :confused:
bulent1991
05-04-2008, 23:03
Isıyı 29 derece yazarken 39 yazmışım kusuruma bakmayın. Düzeltme yapayım ısı 29 derece.
Bülent Acun
Ankara
Discusmania
05-04-2008, 23:41
Bülent bey, balığınıza dış parazit musallat olmuş, iki üç metod, birincisi ısıyı 32-33 lere çıkarabilirsiniz, ikincisi akvaryuma kaya tuzu atabilirsiniz, üçüncüsü permasol (eczanelerde 2-3 ytl ) ile tedavi edebilirsiniz ( iki permsaol tableti 1.5 litrelik şişeye atıp su ile homojen olacak şekilde çalkalayın, 100 litreye 1.5 su bardağı olacak şekilde atın. ) Saygılar.
bulent1991
06-04-2008, 00:22
Bülent bey, balığınıza dış parazit musallat olmuş, iki üç metod, birincisi ısıyı 32-33 lere çıkarabilirsiniz, ikincisi akvaryuma kaya tuzu atabilirsiniz, üçüncüsü permasol (eczanelerde 2-3 ytl ) ile tedavi edebilirsiniz ( iki permsaol tableti 1.5 litrelik şişeye atıp su ile homojen olacak şekilde çalkalayın, 100 litreye 1.5 su bardağı olacak şekilde atın. ) Saygılar.
Erdal bey önerileriniz için çok teşekkür ederim. Isıyı yukarıda bahsettiğim tedaviler süresince 32-33 dereceye çıkardım. Kaya tuzunuda daha önce denedim. Denemediğim yöntem olarak bir permasol tedavisi kaldı. Şu an akvaryum suyunda bactobur direct tedavisinden kalma suyun içerisinde azda olsa ilaç mevcut. Akvaryum suyu tam ilaçsız olarak kaldıktan sonra permasolü deneyeceğim (su tam temiz olmadan iki ilaç birleşiminin balıklara zarar vereceğini düşünüyorum). Saygılarımla
--------------
Bülent Acun
Ankara
Bülent hocam,Erdal hocam teşhisi koymuş.Balıklarınızda dış parazit var,size tavsiyem tüm akvaryumunuza permasol uygulamanız.Dış parazit de,soğuk algınlığı veya grip gibi bakteri florası değişimine bağlı olarak gelişmektedir.Üzerinde ki floradan arındırmanın eniyi yolu permasol.Saygılar
bulent1991
06-04-2008, 00:39
Ali hocam yarın sabah ilk işim permasol tedavisine başlamak olacak. Akvaryumun yarısı siyah yarısı renkli olunca sorun oluyor. Ama sevindirici taraf balıklar kararsa bile iştah bakımından ve agresiflik bakımından çok formda olmaları :) .
Bülent Acun
Ankara
aynı sorunu bir balıktata ben yaşıyorum bülent bey, yalnız bendeki tam olarak kararma dan ziyade renk solması diyebiliriz ama hasta olduğunu düşündüğüm balık akvaryumda tüm balıklara kök söktürüyor yem bile yedirmiyor :) bu nasıl bir hastalık yoksa şizofrenimi oluyorlar :) şaka maka tuz olayını denedim ben akvaryumumda dış parazit olduğunu düşünüyorum , balıklar sık sık yüzgeçlerini falan titretiyorlar sanki bişeyden kurtulmaya çalışır gibi teşhisim doğru değilmi? birde eğer doğru ise dış parazit varsa permasol u ben tüm akvaryuma uygulamayı düşünüyorum problem olurmu diğer balıklardada olabilir bu parazit
Dış filitre kullanıyorsanız permasol ve diğer kimyasal ilaçları akvaryumda kulladığınızda dış filitrenizi ya çalıştırmayın yada aktif korbonu çıkartmayı unutmayın umarım balıklarınız eski günlerini geri döner:)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.