PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : solungaç kapanması

BABACAN
10-01-2009, 01:37
25 yavrunun 3 tanesinin tek solungacı kapalı soluk almıyor öbür solungacı sanki 4 kat diğerlerine göre hızlı çalışıyor neden olabilir yavrular 30 günlük

umutcutuk
10-01-2009, 08:37
Anlattığınız vaka solungaç parazitini işaret etmekte, Tedavide potasyum permanganat ve/veya praziquantel kullanabilirsiniz.Potasyum permanganat doz aşımı durumunda öldürücü etkiye sahip olabiliyor. Prazi potasyum permanganata nazaran oldukça güvenli bir madde, yanlız 30 günlük yavrularda bu ilaçlarla ilgili herhangi bir tecrübem olmadı kullanmadan önce sıkı bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Saygılar...

BABACAN
12-02-2009, 00:03
evet solungaç parazitiymiş ama çözdük olayı

fiscuscu
12-02-2009, 00:38
tolga bey olayı çözdüyseniz ....
ha bizimlede paylaşmanızı isteriz:)
nasıl ne şekilde diye ..
madem paylaşım için varız olayı çözdük lafı çok mantıksız...
size sorum ben discus bilmiyom nasıl ve ne şekilde çözdünüz?

rocman
13-02-2009, 01:27
Çözülmüş solungac kapanma vakası...... :)

Ben bişeyler eklemeye girmiştim ama çözülünce baglanacak yer kalmamış :P

SAYGILAR

arch
13-02-2009, 11:37
Saygıdeğer abilerim kardeşlerim tamam bu olay çözülmüş de bizim başımıza geldiğinde nasıl çözeceğiz? Nasıl çözdüğünüzü açıklayıp benim gibi acemi olan arkadaşları bilgilendirmeniz dileklerimle.Şimdiden teşekkürler...

rocman
14-02-2009, 00:11
Arkadasımız acıklamayı yapmadı ama sanırım su değişimi yaptı ve balıkların düzeldiğini görünce olayı çözdük yazdı..........

SAYGILAR

nderd
17-02-2009, 21:35
solungaç parazitinde benim 2 kez denediğim ve gerçekten çok başarılı diyebileceğim ürün sera profesional tremazol adında ilaç biraz pahalı ama az miktarı çok iş yapıyor.diğer kimyasallarda doz tutturmakta acemi arkadaşların zorlanacağını düşünüyorum tavsiye ederim.

BABACAN
20-02-2009, 02:58
çok özür dilerim ben bu konuyu unutmuştum bile evet biraz metilen mavisi ve uygun su koşulları yani su değişimi ama bu bende böyle oldudiye herkezde olacak diye bir durum yok siz yinede bu işi bilen abilerimize danışın