Orijinalini görmek için tıklayınız : discus
Discuslar dinlendirilmiş çeşme suyunda yaşarlarmı ph'ın düşük olmasına illede ihtiyaç var mıdır sizce??
Sürekli dinlendirilmiş su ile periyodik(günlük yada 2-3 günde bir) su değişimi dip temizliği yapmak gerekiyor, bu olmazsa olmazlardan birisi. Bu durumda yaşadıkları su dinlenmiş çeşme suyu oluyor. Şebeke suyunuz 8 ve üstü değilse bakmayı düşündüğünüz discuslarda wild değilse rahatlıkla sıkıntı olmadan Discus bakabilrsiniz.
Su parametrelerinizi ölçtünüzmü Ph KH MS değerleriniz nelerdir??
Ben daha çok yeniyim discusta ölçmedim su parametrelerini burdaki akvaryumculardan öğrendiğim kadarıyla 7.5 ve 8.0 ph ama diger verilerin değerlerini biliyorum..10 ve üzeri yavru discus alıp bakma istiyorumm çevremde de kimse olmadığı için cesaret edemiyorum..
150*50*60h TANKIM
3338 dış filtre
Tankınız ve filtreniz yeterli, fakat su değişimi ve dip çekimini aksatmamalısınız, tankınızı kumsuz ve cama cam olarak hazırlamanızı öneririm, 300 wattlık iyi bir ısıtıcı temin edin, suyunuzu doldurun ve en az 2 hafta çalışsın, ilk kurulumda bakteri kültürü önemli, bu sebeble Nitrivec eklemesi yapın, ve en önemlisi balıklarınızı yerli üretim alın.
Tankınız hazır olduğunda, balıkları alma aşamasına geldiğinizde nakil ve diğer detayları tekrar gözden geçiririz...kolay gelsin.
Saolun yardımlarınız için teşekkür ederimm..görüşmek üzeree...
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.