PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce İç Parazit mi ? (Video Görüntüleri Ekledim)

ertug
29-12-2008, 00:12
Red melon'lar bana geleli 1,5 ay oldu. Günlük %35-40 su değişimi devam. Son durumlarını görebileceğiniz video ve fotoları aşağıya ekledim. 8 tane melon yavrumun 2 tanesi 8-9 cm,2 tanesi 6-7 cm, 4 tanesi 4-5 cm ebatlarına ulaştı. Fazla gelişim gösteremeyen 4 yavruda bir süredir iç parazitten şüpeleniyor ve gözlemliyordum. Video görüntülerinde de izleyeceğiniz gibi diğerleri yem yerken sol kenarda yakın çekim yaptığım yavrulardan birinde beyaz dışkı görünüyor. Diğerleri 4-5 yerken bu 4 yavru 1 yiyor. Görüldüğü üzere birazda zayıflamış durumdalar. Sizce iç parazitmidir ? Bu gün ağızdan flagy tedavisine başladım bu 4 yavruda. 1 flegy tableti 50 ml suda eritip ağızdan veriyorum. Sizce tedaviye devam etmelimiyim ? Yoksa balıkları hiç strese sokmadan kendi hallerinemi bırakmalıyım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

k3xx79xm7tMWvSSYo4&related=1

rocman
31-12-2008, 01:31
İçlerinde baskın olamayanlar(küçük diskler)yemleme esnasında kıyıda köşede kalabilir ve zamanla iştahta eksilme olur.

Uyguladıgınız yemleme çeşidi az ise yetersiz olur ve iştahı kapanan balıklar cılızlığa sevk edilir.
Menünüze proteın bakımından güçlü gıdalar ekleyin,ev yapımı yem vermedıgınız taktırde balıklar dolgunlaşamaz...

Beyaz dışkıyı fazla takmayın, düzenli su değişimi ve bol cesıt yem beyaz dışkının tedavisidir.

SAYGILAR