PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuru yem seçenekleri

martin_mystere
02-04-2008, 17:02
Discus için genelde tetrabits kullanılıyor veya en azından ben onu kullanıyorum ama bitsten başka kullandığınız veya tavsiye edeceğiniz renklendirici ve gelişim arttırıcı yemler nelerdir? Saygılar

UndeR_DoG
06-04-2008, 08:11
seranın diskus için özel yemleri var.bek 2.5 ytl lik haftalık paketlerden alıyorum(kutusu 30-40 ytl arası )2 paket aldım ve ufak bir kutuya doldurdum.iştahlı yiyorlar ve mutlu gözüküyorlar:)

Şenol Dalkıran
06-04-2008, 08:27
Benim kullandığım yemler Tropical ağırlıklı.Bunlardan bazıları regular,asta color,krıll flake,d-vital plus,vatozlarım içinde welsi gran.Tetra ve seranın bitsinide bunlara ek olarak kullanıyorum.

Discusmania
06-04-2008, 11:20
Ben de tetra bits, ve ev yapımı yeme ilave olarak Tetra pro color crıps ve tetra min tropical krill kullanıyorum.

Tamer
06-04-2008, 12:10
Bits yem artık hiç kullanmıyorum desem yeridir, arada çok nadiren veriyorum, Artemia FD, Artemia flake, blood worm fd ve tropicalin d-vital, krıll flake, regular gibi yemlerini ara öğünlerde veriyorum, tabiki asıl yemim yürek karides mixim.

UndeR_DoG
06-04-2008, 12:17
bende mert abiden yürek almayı düşünüyorum.kendim beceremem, et bozuk çıkar bişey olur,işimizi garantiye alalım:)4 saatte bir sera discus granulat veriyorum.birde dibe özel bitki kumu (bitkiye gübre sağlayan) aldım.balıklarım yavru .sorun olmaz değilmi?(bakterilere ortam oluşması gibi)

gsdiscus
06-04-2008, 18:24
Tropical ASTACOLOR;)Yürekle karıştırıp vermeye başladım balıklarda direk renklenmeler başladı herkese tevsiye ederim.

Sercan
08-04-2008, 14:32
Tropicalin discus için bütün pul yemlerinden kullandım desem yeridir.D-vital plus-d-allio,astacolor,krillflake,vegetable ve balıkların çok iştahla yemeleri bu yemden memnun kalmama sebeptir.Ayrıca tropical yemleri kullanmaya başladıktan sonra gözle görülür bir renk canlılığı gözlemledim.

martin_mystere
09-04-2008, 10:30
Tropical ASTACOLOR;)Yürekle karıştırıp vermeye başladım balıklarda direk renklenmeler başladı herkese tevsiye ederim.

Tavsiyeler üzerine tropikal astacolor aldım ve dün denemeye başladım. Sanırım renklenme 1 hafta içinde başlar diye düşünüyorum. Ama gördüğüm kadarıyla astacolor kırmızı ağırlıklı discuslar için. Mavilerimizi de kırmızıya çevirmez umarım.

Ufukİnan
09-04-2008, 11:16
İlker bey hayır mavi balıkları kırmızıya çevirmez. :) Sadece içeriğindeki Asthaksantin karoten sayesinde balıkta kırmızı pigment varsa onları canlandırıp parlak ve gösterişli olmasını sağlar.

martin_mystere
09-04-2008, 15:31
İlker bey hayır mavi balıkları kırmızıya çevirmez. :) Sadece içeriğindeki Asthaksantin karoten sayesinde balıkta kırmızı pigment varsa onları canlandırıp parlak ve gösterişli olmasını sağlar.

:rolleyes: teşekkürler bilgi için. Bakalım kırmızılar ne kadar zamanda renklenecek? Maviler için de ayrı bir yem almak gerekecek o zaman ki aslında turkuazlarımın daha çok ihtiyacı var renklenmeye. Bahsettiğim arkadaşları da aşağıda görebilirsiniz.

http://img116.imageshack.us/img116/7706/dsc00769ep1.jpg