Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuru yem seçenekleri
martin_mystere
02-04-2008, 17:02
Discus için genelde tetrabits kullanılıyor veya en azından ben onu kullanıyorum ama bitsten başka kullandığınız veya tavsiye edeceğiniz renklendirici ve gelişim arttırıcı yemler nelerdir? Saygılar
UndeR_DoG
06-04-2008, 08:11
seranın diskus için özel yemleri var.bek 2.5 ytl lik haftalık paketlerden alıyorum(kutusu 30-40 ytl arası )2 paket aldım ve ufak bir kutuya doldurdum.iştahlı yiyorlar ve mutlu gözüküyorlar:)
Şenol Dalkıran
06-04-2008, 08:27
Benim kullandığım yemler Tropical ağırlıklı.Bunlardan bazıları regular,asta color,krıll flake,d-vital plus,vatozlarım içinde welsi gran.Tetra ve seranın bitsinide bunlara ek olarak kullanıyorum.
Discusmania
06-04-2008, 11:20
Ben de tetra bits, ve ev yapımı yeme ilave olarak Tetra pro color crıps ve tetra min tropical krill kullanıyorum.
Bits yem artık hiç kullanmıyorum desem yeridir, arada çok nadiren veriyorum, Artemia FD, Artemia flake, blood worm fd ve tropicalin d-vital, krıll flake, regular gibi yemlerini ara öğünlerde veriyorum, tabiki asıl yemim yürek karides mixim.
UndeR_DoG
06-04-2008, 12:17
bende mert abiden yürek almayı düşünüyorum.kendim beceremem, et bozuk çıkar bişey olur,işimizi garantiye alalım:)4 saatte bir sera discus granulat veriyorum.birde dibe özel bitki kumu (bitkiye gübre sağlayan) aldım.balıklarım yavru .sorun olmaz değilmi?(bakterilere ortam oluşması gibi)
gsdiscus
06-04-2008, 18:24
Tropical ASTACOLOR;)Yürekle karıştırıp vermeye başladım balıklarda direk renklenmeler başladı herkese tevsiye ederim.
Tropicalin discus için bütün pul yemlerinden kullandım desem yeridir.D-vital plus-d-allio,astacolor,krillflake,vegetable ve balıkların çok iştahla yemeleri bu yemden memnun kalmama sebeptir.Ayrıca tropical yemleri kullanmaya başladıktan sonra gözle görülür bir renk canlılığı gözlemledim.
martin_mystere
09-04-2008, 10:30
Tropical ASTACOLOR;)Yürekle karıştırıp vermeye başladım balıklarda direk renklenmeler başladı herkese tevsiye ederim.
Tavsiyeler üzerine tropikal astacolor aldım ve dün denemeye başladım. Sanırım renklenme 1 hafta içinde başlar diye düşünüyorum. Ama gördüğüm kadarıyla astacolor kırmızı ağırlıklı discuslar için. Mavilerimizi de kırmızıya çevirmez umarım.
Ufukİnan
09-04-2008, 11:16
İlker bey hayır mavi balıkları kırmızıya çevirmez. :) Sadece içeriğindeki Asthaksantin karoten sayesinde balıkta kırmızı pigment varsa onları canlandırıp parlak ve gösterişli olmasını sağlar.
martin_mystere
09-04-2008, 15:31
İlker bey hayır mavi balıkları kırmızıya çevirmez. :) Sadece içeriğindeki Asthaksantin karoten sayesinde balıkta kırmızı pigment varsa onları canlandırıp parlak ve gösterişli olmasını sağlar.
:rolleyes: teşekkürler bilgi için. Bakalım kırmızılar ne kadar zamanda renklenecek? Maviler için de ayrı bir yem almak gerekecek o zaman ki aslında turkuazlarımın daha çok ihtiyacı var renklenmeye. Bahsettiğim arkadaşları da aşağıda görebilirsiniz.
http://img116.imageshack.us/img116/7706/dsc00769ep1.jpg
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.