PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ürkek Discus

cihan90
15-02-2008, 13:38
Merhabalar öncelikle bu forumu kuran herkesin emeğine saplık demek istiyorum.Umarım bu güzel balıklar hakkında çok daha geniş bilgi yelpazesine sahip oluruz.Benim sorunum şu:Yaklaşık 3 hafta önce aldığım red white cinsi yaklaşık 15 cm çapında bir discusum var.231 litrelik akvaryumumda 6 cmlik arkadaşı ve 5 adet neonla yaşıyor.Ama bu balığım çok ürkek.Su değişimi yapacağım ama korkuyorum kendisini dışarı atacak kendisine bi zarar verecek diye.Onu korkutmadan su değşimi yapma imkanım var mı?Ya da ne yapmam gerek lütfen yardım edin üstadlar.Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.Sağlıklı discuslar...

SAYGILAR

tirnerf
15-02-2008, 14:08
Merhabalar öncelikle bu forumu kuran herkesin emeğine saplık demek istiyorum.Umarım bu güzel balıklar hakkında çok daha geniş bilgi yelpazesine sahip oluruz.Benim sorunum şu:Yaklaşık 3 hafta önce aldığım red white cinsi yaklaşık 15 cm çapında bir discusum var.231 litrelik akvaryumumda 6 cmlik arkadaşı ve 5 adet neonla yaşıyor.Ama bu balığım çok ürkek.Su değişimi yapacağım ama korkuyorum kendisini dışarı atacak kendisine bi zarar verecek diye.Onu korkutmadan su değşimi yapma imkanım var mı?Ya da ne yapmam gerek lütfen yardım edin üstadlar.Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.Sağlıklı discuslar...

SAYGILAR

Merhaba,forumumuza hoşgeldiniz.En kısa sürede isim bilgilerinizi de girerseniz size isminizle hitap etmek isteriz :)

Yeni transfer olmuş discuslarda ürkeklik görülebilen bir davranıştır.Dolayısıyla bu konuda çok endişe etmeyin.Genelde balığın daha önce ki su sartları ile yeni geldiği akvaryum arasındaki su değerlerinin farklılığı balığın strese girmesine neden olmaktadır.Strese giren balıklarda buna bağlı olarak ürkelik oluşabilir.Şu aşamada yapmanız gerekn balığı daha fazla strese sokmamanınız.Eğer akvaryum üzerinde ışık varsa ışığı kapatmanız faydalı olcaktır,ayrıca su değişimlerine kısa bir süre ara verin.Eğer bunlara rağmen bir düzelme olmaz ise bize su değerleri hakkında bilgi verirseniz,balığı strese sokacak bir su değeri olup olmadıgını tespit edebilirİZ.Saygılar

cihan90
15-02-2008, 14:13
Ali Bey teşekkür ederim.Ama 3 haftada alışmış olamazmı.Işığı açmıyorum biliyorum ama yine de anlayamıyorum.Su değişimi yapmak zorundayım.3 haftadır yapmadım.Ne yapacağım bilmiyorum.Değerli cevaplarınızı bekliyorum...
SAYGILAR

Hakanarya
15-02-2008, 16:13
Ali Bey teşekkür ederim.Ama 3 haftada alışmış olamazmı.Işığı açmıyorum biliyorum ama yine de anlayamıyorum.Su değişimi yapmak zorundayım.3 haftadır yapmadım.Ne yapacağım bilmiyorum.Değerli cevaplarınızı bekliyorum...
SAYGILAR

Balığınız ürkek diye su değişimini ertelemeniz daha büyük problemler çıkmasına sebep olabilir..Hem su değişiminden sonra daha da rahatlayacaktır..Değişim sonrası suya aquatan ve bemiks kompoze ampul eklemeniz balığınıdaki stresin ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır..

tirnerf
15-02-2008, 23:39
Cihan hocam,benim size tavisyem seachem stress guard kullanmanız.saygılar

http://img118.imageshack.us/img118/182/73514326kp9.png

(((KaaN)))
16-02-2008, 01:53
Bence bir başka çözüm yoluda tanktaki discus sayısını artırmak.Ürkek balığınız kalabalık bir koloniden gelmişse ve buna alışmışsa 230 litrelik 2 discus için geniş sayılabilecek bir tankta strese girmesi normal olabilir.Saygılar...

cihan90
16-02-2008, 10:13
Herkese çok teşekkür ederim.Ama bence ilaç kullanmak doğal dengeyi bozduğu için kullanmayacağım.Balığı aldığım yerdeki yetkili hiç ilaç kullanmadıklarını söyledi.Aldığım tankta da 3 tanelerdi.Yani geniş bir koloniden gelmedi.Ama artık deneme zamanı geldi.Bugün kısmetse su değişimi yapacağım.Son tavsiyeleriniz varsa dikkate alırım.Dinlenmiş suyum var.Isıyı eşitleyip değişim yapacağım.Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim...
SAYGILAR

esertturk
17-02-2008, 11:59
Aslinda akvaryumcudaki baliklar sürekli insanlarla temas halinde oldugu icin bir zamandan sonra insanlar alişıyor. Baliklari satin aldiginizda ev ortaminda kimseyi gormemeye alışıyor. Sonrada birilerini görünce strese giriyor. Ancak bu stress size alisincaya kadar devam ediyor. Sonra stressten uzaklasiyor. Rutin yapilan yemlemeler ve su değişimleri sirasinda baliklar size alışıyor. Stressin süresi tabiki su şartlarınada bagli olarakta değişiyor. Bu süreyi en kisa zamana indirmek su kalitesi ile ilgili.

Discusmania
17-02-2008, 12:09
Cihan bey, discuslar mizac olarak sosyal balıklar sayı olarak 2 onları strese sokar, mümkünse 6 ama en azından 4 discus olmalı. saygılar.

Tamer
17-02-2008, 12:19
Cihan bey, discuslar mizac olarak sosyal balıklar sayı olarak 2 onları strese sokar, mümkünse 6 ama en azından 4 discus olmalı. saygılar.

Sıkıntı bencede bundan ibaret sayı artarsa stres kalmayacaktır, fakat yeni gelecek discuslar çok önemli, aman aldığınız yere ve sıhatine dikkat edin.

cihan90
18-02-2008, 10:11
Üstadlarım herkese yorumları için çok teşekkür ederim.Dün (pazar) akşam su değişimimi yaptım.Korktuğum kadar birşey olmadı.Hatta hiçbirşey olmadı.Ben dip sifonunu suya sokar sokmaz balığım bir köşede işim bitene kadar akıllıca durdu.Böylece bu korkumun da yersiz olduğunu anladım.Herkese çok teşekkür ederim tavsiyeleri için...

SAYGILAR