Orijinalini görmek için tıklayınız : Mango tankı çay rengine çevirdi
scarface
01-04-2008, 20:25
Isıtıcı sorununda dedim ya iyiki varsınız iyiki buralardasınız diye işte yine bir sorunla karşınızdayım.Belkide siz üstatlara komik gelecek sorunlarım var ama artık sizden ne gelirse tankı öyle hazırlayacağım.
Bir hafta suda bekletip yarım saat kaynattıktan sonra koydugum mango kökleri eve geldiğimde suyu resmen çay rengine çevirmiş .şimdi mangoları çıkardım yeniden kaynatıcam peki bu aşamada tanktaki suyu eski berrak haline getirmem için ne önerirsiniz.Dış filtreye ilave bide kafa motoru taktım şimdi sizce % 40 suyu bosaltayımmı.
Ne yapayım arkadaşlar.
Sevgiyle kalın
scarface
01-04-2008, 21:59
Arkadaşlar hiç birşey yapmadan bekleyimmi yoksa
esertturk
01-04-2008, 22:09
Koray Bey hiç bir şey yapmaniza gerek yok bence. Siz günlük dip su çekimlerini yapin yeter. Birde metilen mavisi biraz atarsaniz bence iyi olur.
scarface
01-04-2008, 23:05
Ercüment bey saolun yarın iş çıkışı metilen mavisi alıcam olmadı 200 litrelik suyun yarını çekip yeniden basıcam artık hayırlısı
Ufukİnan
02-04-2008, 09:37
Koray Bey hiç bir şey yapmaniza gerek yok bence. Siz günlük dip su çekimlerini yapin yeter. Birde metilen mavisi biraz atarsaniz bence iyi olur.
Ercüment bey,metilen mavisini niçin tavsiye ettiniz ögrenebilirmiyiz?
Koray bey neden mango köküne ihtiyaç duydunuz acaba?
Isıtıcı sorununda dedim ya iyiki varsınız iyiki buralardasınız diye işte yine bir sorunla karşınızdayım.Belkide siz üstatlara komik gelecek sorunlarım var ama artık sizden ne gelirse tankı öyle hazırlayacağım.
Bir hafta suda bekletip yarım saat kaynattıktan sonra koydugum mango kökleri eve geldiğimde suyu resmen çay rengine çevirmiş .şimdi mangoları çıkardım yeniden kaynatıcam peki bu aşamada tanktaki suyu eski berrak haline getirmem için ne önerirsiniz.Dış filtreye ilave bide kafa motoru taktım şimdi sizce % 40 suyu bosaltayımmı.
Ne yapayım arkadaşlar.
Sevgiyle kalın
Koray bey mango kökünü kaynattığınız için humik asit salgılaması artmış, suyun renginin çay gibi olması bu durumda normal, fakat bir taraftanda sizin gözle göremediğiniz suda etkileşimler oluyor, suyunuzun ph değerini takip edebiliyormusunuz? humik asit suyunuzu asidik hale getiriyor, ve ilk su eklemenizde suyun ph değeri yükselecek sonra kökler asidik yapacak, sonra yine su ekleme ile ph artacak, derken balıklarınız ph dalgalanmalarından dolayı stres ve immün sistemlerinin zayıflaması ile hasta olacak.
Size tavsiyem kökleri çıkartın, periyodik olarak hergün enaz %10-15 su değişimi yapın, suyunuzun parametreleride rengide düzene girecektir, başka hiç birşey yapmanıza gerek yok.
scarface
02-04-2008, 20:26
Arkadaşlar mango köklerini suyu yumusatsın phı düşürsün diye ekledim .Tamer beyin de dediği gibi şimdilik phı kontrol edemediğimden sudaki degerlerden bihaberim neyseki yarın akvaryumcu bir test kiti getirecek ve bakacağızşimdilik hergün su değişimi yapıp eski kıvamı yakalamaya çalışıyorum.
Varolun sevgiyle kalın
esertturk
02-04-2008, 23:54
Ercüment bey,metilen mavisini niçin tavsiye ettiniz ögrenebilirmiyiz
Aslında büyük oranda su değişimi yapıldığında yuksek ısı farklarından oluşan ve deri üzerine yerleşen beyaz benek vb. mikrobikleri uzak tutmak amaçlı metilen mavisi önermistim.Ayrıca suyun berraklaşması için bir çöktürücü görevide gördüğünü düşünüyorum.
Ufukİnan
03-04-2008, 00:42
Anladım Ercüment bey,fakat ben mecbur kalmadıkça ilaç kullanımı iyi olmadığını düşünüyorum.Saygılar
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.