Orijinalini görmek için tıklayınız : Kovalama
Arkadaşlar merhaba,uzun süreden beri ilgiyle takip ettiğim forumda bu gün mesaj yazmak kısmetmiş.Büyüklerim benim bir problemim var 250litrelik 100*40*60 olan tankımda 2adet 5 ve 7cm lik discus bulunmakta ancak bir discus diğer discusu ölesiye kovalıyor.Sizce tankıma 4adet yeni discus alsam peşini bırakırmı çünkü edindiğim tecrübeye göre en az 6 yavru büyütülmeliymiş.Tankımın ısısı 29.5derece 2adet altisipinosa,2moli,10lepistes,10neontetra,3blackte tra,2cücevatoz ve 3adet sea bulunmakta yadımlarınızı bekliyorum.Saygılar,teşekkürler...
Discusmania
19-12-2008, 16:47
Selamlar, imza kısmına ad soyad şehir bilgilerinizi girerseniz foru işleyişi açısından iyi olacaktır, sorduğunuz sorunun cevabını tamı tamına yazdığınızı belirtmek için yazdım :)
Yani anladığım kadarı ile yanlarına 4adet daha alırsam bu kovalama biticek öylemi çok teşekkür ediyorum.
Discusmania
19-12-2008, 23:43
Discuslar sosyal hayvanlar , grup halinde bakılmaları gerekir 6 lı 8 li gruplarda bu tür kavgalar minimum seviyede gerçekleşmekte.
Kerem İgüs
20-12-2008, 00:38
Balık sayısını çoğaltma yöntemi birçok zaman çözüm olduğu gibi bazende işe yaramayabiliyor.Erdal beyinde belirttiği gibi minimumuma inebilir.yani bunun bir garantisi yok yeni aldığınız balıklarda akvaryuma alıştıkları zaman lider olmak isteyebilir bu tarz kovalamacaları yapabilirler.bu bazen kalıcı bazende geçici oluyor.iyi bir gözlem sonrasında belli müddet baskın balıkları ayırmanın çok faydasını gördüm denemeni tavsiye ederim.saygılar.
Çok teşekkür ederim,akvaryuma koyalı 3hafta oldu ve inanılmaz calandılar.Dediğiniz gibi liderlik kavgası sabahları kavga ediyolar akşamları normale dönüyolar.Ama ezilen yavrunun kuyruğu yüzgeçleri ve yelemi deniyor bilmiyorum üst kısmında yırtıklar oldu bunlar kalıcımı olur geçermi teşekkürler.
engindmn
20-12-2008, 12:21
Aynı sorun bendede mevcut 4 tane almıştım 5cm civarında 1 tanesi sizlere ömür 2 tanesi süreklibirlikte yüzüyor ve tek kalanı yanlarında olmasını istemiyor.Özelliklede yemleme esnasında sorun oluyor bende ayrı yerlere yem atarak sorunu gidermeye çalışıyorum.O bahsettiğiniz yırtıklar kovalamaca esnasında oluyor.bendede oluyor ama herhangi bir sorun olmadı şimdilik belli bir müddet sonra düzeliyor.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.