PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yavrularimda kararma

korn90
17-12-2008, 23:17
50*50*60 ölçülerindeki tankımda 10 adet 3-4 cm civarı discus besliyorum.Sorunum şu balıklar bir kararıp bir düzeliyorlar ama genelde sürekli kararıyorlar.Özellikle bir tanesi tek yüzgecini kullanıyor ve çokda zayıf görünüyor.Yem yemeleri gayet iyi ve hareketliler ancak neden sürekli kararıp düzeldiklerine bir anlama veremedim.

carisma2234
18-12-2008, 11:19
Fatih bey merhabalar 10adet 3-4 cm discus kendi yavrunuz mu yoksa diğer arkadaşlardan aldığınız yavrular mı? balıklarda kararmanın birden cok farklı sebebı olabilir.filtrasyonla ilgili sıkıntı yaşıyor olabilrisiniz strese bağlı skıntı yaşıyo olabilrisiniz veya parazitsel bi sorun balıklarınızda patlak vermiş olabilir. birde balılardan biri tek yüzgeç kapalı diye belırtmıssınız abaca solungaçta kapalı mı? biraz daha bilgi verirseniz daha net bir açıklama bizde, üstadlarda yapıcaktır. benim anladığım kadarıyla yavrularınız strese bağlı bi sıkıntı yaşıyorlar ancak daha ayrıntılı bilgi ile daha net bi açıklama yapabilriz herhalde mümkünse fotograf yükleyin.

korn90
18-12-2008, 19:04
Tek yüzgecini kullanmayan balığın bu sorunu düzeldi ve solungaçların 2 side aktif.Solungaç konusunda hiçbirinde sorun yok.Filtre olarak iç filtre kullanıyorum ve oksijeni bol veriyorum.Isı 32 derecede sabbit.Akvaryum sürekli aydınlık üzerinde beyaz floresan var.30 dakkaya kadar resim ekliyicem makinanın pillerinin şarz olmasını bekliyorum.

korn90
18-12-2008, 20:01
Acaba iç motor olduğu için sirkülasyon fazla olablirmi.Belki akıntıdan dolayı strese giriyorlardır.

Bora TK.
18-12-2008, 20:47
Fatih arkadaş, bu kararmaları hangi durumda daha çok gözlemliyorsunuz, yemlemeden sonra, su değişiminden sonra, yada başka herhangi bir durumda olabilir!

korn90
18-12-2008, 20:54
Sürekli devam eden bir durum.Bir bakıorum çizgililer bir bakıorum kapkaralar.Dışkılarına baktım iç parazitmi diye kahverengi,siyah tonda dışkılar.Dışparazit varmı diye bakıyorum sürtünme vesaire yok.Hindi yüreğiyle besliyorum.Neden böyle anlamadım.

mustafa.
18-12-2008, 22:25
Acaba iç motor olduğu için sirkülasyon fazla olablirmi.Belki akıntıdan dolayı strese giriyorlardır.

Fatih bey sudaki sirkülasyonu bir şakilde azaltmanızı tavsiye ederim.

mustafa.
18-12-2008, 22:26

Fatih bey sudaki sirkülasyonu bir şekilde azaltmanızı tavsiye ederim.

korn90
18-12-2008, 23:07
Bazılarında bugün düzelme gözlemledim.Sanırım suya hala alışamadılar.

M.M.M
18-12-2008, 23:22
Fatih bey discus akvaryumlarında sürekli ışık yakılmaz.Özellikle alışma dönemlerinde genelde hiç yakılmaz.Isınızı 28-29 dereceye getirmenizi tavsiye ederim.

korn90
26-12-2008, 23:55
Biraz geç oldu ama belki düzelirler dedim 2 tanesi düzeldi diğerleri hal aynı.Resimlerini ekledim bakalım fikirlerinizi bekliyorum.
http://img520.imageshack.us/img520/2443/96236073sg5.th.jpg (http://img520.imageshack.us/my.php?image=96236073sg5.jpg)

Bora TK.
27-12-2008, 16:07
Biraz geç oldu ama belki düzelirler dedim 2 tanesi düzeldi diğerleri hal aynı.Resimlerini ekledim bakalım fikirlerinizi bekliyorum.
http://img520.imageshack.us/img520/2443/96236073sg5.th.jpg (http://img520.imageshack.us/my.php?image=96236073sg5.jpg)
resimden anladığım kadariyle su daki olumsuzluk balıklarda keyifsizlik yapıyor, su sıcaklı nedir? ne oranda ve ne sıklıkta su değişimi yapıyorsunuz, hatta bu yavruları aldığınız kişiyi tanıyorsanız kendisine sorun ne gibi uygulamalar yapıyordu? şu an için yavruların üzerinde bazılarında zararlı patojenler mevcud, 100 LT. suya 2 yemek kaşığı iyotsuz kaya tuzu ve her 10 Lt./2 damla, iyi kalite metilen mavisi çözeltisi damlatın elinizde yoksa da bir şekilde edinin, (dikkat akaryumcularda satılan her mavi sıvı metilen mavisi değildir) ısıyı 32C de kendilerini iyice toparlıyana kadar sabit tutun,
birde balıklarınızı bu kadar aşırı yemlemeyin zaten kendilerince sıkıntıları var,
su değişimlerine azami derecede özen gösterin,
Her su değişiminde aradaki fark kadar suya tuz ve metilen mavisi damla olarak ekleyin,

korn90
27-12-2008, 18:36
Bora bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Söylediğiniz miktarda kaya tuzu ilave ediyorum ve 100 litre olduğu için akvaryum günde 10 litre su değiştiriyorum.Isı da söyediğiniz gibi 32 de sabitti herzaman.Metilen mavisinide hemen tedarik edip uygulayıcam.Balıkları aldığım çok güvenilir bir kişi ve görüştüğüm bir abim.Ondan tamamen çeşme suyuna adapte olarak yaptım ancak benim yaptığım aşırı su değişiminden sonra bu sorun başgösterdi.Saygılar.

Bora TK.
27-12-2008, 19:40
Fatih bey, 100 Lt. suda 10. lt günlük su değişimi çok yetersiz, hele resimde gördüğüm yavruların karınlarının doluluk miktarına göre suda çok fazlasiyle Amonyak veya Nitrat oranı olması gerekeninden fazla geldi bana, yavruları aldığınız abinizde mutlaka bu konuda size tavsiyeleri olmuştur, su değişimi ve yemleme oranlarını iyi ayarlayın, sağlıklı balıkta uygun koşullar sağlandığında 100Lt. de 100 Lt. su bile değiştirseniz bu gibi olumsuz koşullar yaşama oranı çok düşük, siz büyük bir ihtimalle yeni kurduğunuz tankta oturmamış su biyolojisine aşırı yüklenme yaparak balıkları marazalandırdınız, onları ortama alışana kadar aşırı yemleme ve aşırı su değişimi yapmamanız gerekir,
Geçmiş olsun,

korn90
27-12-2008, 19:53
Sanırım beklemekten başka çare yok.Mesajı açtığım zamandan bu zamana 2 tanesi tamamen düzeldi ve çok iyi büyüme gösteriyorlar.Sizce kaç lt su değiştirmeliyim?

korn90
28-12-2008, 16:23
Akvaryumu yeni almıştım ve normal sanayi silikonu kullanılmıştı.Tuzlu suda bekletildiancak gende bunun bi etkisi olabilirmi acaba.

korn90
30-12-2008, 21:47
Metilen mavisi işe yaradı ancak sadece 1 balığım tamamen düzeldi 1 balığım düzelme eğiliminde ancak diğer 5 tanesinden bir değişiklik olmadı.Acaba ilve etmemiz gereken başka şeyler varmı?

mustafaburuk
31-12-2008, 15:28
BaLIKLARIN TOPARLANMASI ZAMAN ALABİLİR ACELE ETMEYİN.vE DİPTE GÖRÜNEN PİSLİKLERİ FAZLA BEKLETMEDEN DİP ÇEKİMİ YAPIN DERİM.BİRDE DIŞ FİLTRE EDİNMENİZİ ÖNERİRİM.

korn90
31-12-2008, 20:15
Dış filtre mevcut fakat kullanmıyorum yemlerin hepsini çeker diye.Dipte fazla yem gözükmesinin sebebi yeni yemleme yapmış olmam.