Orijinalini görmek için tıklayınız : Discuslar için karantina
ileriismail
26-03-2008, 15:04
Değerli arkadaşlar;
Discusa yeni başlayan birisi olarak karantina uygulamasının önemini görmüş bulunmaktayım.Bu konuda bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlardan isteğim şu alınan discusa karantina tankında ne gibi işlemler uyguluyorlar.Kullandıkları yöntemler ve ilaçlar nelerdir.
Değerli arkadaşlar;
Discusa yeni başlayan birisi olarak karantina uygulamasının önemini görmüş bulunmaktayım.Bu konuda bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlardan isteğim şu alınan discusa karantina tankında ne gibi işlemler uyguluyorlar.Kullandıkları yöntemler ve ilaçlar nelerdir.
İsmail bey,yeni discuslar en büyük sorun taşımış olduğu bakteri florasıdır.Bulundurduğu bakteri florası mevcut akvaryum florası ile çakışırsa, genelde yeni gelen balıkdan çok mevcut balıklarda ,dış parazite neden olmaktadır.Dolayısıyla tavsiyemiz balıkların 8-10-12 gruplar halinde alınması ve kendilerine ait başka bir balığın bulunmadığı akvaryumda beslenip büyütülmesidir.Ve gelen balıkları koyduğumuz su dinledirilmiş ve havalandırılmış ,sıfır su olmalıdır.Bu sayede balıklarınızı karantina süreci ve ilaçlardan uzak tutmuş olursunuz.
Fakat çoğumuzun yaptığı gibi dayanamayıp 1-2 balık aldı iseniz ve mevcut akvaryuma koyacakssanız mutlaka karantina süreci gereklidri.Karantina olarak tavsiyemiz, yeni gelen balığı 100 lt bir tank içerine koyup,yarım tablet permasol atarak iki gün süresince bu akvaryumda tutmanız.3.günden itibaren mevcut akvaryumdan su eklemesi yaparak ,giderek suyu mevcut tankla aynı halene gelen kadar alıştırma yapabilirsiniz.Bir sorun oluşmadığı takdirde 1 hafta sonunda ana tanka alınabilir hale gelmiştir .saygılar
ileriismail
27-03-2008, 08:27
Ali bey;
Bu durumları göz önünde bulundurarak 10 ad balık aldım.Benim burada öğrenmek istediğim hangi şartlarda karantinaya alınan balığa ilaç verilmelidir.Yoksa her karantinaya alınan balığa ilaç uygulanmalımıdır.Ayrıca permasol diye yazdığınız ilacı nerelerden temin ediyorsunuz.
discusturka
27-03-2008, 09:37
İsmail Bey günaydın, permasol ü en yakın eczaneden bulabilirsiniz. Sizin karantinaya ihtiyacınız olduğunu zannetmiyorum. Zira tek gurup balığınız var onlar da yeni aldıklarınız. Eğer bir hastalıkla karşılaşırsanız zaten mevcut akvaryumunuz karantina olmuş olacak. Karantinayı mevcut bir sistem ve balıklarımız varken dışardan balık eklediğimiz zaman yapıyoruz.
ileriismail
27-03-2008, 11:15
Selçuk abi Tşk;
Abi ben karantina yapacağım için sormadım ssadece ihtiyacı olan arkadaşların bilgi sahibi olması ve kendimde öğrenmek için yazdım bilgiler için tşk. ederim
Discusmania
27-03-2008, 11:17
İsmail bey, öncelikle discusta düstur balığı hiç hasta etmemektir, düzenli su değişimi ,dip çekimi ve yem çeşitliliği ve tanka başka balık eklememekle bu sağlanabilmektedir, sözü geçen permasolü ben şu şekilde kullanmaktayım, 1.5 litrelik su şişelerine iki tablet atıyorum ve homojen olana dek çalkalıyorum daha sonra 1.5 bardak/100 litre oranını muhafaza edecek şekilde akvaryuma uyguluyorum ,karantina akvaryumunun boyutuna göre oran değişebilmektedir.
ileriismail
27-03-2008, 11:30
Erdal bey, bilgiler için tşk. ederim mutlaka birgün işimize yarayacaktır.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.