PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İç parazit problemi

redore
01-12-2008, 19:46
Forumda bir çok iç parazit ile ilgili bilgi var fakat farklı bir soru sormak istiyorum. 2 balığım akvaryumun üst köşesinde yaklaşık 15 gündür yem yemeden duruyor. Akvaryumda fazla balık bulunduğu için büyük bir yem kavgası var ve baskın olan 8 9 balık diğer balıkların yemlenmesini engelliyor zor bela yiyiyorlar. İlk başta daha önceden yem yiyen bu 2 balığın yem kavgası yüzünden tepede durup yem yemediklerini düşündüm fakat bugün dışkılarının bembeyaz olduğunu gördüm. İç parazit olmuşlar.

Ben şunu sormak istiyorum. Şu an evde flagy , piyeloseptyl ve permasol var. Ben en sert tedaviyi uygulamak istiyorum balıkları kaybetme pahasına. Çünkü sıradan tedavilerden daha önce sonuç alamamıştım. Sizce en etkili olarak neyi nasıl kullanmalıyım. Permasol iç parazitte etkili olurmu yoksa sadece dış parazit içinmi etkilidir ? Yoksa ağızdan şırınga ile flagy mi uygulayayım ?

Bora TK.
02-12-2008, 14:01
Akvaryumunun genel görünüm resmini ve de 2 ad. rahatsız olduğunu belirtiğin balıkların resimlerini lütfen forumda paylaşırmısın,
Permasol' ün dahili (iç)hastalıklara uygulanması uygun değil,
Strese bağlı beyaz dışkı çıkarma ihtimalide var, görmeden birşey demek, röntgensiz çiğer tahliline benzer,