Orijinalini görmek için tıklayınız : Filtrasyon,ısıtıcı ve aydınlatma için tavsiye..?
İsmail ÖZEL
26-03-2008, 11:43
Merhaba..
Arkadaşlar ben de sizlere katılmak istiyorum eğer kabul ederseniz.:) Discus beslemeye yeni başlıyacağım inş..Ve sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum..
- 100*60*60 tank düşünüyorum..300-350 lt. civarı olsun istiyorum tankın..
1-Buna uygun filtrasyon sizce nasıl olmalı..? İç filtre her durumda kullanmayı düşünüyorum..Ama buna ek olarak dış filtre mi yoksa sump sistem mi öneririrsiniz.?
2-Bu tank için kaç watt ısıtıcı gerekir.? 200 watt yeterli midir.? Ve marka tavsiyeniz.?
3-Aydınlatma için daylight floresan düşünüyorum..Uygun mudur ve marka ve watt tavsiyeniz.?
4-Eğer bu işi yapacaksak sanırım Ph metre şart bize..Bunun için taviseyeleriniz ve başka bir ölçme aletine ihtiyacım var mı.? Kh,Gh ve Ms gibi değerleri de kontrollü olarak ölçmemiz gerekiyo sanırım..Bu değerleri hangi aletlerle ölçüyoruz.?
Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim..
Merhaba İsmail bey DFC hoşgeldiniz,
Tank hacminiz güzel 360 litre 10 bireylik bir grup büyütüle bilir ve bakabilrsiniz tabi uygun bakım koşullarını yerine getirirseniz.
Filtre saatte 1200 litre çeviren bir filtre olmalı tetratec ex 1200 vb.
ısıtıcı 300 waat lık olmalı, Ph metreye yavrudan büyüteceğiniz için gerek yok, şebeke suyu değerlerinizi öğrenin, ve yerli üretim discuslar ile başlayın. Discuslar yüksek aydınlatma gereksinimi olan balıklar değillerdir, loş bir aydınlatma yeterli olacaktır, yine takıldığınız yerlerde sorun tüm DFC üyeleri elinden geldiğince yardımcı olacaktır.
Şimdiden kolay gelsin, başarılar.
İsmail ÖZEL
26-03-2008, 12:23
Merhaba İsmail bey DFC hoşgeldiniz,
Tank hacminiz güzel 360 litre 10 bireylik bir grup büyütüle bilir ve bakabilrsiniz tabi uygun bakım koşullarını yerine getirirseniz.
Filtre saatte 1200 litre çeviren bir filtre olmalı tetratec ex 1200 vb.
ısıtıcı 300 waat lık olmalı, Ph metreye yavrudan büyüteceğiniz için gerek yok, şebeke suyu değerlerinizi öğrenin, ve yerli üretim discuslar ile başlayın. Discuslar yüksek aydınlatma gereksinimi olan balıklar değillerdir, loş bir aydınlatma yeterli olacaktır, yine takıldığınız yerlerde sorun tüm DFC üyeleri elinden geldiğince yardımcı olacaktır.
Şimdiden kolay gelsin, başarılar.
Çok saolun Tamer Bey..Peki Ph metre ne zaman gerekli olur bana.? Yavru olarak grup şeklinde almak veya eş bulabilirsem o şekilde başlamak istiyorum..Bide ek olarak uv ışık kullanmam gerekli mi.?
Bence siz eş ile bir başlangıç yapmayın, yavrudan bi grup alın aynı tanktan büyütün. Phmetre üretim döneminde işinize yarayacak.
İsmail ÖZEL
26-03-2008, 13:02
Bence siz eş ile bir başlangıç yapmayın, yavrudan bi grup alın aynı tanktan büyütün. Phmetre üretim döneminde işinize yarayacak.
Anladım Tamer bey sanırım yavrudan büyütmek daha sağlıklı..Yalnız bir problem var..Ben Yalova da oturuyorum ve buradan bulabilme imkanım yok..Sizlerden yardım istiyorum bu konuda..5-6 şar gruplar şeklinde 2 tür edinmek istiyorum..Nerden bulabilirim acaba.?
Seri ilanlar bölümünde Discus Arıyorum başlığı var, orada ilan verebilrsiniz..
İsmail ÖZEL
26-03-2008, 13:23
Seri ilanlar bölümünde Discus Arıyorum başlığı var, orada ilan verebilrsiniz..
Eğer orası aracılığı ile bulabilirsem tamamdır..biggrin Oraya verdim ilani çünkü..
Tamer Bey sizden özel bir ricam daha var..Umarım başınızı ağrıtmamışımdır..Araştırdığım kadarıyla bu işte en tecrübelilerden birisiniz..Ben bildiğiniz gibi bu işe yeni başlıyorum..Ve ilk kullanım için suyun hazırlanma evresi,süresi ve gerekli diğer hususlar hakkında yardımınızı istiyorum..Birçok yerde araştırdım ama hiçbirinde açıkça bir sonuca ulaşamadım..Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinicem..
Bide dış filtre,ısıtıcı,aydınlatma dışında gerekli bir malzeme var mı.? Hem dış hem iç filtre kullanmakta bir sakınca yoktur herhalde.?Süper pipo filtre dediğimiz alet iç filtre görevi mi görüyor.?
Herşey için çok teşekkür ederim Tamer Bey..Sizin gibi bizi bilgilendirmekten çekinmeyenler arkadaşlarımız olunca biz bu işlere daha da hevesleniyoruz..
Baş ağrıtmak ne kelime İsmail bey burası bir paylaşım platformu, herkez bilgisi dahilinde elinden geldiğince paylaşacak, ilemeyene anlatacakki DFC amacı olan Hobimizi ileri taşıma gayesine ulaşabilsin.
Tankınızı hazrıladınız, ısıtıcı ve filtreyi yerlerine hazırladınız, içerde sirkülasyona gerek yok, iç filtreye gerek yok, iyibir biyolojik pipo filtre alınız hava motoru ile tankınıza O2 hattınızıda çekiniz. Şimdi suyunuzu doldurun, ısıtıcınızı çalıştırın, 28-29 C ayarlayın Filtre ve O2 giriş çalışsın, suyunuza kullanım talimatlarına göre bakteri ekleyin, Nitrivec vb. bunun dışında ekstra bir kimyasal su düzenleyiciye gerek yok, 10-15 gün sonra su biyolojik olarak hazır hale geldiğinde tanka transfer kurallarına uyarak balıklarınızı nakledebilrsiniz, hepsi bukadar:)
Burda dikkat edeceğiniz şebeke suyunuzun niteliği, su artezyendir 8 ph gelir çok serttir bunları biz bilemeyiz, belediye şebeke suyu ise sorun olacağını sanmam.
Kolay gelsin başarılar...
İsmail ÖZEL
26-03-2008, 14:57
Baş ağrıtmak ne kelime İsmail bey burası bir paylaşım platformu, herkez bilgisi dahilinde elinden geldiğince paylaşacak, ilemeyene anlatacakki DFC amacı olan Hobimizi ileri taşıma gayesine ulaşabilsin.
Tankınızı hazrıladınız, ısıtıcı ve filtreyi yerlerine hazırladınız, içerde sirkülasyona gerek yok, iç filtreye gerek yok, iyibir biyolojik pipo filtre alınız hava motoru ile tankınıza O2 hattınızıda çekiniz. Şimdi suyunuzu doldurun, ısıtıcınızı çalıştırın, 28-29 C ayarlayın Filtre ve O2 giriş çalışsın, suyunuza kullanım talimatlarına göre bakteri ekleyin, Nitrivec vb. bunun dışında ekstra bir kimyasal su düzenleyiciye gerek yok, 10-15 gün sonra su biyolojik olarak hazır hale geldiğinde tanka transfer kurallarına uyarak balıklarınızı nakledebilrsiniz, hepsi bukadar:)
Burda dikkat edeceğiniz şebeke suyunuzun niteliği, su artezyendir 8 ph gelir çok serttir bunları biz bilemeyiz, belediye şebeke suyu ise sorun olacağını sanmam.
Kolay gelsin başarılar...
Çok sağolun Tamer Bey net anlatımınızdan dolayı..Sizlerden biz tecrübe kazanıcaz,tecrübesiz olana iletmeye çalışıcaz..Bu şekilde birbirimize yardımcı olursak hobimizi rahatlıkla ileri taşıyabiliriz inş.;)
iyi akşamlar bende yarın 3adet discusuma kavuşuyorum akvaryum hazır hale geldi .mango kökü suyu yumuşatıyomuş bence sizde bunu göz ardı etmeyin.
İsmail ÖZEL
27-03-2008, 00:01
iyi akşamlar bende yarın 3adet discusuma kavuşuyorum akvaryum hazır hale geldi .mango kökü suyu yumuşatıyomuş bence sizde bunu göz ardı etmeyin.
Sağolun İhsan Bey araştırıcam,gerekli ne varsa yapmaya çalışcaz..;)
Sağolun İhsan Bey araştırıcam,gerekli ne varsa yapmaya çalışcaz..;)
bende araştırıyorum bu arada yalovaya sık gelirim eşimin ailesi orda.siz yalovada bulamadınızmı uygun güzel discuslar.
İsmail ÖZEL
27-03-2008, 09:22
bende araştırıyorum bu arada yalovaya sık gelirim eşimin ailesi orda.siz yalovada bulamadınızmı uygun güzel discuslar.
Yalova güzel şehirdir..biggrin Yok bulamadım akvaryumculara güvenemiyorum açıkçası..hem pahalı oluyor hem de onlarda toptancıdan alıyorlar..birkaç üretici olduğunu duydum ama ulaşamadım..
Yalova güzel şehirdir..biggrin Yok bulamadım akvaryumculara güvenemiyorum açıkçası..hem pahalı oluyor hem de onlarda toptancıdan alıyorlar..birkaç üretici olduğunu duydum ama ulaşamadım..
ismail bey balıklarınınzı buldunuzmu
İsmail ÖZEL
29-03-2008, 10:43
ismail bey balıklarınınzı buldunuzmu
Yok meltem hanım daha bulamadım.. Buradaki arkadaşlarımızdan satanlar olursa talip olcaz artık..icon_lol Şu anda favorim Red Map..Ama öncelikle bugün sistemi kuracağım, sonra suyun oturmasını bekleyeceğim büyük bir sabırsızlıkla..:)
Bizim hobide en heyecanlı anlardan biri, işte bu kurulum aşamaları .. Sizin heyecanınızı DFC olarak paylaşıyoruz İsmail bey, kurulum ve kurulumdan sonraki anları, fotoğraflayıp bizimle paylaşırsanız seviniriz.. başarılar ve kolaylıklar dilerim..
İsmail ÖZEL
29-03-2008, 15:15
Sağolun Tamer Bey dediğiniz gibi bu aşama çok heyecanlı :-) Biraz önce 125*40*55h akvaryum ve 80*40*50h sump tankı aldım..Temizliği yapıp hemen kurucam inş..Artık aranıza katılmaya biraz daha yaklaştım..
İsmail ÖZEL
04-04-2008, 20:17
iyi akşamlar..Discusların ortamı loş ışık almalı..peki bunu nasıl sağlayabilirim.:confused: akvaryumun kapağına takılı floresanın loş ışık vermesini nasıl ayarlayacağım..:confused: bide ne tip ve kaç watt floresan kullanayım.? (akvaryum 125*40*55)
İsmail ÖZEL
05-04-2008, 23:04
Aydınlatma konusunda yardımcı olabilecek kimse yok mu :confused:
iyi akşamlar..Discusların ortamı loş ışık almalı..peki bunu nasıl sağlayabilirim.:confused: akvaryumun kapağına takılı floresanın loş ışık vermesini nasıl ayarlayacağım..:confused: bide ne tip ve kaç watt floresan kullanayım.? (akvaryum 125*40*55)
İsmail bey,discuslar için bence en güzel ışık kaynağı 25 veya 40 watt soft ampul,bu ampul sayesinde güneş ışığı taklit edeceğiniz için hiç rahatsız olmuyorlar.Bunları dışında kullanacağınız floresan balıklarınız güzel gösterecektir ama loş bir ortam sağlamayacaktır.Tabiki normal ampul yosun oluşumuna neden olacaktır,ama ben buna razıyım.Saygılar
İsmail ÖZEL
06-04-2008, 01:07
İsmail bey,discuslar için bence en güzel ışık kaynağı 25 veya 40 watt soft ampul,bu ampul sayesinde güneş ışığı taklit edeceğiniz için hiç rahatsız olmuyorlar.Bunları dışında kullanacağınız floresan balıklarınız güzel gösterecektir ama loş bir ortam sağlamayacaktır.Tabiki normal ampul yosun oluşumuna neden olacaktır,ama ben buna razıyım.Saygılar
Sağolun Ali Bey yardımınız için..Benim için de balıkların hoş gözükmesinden çok rahat etmesi daha önemli..Anlaşılan akvaryumun kapağındaki floresanı çıkarıp oraya soft bir ampul takmak daha sağlıklı olacak..
scarface
06-04-2008, 19:59
Evet İsmail bey doğru hatırlamışım sizi tekrar merhaba .Red mapleri bulabildinizmi ?
İsmail ÖZEL
06-04-2008, 20:08
Merhaba Koray Bey şu anda akvaryum döngüyü tamamlamadı..Ama Red Maplerin sözünü aldım inş :-)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.