PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beyaz kurt üretimi ve temini

ileriismail
26-03-2008, 08:47
Değerli arkadaşlar;
Discuslarımız için canlı yem olarak yedirebileceğimiz beyaz kurt kültürü elinde olan arkadaş varmı.Kültürden beyaz kurt üretimi yapan arkadaş varsa: steril koşullarda üretim tekniğini anlatabilirmi acaba.Teşekkürler.

tirnerf
26-03-2008, 12:30
Beyaz kurt kültürü üretimine 4 ay önce başladım,ilk kültürü değerli abim Mehmet sipahi den temin ettim.Kurtlar 15-16 derece sabit ısıda üreyebildiği için ,büro tipi buzdolabına termostat taktıtırp ısıyı 16 dereceye sabitledim.Yoğurt kasesi şeklinde ki kap içerisine ,yarısına olacak kadar hazır saksı toprağı mikrodalga fırında 15 dak steril ettikten sonra ekleyip,spreyleme şeklinde su ile nemlendirdim.ilk kültür ekiminiden 2 ay sonra ,elde ettiğim kurtları diğer kaplara ekim yaptım.Şu aşamada 6 kap dolusu kurt mevcut.Haftada bir toprağı karıştırıp,1 saat kadar havalandırma yapıyorum.Yem olarak milupa gece tahılları ,bebe mamasından 3 gün de bir kar yağar gibi serpiştiriyorum.Bunun dışında 2 hafta da bir kepekli ekmeği süt içerisinde ıslatarak toprak üzerine yerleştiriyorum.

Ama arkadaşlar şunu bilmelisiniz ki beyaz kurt barıdırdığı bir flora var.Bu flora discus bağırsak florasında değişimlere ve iç parazite neden olabilmektedir.Bu tamamen balığın florasına bağlı bir durumdur.Bu nedenle beyaz kurt balığımıza kesinlikle zararsız diyemeyiz.Saygılar

ileriismail
26-03-2008, 13:11
Ali bey;
Bu açıklayıcı cevabınız için tşk ederim sağolun.Flora sanırım birazda kurdun temiz ve uygun besinlerle beslenmesi ve balığın sağlığı ile alakalıdır diye düşünüyorum.Aynı insanlardaki duruma benzer.Şöyleki sağlıklı insanda var olan mikroorganizmalar yani doğal flora stres ve hastalık hallerinde bozulup insanı yatağa düşürür ve ilaç kullanmak zorunda kalırız ya aynı öyle.Doğal ortamlarında tabiri caizse çamurda beslenen discuslarda hastalık sorunu olmazken akvaryum ortamına alınan bu balıklar bir anda sindirim sistemlerinde ve yüzeylerinde var olan fakat zararsız olan bakterilerin sebeb olduğu hastalıklar yüzünden ölmekteler.Herkese iyi çalışmalar.

tirnerf
26-03-2008, 22:08
Ali bey;
Bu açıklayıcı cevabınız için tşk ederim sağolun.Flora sanırım birazda kurdun temiz ve uygun besinlerle beslenmesi ve balığın sağlığı ile alakalıdır diye düşünüyorum.Aynı insanlardaki duruma benzer.Şöyleki sağlıklı insanda var olan mikroorganizmalar yani doğal flora stres ve hastalık hallerinde bozulup insanı yatağa düşürür ve ilaç kullanmak zorunda kalırız ya aynı öyle.Doğal ortamlarında tabiri caizse çamurda beslenen discuslarda hastalık sorunu olmazken akvaryum ortamına alınan bu balıklar bir anda sindirim sistemlerinde ve yüzeylerinde var olan fakat zararsız olan bakterilerin sebeb olduğu hastalıklar yüzünden ölmekteler.Herkese iyi çalışmalar.

İsamil bey tespitiniz çok doğru,benim de anlatmak istediğim buydu.Discuslarda en büyük iç parazit nedeni, alışık olmuş olduğu beslenme ve yem dışında ,farklı bir besin almasıdır.Saygılar

balletus
27-03-2008, 02:35
İsmail bey saptamalarınız çok doğu Ali kadeşiminde dediği gibi tamamiyle steril denilemez ama ben büyüme ve üretimden önceki beslemede kullanıyorum , ben(dikkati kullanımda) problem yaşamadım.

Zannederimki sadece kurttan gelen bakterilerle bereaber başka etkilerin birleşmesi beraberinde hastalık oluşma şansı artıyor.Daha tam tesbit etmiş değiliz fakat ben halen kullanmaktayım.

ileriismail
27-03-2008, 08:10
Ali bey;
Aynen insanlarda olduğu gibi tüm canlılarda immün sistem (bağışıklık sistemi) var.Normalde saprofit ( Yararlı hastalık yapmayan ) olarak bulunan bakteri kolonileri organizmada direnç düştüğünde patojen ( hastalık yapan ) hale dönüşüyor ve organizmanın çökmesine neden oluyorlar.Bu hastalık yapmayan saprofit bakteri kolonilerinede flora diyoruz.Flora sindirim sisteminde, deride, solunum yollarında her yerde var.Direnç düştüğünde ( stres hallerinde) aynen balıklarda yaşadığımız talihsizlikler sindirim sisteminde bakteriyel enfeksiyonlar,yada mantarlar oluşuyor. Tabiki sonuç bazen hüsran bazende sevinç olabiliyor.Bilmem bu konuda azda olsa bilgi verebildimmi. İyi çalışmlar herkese bol discuslu günler.

ileriismail
27-03-2008, 08:17
Mehmet Bey;
Dikkatli kullanım ( temiz ortam, temiz yem, taze tüketim) tabikii şart bu faktörler yerine getirilirse problem olacağını sanmıyorum.Bu balıkların hayvansal proteine ve enerjiye duydukları gereksinimler göz önüne alınırsa beyaz kurt ( white worms) verilmeli diye düşünüyorum.Fakat öğrendiğim kadarıyla beyaz kurdun üreme şartları ( 10-16 derece) olduğu düşünülürse biraz zor gibi. İyi çalışmalar

balletus
30-03-2008, 01:40
İsmail bey sterilasyon acısındanmı yoksa kurtların üretimi acısındanmı.

Ben en kısa zamanda beyaz kurtları labratuvarda teste tabi tutmayı düşünüyorum.Gerci ben bu güne kadar kurtla yemleme yapmama rağmen kötü bir sonucla karşılaşmadım.

ileriismail
31-03-2008, 09:53
Mehmet bey sterilizasyon açısından değil sadece kurtların üretimi açısından konuyu değerlendirdim.Şimdiye kadar kötü sonuçla karşılaşmamaış olmanız tabiki sevindirici.İnşallah bundan sonra siz ve bizim gibi acemiler kötü sonuçlarla karşılaşmayız.

blue
19-10-2008, 23:58
Merhaba ,ben dört aydır beyaz kut üretiyor ve balıklarıma veriyorum,bu zamana kadar bir problemle karşılaşmadım.Ama üretme ve saklamakoşullarını yerine getirmeniz gerekiyor. Öncelikle piyasada mini bar diye satılan cihazlar var.Dikatli olunması gereken cihazı alırken yanıltılmadığınızdan emin olmanız.Zira bu cihazdan satıcının verdiği bilgiler doğrultusunda aldım fakatcihaz benim isteklerime cevap vermekten uzak ,satıcıya nasıl bir cihaza ihtiyacım olduğunu anlattım oda cihazın uygun olduğunu anlattı fakat beni yanılttı ve kurtlarım öldü.:mad:Daha sonra servisi aradım bana yardımcı olmalarını istedim. Şimdi cihaza termostat takılacak buda ayrı bir masraf cihazın markasını vermem doğru olurmu bilmiyorum ama cihaz alacaksanız dikkatli olun derim.Marka yazmakta mahsur yoksa yazabilirim. Selamlar.:o

akvaryumvakti
21-11-2008, 19:35
Değerli arkadaşlar;
Discuslarımız için canlı yem olarak yedirebileceğimiz beyaz kurt kültürü elinde olan arkadaş varmı.Kültürden beyaz kurt üretimi yapan arkadaş varsa: steril koşullarda üretim tekniğini anlatabilirmi acaba.Teşekkürler.

Beyaz kurt üretim teknikleri (resimli) aşağıdaki linkte detaylı olarak verilmiştir.
http://www.discusfunclub.com/showthread.php?t=2277

Beya kurtu aşağıda linkini verdiğim online satış sitesinden almanız mümkündür.
www.canliyemler.com (http://www.canliyemler.com)

Saygılar..