Orijinalini görmek için tıklayınız : Oturmuş akvaryuma balık eklenmesi nasıl olmalı?
eses1970
25-03-2008, 14:35
Tamer beye sorduğum sorunun başlık açılması ile bilgi paylaşımı açısından diğer arkadaşlarada yardımı olur kanısındayız.
Bu konu hakkında bütün arkadaşların yardımı ve uyguladıkları yöntemleri yazarlarsa güzel bir paylaşım olur.
abdurrahman
25-03-2008, 14:43
Serdar bey en enteresan konulardan birine değinmissiniz,benim kullandığım metot (tabi her zaman değil:)).Boş bir tanka yeni balıklarımı koyacağım tanktan su alırım,yeni balıklarımı bu tankta koyarım,24-48 saat kadar gözlemlerim,daha sonrasında eski balıklarımdan gözüme kestirdiğim balığımı yenilerin bulunduğu gözlem:) tankıma atarım,ve 5-6 gün kadar izlerim herhangi problem görmediğim vakit ana tankıma alıştırarak balıkları eklerim.(bu aktarma durumundan önce su değerlerinin eşit olmasına dikkat ederim).Bukadarbiggrin.
Saygılar.
Mevcut sisteme yeni balık eklerken ilk dikkat edilmesi gereken, yeni eklenecek balıklarada ve sistemdeki mevcut balıklarda herhangi bir iç dış parazit finlerde kısma vb.veya stress belirtsi olup olmadığıdır, sağlık açısından iki grubunda hiç bir sıkntısının olmadığını varsayalım, fakat balıkların bünyelerinde barındırdıkları bakteri florası uyum göstermiyebilir, buna kısaca bakteri çakışması da denir, ayrıca miğde ve bağırsak flora larında barındırdıkları parazitler ve flagylatte ler her nekadar kendileri için o anlık bir tehdit unsuru değillersede yeni gelen bireylere ölümcül olabilrler.
Bu sebeple ilk karşılaşma çok önemli, yapılması gereken, bu tabi benim metodum, x tankın suyunu z tankına 3 gün içerisinde %20 lik oranlarda aşılarım, bu şekilde su parametreleri eşitlenmiş olacaktır, ayrıca eksilen su şebeke suyu ile tamamlanacağı için iki grupta suya adaptede zolanmıyacak, 4. gün yeni x tanktan 1 adet discus z tanka alınır ve en az 48 saat gözlemlenir, hiç bir rahatsız edici bulgu yok ise diğer kalan bireyler birden bire olmamak kaydıyla aktarılır, 1 er gün arayla 2 şer 3 er adet aktarılabilirler. aktarma esnasında 10 litreye 1 tablet permassollü su da kepçedeki balık 2 dk tutulup alınırsa fayda sağlar.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.