Orijinalini görmek için tıklayınız : rosred çiftimin yavruları
Yaklaşık 34 günlük olan rose red yavrularımın gelişimini sizlerler paylaşmak istedim.
http://img217.imageshack.us/img217/3549/roseredlarvald9.jpg (http://imageshack.us/)
http://img215.imageshack.us/img215/9647/roseredyavrular8gner2.jpg (http://img215.imageshack.us/img215/9647/roseredyavrular8gner2.jpg[/IMG])
x4t7gx&v3=1&related=1
ilk gönderdiğim mesajı düzeltemediğimden dolayı mecburen bu 2.mesajı yazdım.Üretim değerleri 7.2 ph 150 ms 29 derece ısı.Anaçlardaki problem nedeniyle dişi yavrulara 12.günde kadar tek başına bakmıştır.ARtemia ya 5.gün alıştırılarak 7.günde tam olarak başlanmıştır.17.günde yüreğe alıştırılıpğp20.günden itibaren yürek,pul yemler,toz bits ile beslenmişlerdir.20.günden itibaren artemia kesilmiş ve bahssettiğim menü uygulanmıştır.Su değişim oranları günlük ortalama%60 civarıdır.20.günden itibaren yavrular 2 tanka bölünmüştür.Şu anda 34.günlerindeler.
Tebrik ederim Sercan bey, aslında artemia ya daha devam edebilrmişsiniz biraz erken bırakmışsınız 60 günlük olana kadar alıyorlar, umarım yavrularınızı kayıpsız büyütürsünüz.
aliosmanfelek
24-03-2008, 15:37
Maşallah güle güle büyütmeni dilerim.
Tebrik ederim Sercan bey, aslında artemia ya daha devam edebilrmişsiniz biraz erken bırakmışsınız 60 günlük olana kadar alıyorlar, umarım yavrularınızı kayıpsız büyütürsünüz.TEşekkürler tamer bey artemia yı erken bırakmamın en büyük sebebi gündüz artemia verme imkanımın olmayışı malum çalışan insanlarız.Bir de yemlemedeki çeşitlilik sayesinde yavrular artemia yı pekde aramadı desem yeridir.Özellikle yürek siprulina karışımı ve pro growt ilaveli yemi çok büyük iştahla yiyorlar.
Ali çok teşekkür ederim .Yolun düşerse uğra bebeleri canlı canlı gör.
discusturka
24-03-2008, 17:15
Sercan Bey maşallah, gelişmeleri bekliyoruz:) Biz de canlı görürüz kısmetse.
ebatan22
24-03-2008, 17:48
Sercan süper görüntüler umarım kayıpsız büyütmeye devam edersin bu arada benim 6 taneye iyi bak kolay gelsin
aliosmanfelek
24-03-2008, 18:42
Ali çok teşekkür ederim .Yolun düşerse uğra bebeleri canlı canlı gör.
Kısmet olursa bir ara uğrarım. Banada bu jenerasyondan ayır .Geçmişte çok üretmiştim ve çok severim bu türü.
Vedat Yılmaz
24-03-2008, 21:33
Sercan bey tebrik ederim çok güzel görüntüler ufaklıklar kendilerini videoda daha güzel gösteriyorlar.:)
Discusmania
24-03-2008, 22:15
Sercan bey, rose red pek üretilen bir tür değil bu manada üretimde başarılı olmanız çok iyi olmuş, tebrik ederim süperr bebişlerin gelişimlerini periyodik olarak görmek isteriz :)
Güzel görüntüler iyi günlerde bakmanız dileğiyle.
Rosered çok güzel bir tür,maşallah sercan bey yavrular da çok güzel,daha nice yavrular görür ve sağlıklı büyütürsünüz inşallah.
Ufukİnan
25-03-2008, 09:41
Maşallah ufaklıklar çok güzel,devamını dilerim.
abdurrahman
25-03-2008, 13:32
Tebrikler Sercan bey,gelişimleri takip etmek isteriz.biggrin
eses1970
25-03-2008, 13:45
Sercan bey yavrular çok güzeller maşallah.Allah kolaylık versin.
İyi dilek ve temennileri için tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.Umarım bu yavrulardan çok güzel anaçlar yetiştiririz.Ali eğer discusa döndüysen gel hemen bu akşam yavrularını al.Gerçi sen hiç kopmadın bu işten.ERkan kardeşim c.tesi zaten kısmetse senin ayrılmışları törenle teslim edicez sana.Bence işi bilen usta ellerde bu yavrulardan çok sağlam anaçlar çıkacak.Bende hasbelkader elimden geldiğince ayırdığım 10-15 tane yavruya gözüm gibi bakacağım;diğerlerinide bu işte yol almış arkadaşlarımla paylaşmayı düşündüm.
Sercan abi bebeler negüzel olmuş böyle ,maşallah.Kayıpsız büyütmen dileğiyle.
aytackurt
26-03-2008, 22:21
Sercan balıkların çok güzeller.Gerçi rosered artık seninle özdeşleşti.Yavrulara nasıl baktığını benden iyi kimse bilemez.Onların yerinde olmayı çok isterdim.biggrinOkadar yemi okadar çeşidi nerden bulucam.Yavruları herkese ayırmışsın bize kalmadı herhalde.Neyse canın saolsun.Birdaki batıma inşallah.Allah kolaylık versin.Saygılar.........
balletus
27-03-2008, 02:41
Sercan bey maşallahları var sağlıkla büyütmenizi dilerim.
Sercan balıkların çok güzeller.Gerçi rosered artık seninle özdeşleşti.Yavrulara nasıl baktığını benden iyi kimse bilemez.Onların yerinde olmayı çok isterdim.biggrinOkadar yemi okadar çeşidi nerden bulucam.Yavruları herkese ayırmışsın bize kalmadı herhalde.Neyse canın saolsun.Birdaki batıma inşallah.Allah kolaylık versin.Saygılar.........Ayıp ediyosun senin için kıyıda köşede herzaman ayrılmış vardır istediğin zaman gel al.
Tebrikler Sercan bey rosered beninde sevdiğim türlerden biri umarım kayıpsız sorunsuz büyütürsünüz.
Sercan kardeş irilerden 7 adet ayır :D merkezde bir büyütme tankı hazırladım haberin olsun freundemaşallahları var .
Maşallah Kayıpsız büyütmen dileğiyle.
SAYGILAR..
Sercan abi bebeler negüzel olmuş böyle ,maşallah.Kayıpsız büyütmen dileğiyle.
Barış sağolasın hepberaber büyütücez inşallah
Sercan bey maşallahları var sağlıkla büyütmenizi dilerim.
Teşekkürler.
Maşallah Kayıpsız büyütmen dileğiyle.
SAYGILAR..
Teşekkürler
Sercan kardeş irilerden 7 adet ayır :D merkezde bir büyütme tankı hazırladım haberin olsun freundemaşallahları var .
Hüseyin dükkan senin ayıp ettin.
scarface
28-03-2008, 20:08
Sercan bey maşallah cok güzel görünüyorlar kayıpsız yavrularını görmenizi dilerim.Ama dikkatimi çeken ilk tankın tabanı catlakmı acaba.
Sevgiyle kalın
Sercan bey maşallah cok güzel görünüyorlar kayıpsız yavrularını görmenizi dilerim.Ama dikkatimi çeken ilk tankın tabanı catlakmı acaba.
Sevgiyle kalınTeşekkürler.Taban çatlak değil onlar tabandaki silikon izleri.
fma55discus
29-03-2008, 14:15
Sercan bey yavruları bende merak ettim güncel fotoları bekliyorum.
http://www.dailymotion.com/sercan2008/video/x4w5u8_38gun-yurek-kapma-yar-rose-red-yavr_animals yavrular 40.gününde video 38.günlerine ait.İyi dilekleri için tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.
Discusmania
30-03-2008, 01:34
Sercan bey, gelişimleri çok güzel, emeğinize sağlık süperr
Yavruların gelişimlerini sizlerle beraber adım adım paylaşmak istedim.Bu yüzden Vaktim oldukça her 10 günde bir Video güncelliycem.
http://www.dailymotion.com/sercan2008/video/x4zmzf_48gun-rorered_animals
abdurrahman
07-04-2008, 12:37
Sercan Bey güle güle mürüvetlerini görün,maşallah gelişimleri güzel,fakat ilk görüntüdeki akvaryumun tabanı çiftkat cam olduğu içinmi çatlak gibi duruyor :D Sağlıklı balıklar,saygılar.
Maşallah Sercan çok güzel gelişiyorlar, formlarıda çok güzel tebrik ederim..
Sercan bey, yavruların gelişimleri çok güzel maşallah , emeğinize sağlık
Sercan bey, yavruların gelişimleri çok güzel maşallah , emeğinize sağlık
Hürrkan bey sağolun darısı tüm discusseverlerin başına.
Maşallah Sercan çok güzel gelişiyorlar, formlarıda çok güzel tebrik ederim..
Tamer sağolasın;biliyosun yavru büyütmek tam bir mesai işi ne ekersen onu biçiyosun.
Sercan Bey güle güle mürüvetlerini görün,maşallah gelişimleri güzel,fakat ilk görüntüdeki akvaryumun tabanı çiftkat cam olduğu içinmi çatlak gibi duruyor :D Sağlıklı balıklar,saygılar.
Abdurrahman bey sağolun;Valla akvaryum sizden geldi siz daha iyi bilirsiniz çatlak mı çift cammı
Sercan Bey elinize,emeginize saglık......
Rose red türünü daha kırmızı olarak biliyorduk ama siz rose red olarak belirtmişsiniz,resimde görünen anacınızın aynısı suan bizdede var ve 5 gündür yavruları sırtında.
Biz bu çiftimizi red ghost olarak degerlendırıyorduk,egerkı sizinkilerin rose red oldugundan eminsenız bızde bizimkını rose red olarak belirleyecegız.
http://img523.imageshack.us/img523/190/dsc00294sk9.jpg
Buda diger tankımda bulunan red ghost olarak bildigim diger balıgım(altta);
http://img367.imageshack.us/img367/539/dsc00300cz6.jpg
http://img367.imageshack.us/img367/461/goruntu483pz8.jpg
SAYGILAR
Evet o resrimdeki balık bence rose red.Ama siz yinede ben söyledim diye belirlemeyin ismini.En azından ben bu türün rose red olduğunu biliyorum fakat diğer arkadaşlar ne derler bilemem.
Sercab Bey alttaki iki resim sizin yavrularınıza benziyormu acaba,o balıgın türünden emin olamadım.
SAYGILAR
diskusman
12-04-2008, 10:08
http://www.dailymotion.com/sercan2008/video/x57iv7_mov03899_animals
Şu anda 65 günlük olan rose red yavrularım 670 lt karma tankımda bir bölmeyle ayrılmış vaziyette durmaktalar.Gelişimlerinde hamd olsun ki bir aksama yaşamadım.Günde 6-7 öğün dana yüreği karides karışımı ev yapmı,bits,artemia flake,astacolor,d-allio v.s yemlerle yemlenmekteler.
abdurrahman
26-04-2008, 09:38
Sercan abi çok güzel olmuşlar,tebrik ederim.
Sercan abi çok güzel olmuşlar,tebrik ederim.
Teşekkürler;darısı başına Abdurrahman yakın zamanda senden bekliyoruz artık.
abdurrahman
13-05-2008, 17:23
Teşekkürler;darısı başına Abdurrahman yakın zamanda senden bekliyoruz artık.
Teşekkürler Sercan abi,artık bayağı yakın,inş.sorunsuz bir şekilde başlık altında yavrularımı sizlerle paylaşacağım,saygılar.
http://www.dailymotion.com/sercan2008/video/x5k0lv_96gun-rose-red-yavrular_animals 100 günü deviren Rose red yavrularımın son hallerini sizlerle paylaşmak istedim.
discusturka
27-05-2008, 18:32
Sercan maşallah, arada bluediamond çıkmış:D Yeni bir genetik mucizesiyle mi karşı karşıyayız:D Bunları nereye sığdıracan merakla bekliyorum. Gelişmeleri süper eline sağlık.
Maşallah Sercan göz ve vücut oranları çok iyi, içlerinde ufak kalanlarda görüm fakat buda kaçınılmaz her batında illaki oluyor, ayrı bir boylandırma tankın varsa onları oraya alabilrsen hızla diğerlerine yetişebilrler, güzel damızlıklar olacakları şimdiden belli, tebrik ederim.
Sercan maşallah, arada bluediamond çıkmış:D Yeni bir genetik mucizesiyle mi karşı karşıyayız:D Bunları nereye sığdıracan merakla bekliyorum. Gelişmeleri süper eline sağlık.
Abi bende anlamadım blue diamond nasıl çıktı hatta lss bile çıktı:D Şaka bir yana benim yavruların içinde beraber büyüttüğüm 5 tane blue diamond Alper abinin yavrular,6 tanede lss sevgili erkanın yavruları var.Valla bu bölmeyi karmatanka yaptıktan sonra bana bir eziyetleri yok yavruların kendi hallerinde ama iyi bir hızla büyüyorlar.Teşekkür ederim:)
Maşallah Sercan göz ve vücut oranları çok iyi, içlerinde ufak kalanlarda görüm fakat buda kaçınılmaz her batında illaki oluyor, ayrı bir boylandırma tankın varsa onları oraya alabilrsen hızla diğerlerine yetişebilrler, güzel damızlıklar olacakları şimdiden belli, tebrik ederim.Maalesef Tamer evde onları ayıracak boylandıracak başka bir yerim yok.Ancak diğerlerine göre boylananları bölmeden anaçların yanına alma şansım var onunda biraz daha zamanı var.Güzel temennilerin için teşekkür ederim.
Vedat Yılmaz
28-05-2008, 12:18
Selçuk maşallah görüntü o ki içlerinden süper damızlıklar çıkacak.tebrikler.:)
discusturka
28-05-2008, 15:50
Sevgili Vedat iyi dileklerin için teşekkür ederim , süper damızlıklar çıkacağından ben de eminim , ancak balıklar Sercan ın:D:D:D
Vedat Yılmaz
28-05-2008, 19:35
Sevgili Vedat iyi dileklerin için teşekkür ederim , süper damızlıklar çıkacağından ben de eminim , ancak balıklar Sercan ın:D:D:D
Eee Selçuk kardeş yaklaşık 28 saat uykusuz iken uykudan dahi önce DFC yi ziyaret etmek öncelik kazanırsa olacağı bu tabiki :) Gece nöbetinden çıkmıştım kardeş birde bazı işleri halledip sonra eve gelmek gerektiğinden 28 saat uykusuzluk öyle dile kolay :o
Sercan sende kusuruma bakma :)
hakanserin
30-05-2008, 15:05
Artık bu çift bende. :) Sağolsun Sercan Bey'den aldım.İnşallah yavru alırım ve resimlerini sizlerle paylaşırım...
Artık bu çift bende. :) Sağolsun Sercan Bey'den aldım.İnşallah yavru alırım ve resimlerini sizlerle paylaşırım...
İnşallah hakan bol bol yavru alırsın bu başlık altında devam edericon_lolHayrını gör;Allahtan bu çiftin yavrularından kendime bir bölüm ayırdım ve bir aksilik olmassa damızlık olarak yetiştiricem.
hakanserin
30-05-2008, 15:56
İnşallah...
Şu an üretim akvaryumunu kurdum suyun oturmasını bekliyorum.Her iki çifti de cmtesi veya pazar üretim tanklarına almayı planlıyorum.Daha sonra gelişimleri burdan paylaşırım sizlerle.Heyecan dorukta. :)
discusturka
30-05-2008, 19:25
Alanda veren de hayrını görsün:D Hakan Bey maceranın devamını sizden bekliyoruz artık.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.