PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : discus çiftleri hak.

savbur
24-03-2008, 13:58
Öncelikle Tamer Bey'e ve Selçuk Bey'e revers ozmoz ile ph metre ile ilgili yönlendirmelerinden dolayı teşekkür ederim.Bu sitenin bana hem yeni dostlar kazandıracağına hemde discular hakkında bildiklerimizi pekiştirmeye bilmediklerimizi de öğreteceğine içtenlikle inanıyorum

100X40X60 lık dicus tankımı revers ozmoz suyu ile destekledikten sonra 10 adet damızlık boy (snake skin ve blue turkuaz) discusumu akvaryuma pazar (23/03) günü salıverdim. Suyun PH 6 , Ms 95 civarında olduğunu gördüm. Bu çiftlerden biri 3-4 ay önce 6 ve 7 kez yumurta döktükten sonra (1-2 gün sonra) yediğinden ana tankımın içine geri bıraktım.
Şimdi size sormak istediğim bu ölçülerde bir akvaryum 10 adet discus için çokmu küçük , bu kalabalık ortamda çift tutup yumurtlama imkanları var mı?
yoksa ikiye ayırıp iki ayrı tanktamı deneme yapmalıyım.

Teşekkür ederim

Savaş Burçkin /Kanlıca

Tamer
24-03-2008, 14:11
Merhaba savaş bey 240 ltre 10 damızlık için az gözüksede hergün %30 su değişimi ve iyi filtreleme ile olur, olmaz diye birşey yok. 10 lu grup ta çift tutmaları için ideal, başarılar...

discusturka
24-03-2008, 17:21
100X40X60 lık dicus tankımı revers ozmoz suyu ile destekledikten sonra 10 adet damızlık boy (snake skin ve blue turkuaz) discusumu akvaryuma pazar (23/03) günü salıverdim. Suyun PH 6 , Ms 95 civarında olduğunu gördüm.
Savaş Bey merhabalar, ana tankta ozmoz uygulamanız çok külfetli olur. Bence değerlerinizi normal şebeke değerlerine çekin. Üretim akvaryumlarınızda bu değerlerle deneme yapabilirsiniz. Böylece ozmoz filtreleriniz ve mebranınız da daha uzun süre kullanılabilir limitlerde kalır.
Sağlıkla kalın...

hasan
25-03-2008, 00:40
Selçuk arkadaşım çok doğru söylüyor. Yavaş, yavaş çeşme suyuna alıştırmalısınız.

shark_1
27-03-2008, 19:14
Merhaba
Bende arkadaşara katılıyorum membranın kullanım süresi oldukça kısalacaktır.Ayrıca balıkların sudan alacağı mineralleride unutmayın R/O kullanarak bunları en aza indirgiyorsunuz zaten balıkların gelişimini sekteye uğratma ihtimalide var.