PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Discuslara Su Piresi Yedirilmesi

ileriismail
24-03-2008, 09:35
Değerli Arkadaşlar;
Okuduklarımızdan öğrendiğimiz kadarıyla su piresinin ev ortamıda üretimi kolay ve zahmetsiz.Benim merak ettiğim konu su piresinin discuslara yedirilmesi durumunda sorun yaşanıp yaşanmadığı.Tubifex, kan kurdu gibi canlı yemlerle beslenilmesi durumunda karşılaşılan problemler su piresindede yaşanıyormu bu konuda deneyimleri ve bilgisi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum.Teşekkürler.

discusturka
24-03-2008, 10:19
İsmail Bey ilk paragrafta sorunuzun cevabı var.
http://www.discusfunclub.com/showthread.php?t=125

fma55discus
25-03-2008, 11:53
Açık söyliyeyim ben balıklarıma hiç vermedim üreten bir arkadaşlada tanışmadım.Ama üreten kişiler forumumuz dahilinde birçok kişi var birgün gidip izlemek isterim.

aytackurt
26-03-2008, 23:13
Fatih bey ben kendimi bildim bileli balıklarıma su piresi veriyorum.Eğer görmek isterseniz sizi beklerim.Misafirimiz olursunuz.Sizi ağırlamak bana şeref verir.Başımızın üstünde yeriniz var.Benim 2 tankım su piresi kaynıyor.Görmenizi tavsiye ederim.Saygılar..

eses1970
27-03-2008, 11:53
Aytaç bey bende çok merak ediyorum üretilmesini ve verilmesini

fma55discus
27-03-2008, 20:31
Fatih bey ben kendimi bildim bileli balıklarıma su piresi veriyorum.Eğer görmek isterseniz sizi beklerim.Misafirimiz olursunuz.Sizi ağırlamak bana şeref verir.Başımızın üstünde yeriniz var.Benim 2 tankım su piresi kaynıyor.Görmenizi tavsiye ederim.Saygılar..

Aytaç bey memnuniyetle gelirim siz özelden irtibat bilgilerini yollarsanız tabi:)

Ufukİnan
28-03-2008, 23:14
Bende 3 haftadır su piresi üretiyorum ve discus yavrularıma veriyorum.Ufaklıklar iyi kapışıyorlar,tavsiye ederim.Ne kadar uygun çeşit yem o kadar iyidir kanaatindeyim.

martin_mystere
02-04-2008, 17:05
Su piresi verildiğinde dış filtreyi geçici de olsa kapatmak gerekiyor mu? Yoksa pirelerin dış filtre yoluyla tanktan uzaklaşacağını düşünüyorum.

balletus
03-04-2008, 00:08
Peki arkadaşlar ben bu su piresini Antalyada nereden temin edebilirim.Antalyada üreten veya satan bildiğiniz varmı??

Ufukİnan
04-04-2008, 11:04
Su piresi verildiğinde dış filtreyi geçici de olsa kapatmak gerekiyor mu? Yoksa pirelerin dış filtre yoluyla tanktan uzaklaşacağını düşünüyorum.

Bence kapatın,çünkü pireler soğuk ortamdaki su içinden birden 28-30 derecedeki suya geçiş yapıyorlar ve ani şok yaşıyorlar.Bu süre zarfında çok sıçrama gerçekleştiremeyip akıntıya kapılıyorlar.Ben yemleme anında filtrenin fişini çekiyorum.

diskusman
12-04-2008, 10:01
Bende merak ediyorum ama su pireleri verilmesi hakında bir bilgim yok selamlar.Ayrıca aytac beyi ziyaret etmek bende isterim .

aytackurt
14-04-2008, 17:03
Gerzaman gelmek istiyen olursa kapımız herkese açık.Buyursun gelsin.Gelenide boş göndermeyiz inşallah.:)icon_lol

perfectdiscus
17-04-2008, 08:02
Arkadaşlar öncelikle şunu söylemek ihtiyacını hissettim,su piresinin balıklar üzerindeki olumlu etkisi özellikle hazımsızlık,kabızlık ve düzensiz beslenmeden kaynaklanan bağırsak bozukluklarına iyi gelmesidir.Özellikle melek ve discus gibi cinslerde su piresi yedirmek;bu balıkların genel problemleri olan beslenme bozukluğu kaynaklı rahatsızlıklara bir önlem niteliği taşımakla beraber,tedavi niteliği taşımamaktadır.Besin değerleri açısındanda çok fazla büyümeye etkisi yoktur.Özellikle belirtmek istediğim bir konuda;su piresinin de beslenmesinin toksin oranı yüksek materyallerle yapılmamasıdır.En iyi sonuç toz spirulinayla alınmaktadır.Saygılarımla..