Orijinalini görmek için tıklayınız : lütven yardım
cevdetntn
23-03-2008, 20:15
Selam Arkadaşlar lütven bana yardımcı olurmusunuz, kısacası elimde 120*50*60 akv var içinde de 7ad discus.Benim kilerin en büyü 10cm civarında 10 aylık eşi öldü diye yanına 6cm lik bir yavru aldım yaklaşık aynı renk ve tür fakat adam bunun yanına çok uygun bir tane daha verdi formu rengi güzel yaklaşık12/13cm dişi dedi bu balık benimkilerin en büyü nü akşama kadar kovalıyo aksesuarlar koydum saklansın yer tutsunlar diye olmadı diyerleri(6/7) cm olanlar önüne gelirse kaçırıyo fazla kovalamıyo,adam bişey olmaz diyo ama ben endişeliyim kaçmadığı anlar olursa yanına gelip kuyruğyla benimkinin kuyruğna çırpar gibi yapıyo ama durmazsa kovalıyo karnında da çok küçük beyazlık noktalar olmuş sanki pul koparmış gibi.Ne olacak bunların hali 5 gündür bu böyle ne yapmalıyım?........ şimdiden teşekkürler
Cevdet bey ,akvaryum içerisinde bu tür kovalamacaların iki nedeni var.Birincisi üstünlük kavgası,ikincisi balıkların cinsiyetinin aynı olmasından kaynaklı kavgalar.Eğer üstünlük kavgası ise,baskın olan bir süre sonra üstünlüğü kanıtlıyor,diğer balıkda kabullenirse sorun giderek kalkıyor.Ama aynı cinsiyetteler ise o kavganın sonu gelmiyor ve balıkları ayırmanız gerekebilir.Genelde kavgalarda karın bölgesine darbe vurulduğu için karın bölgesinde pullarda dökülme oluyor.Eğer kavga ortdan kalkar ise 1 hafta içinde hasar olan bölgeler toparlıyor.Balıklarınızı resmi var ise cinsiyet konusunda görebildiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışırız.Saygılar
esertturk
23-03-2008, 21:41
Akvaryumda ışık oranını düşürürseniz kavga etme eğilimleri azalıyor. Benimkilerde böyle. Işık oranının kavga ile ilgisini arkadaşlar açıklayabilirse bende sevineceğim.
Akvaryumda ışık oranını düşürürseniz kavga etme eğilimleri azalıyor. Benimkilerde böyle. Işık oranının kavga ile ilgisini arkadaşlar açıklayabilirse bende sevineceğim.
Ercüment bey,bizim kullandığımız ışık bu canlının doğasında olmayan bir faktör.Doğal ortamında sadece güneş ışığı var,ama o da bulunduğu ortamda,o kadar etkili bir ışık kaynağı değil.Genelde discus balıklarında fazla ışık stres oluşumuna neden olmaktadır.
Hatta şunu örnek verebilirim, eş discuslar ışığın fazla olduğu durumlarda genelde yumurta dökmez iken,loş bir ışık ortamında çok daha rahat yumurta döküyorlar
esertturk
23-03-2008, 23:28
Ali bey aynen dediklerinize katılıyorum. Aslında bu kavga özelliğini kullanıp discuslarda cinsiyet ayrımını tespit edebilirmiyiz. Genelde bu şekilde baskın olan tür hem cinsine ilk olarak saldırıyor. Sonra diğerlerini yokluyor. Burda cinsiyetini bildiğimiz balığımızı atıp izlemek lazim...:) Olabilirmi acaba..?
Ali bey aynen dediklerinize katılıyorum. Aslında bu kavga özelliğini kullanıp discuslarda cinsiyet ayrımını tespit edebilirmiyiz. Genelde bu şekilde baskın olan tür hem cinsine ilk olarak saldırıyor. Sonra diğerlerini yokluyor. Burda cinsiyetini bildiğimiz balığımızı atıp izlemek lazim...:) Olabilirmi acaba..?
Düşünce olarak mantıklı ama pratikte hiç de öyle değil.Üretim tanklarında , daha önceden yavru aldığım ve cinsiyetini bildiğim erkek ve dişiyi,yeni eş varyasyonu için bir araya getirdiğimde, biribirlerini parcalaycak kadar dövdüklerini bilirim :) o yüzden kesin bir yol değil
cevdetntn
25-03-2008, 22:13
http://img411.imageshack.us/img411/6382/discuslarmdy5smallzj9.th.jpg (http://img411.imageshack.us/my.php?image=discuslarmdy5smallzj9.jpg)
Diskuslarım bunlar arkadaşlar.Kırmızı olan daha önceden vardı, sarı olan (altta) sonradan gelen discusum.Işığı kapattIğımda vurma azaldı biraz ama hala devam ediyor.Vurmaya bağlı kuyruğunda biraz zeddelenme olmuş, sizlerinde yardımıyla akvaryumu düzene koymaya çalışıyorum....Teşekkürler
cevdetntn
25-03-2008, 22:32
http://img411.imageshack.us/img411/6382/discuslarmdy5smallzj9.jpg (http://imageshack.us)
esertturk
25-03-2008, 23:05
Bence bekleyin bir kaç hafta.Üstünlüğünü kabul ederse yavaş yavaş normala biner davranışları..
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.