Orijinalini görmek için tıklayınız : Canlı yem listesi
Merhaba arkadaşlar;
Yerli bir internet sitesinde hastalık riski taşımayan canlı yemler satılıyor. Reklama girermi emin değilim o yüzden site ismini yazmıyorum.
Ellerindeki canlılar;
Enchytraeus albidus
Panagrellus redivivus
Enchytraeus buchholzi
Tribolium confusum
Tenebrio molitor
Zophobas morio
Gryllodes sigillatus
Callosobruchus maculatus
Drosophila melanogaster
Drosophila hydei
Alphitobius diaperinus
Acaba bu türlerden hangilerini discuslar için kullanabilirim. Bir kısmı kurt şeklinde canılar bir kısmı böcek olan canlılar.
Bora TK.
03-11-2008, 12:10
Latince isimlerini verdiğiniz yemlerin mutlaka uluslararası anlamda çok bilinen-genel isimleri(common name) vardır, bu şekilde yayınlarsanız dah iyi anlaşılacaktır,
Enchytraeus albidus beyaz kurt
Panagrellus redivivus mikro kurt
Enchytraeus buchholzi grindal kurt
Tribolium confusum confusum kurdu
Tenebrio molitor un kurdu
Zophobas morio morio kurdu
Gryllodes sigillatus tropikal kahverengi cırcır böceği
Callosobruchus maculatus fasulye böceği
Drosophila melanogaster kanatsız meyve sineği
Drosophila hydei kanatsız meyve sineği
Alphitobius diaperinus buffalo worm
Bora Bey genel isimlerini yanlarına ekledim.:)
Bora TK.
03-11-2008, 13:18
Sn. Muna, ilginize teşekkür ederim, sizden ricam Profil ayarlarında imza bölümünde ad ve soyad kısmını bir güncelleyin,
Merhaba hemen güncelliyorum Bora Bey;
Arkadaşlar cevap yok mu hangi türlerin uygun olduğu konusunda:)
Bora TK.
05-11-2008, 18:55
Bunların hiçbirini ben kullanmıyorum, lakin uygun olanları,
Beyaz kurt
Mikro kurt
Grindal kurt
Un kurdu
Fasülye böceği
Kanatsız meyve sineği
birde sirke sineği var,
bunları ülkemiz şartlarında bulmak zor yani süreklilik arzetmesi gerekir, ama dersenizki kültür alıp kendim uğraşacam diyorsanız,
1-Balıkları yemlemek
2-Su değişimi yapmak
3-Artemia hazırlamak ve yavruları yemlemek
4-Su değişimi yapmak
5-Onları gözlemlemek
6-İşte çalış(bahçeşehir/hoşdere yolu)40Km yol tep,
7-Büroda çalış-Karaköy(mecburen gidiyorum 4 müşterim var ve hobi odam orada)
8-Eve git, ailenle ilgilen,
9-DFC. de Moderatörlük yap
10-Annemlere ziyaret
11-Kayınvalideye ziyaret
12-Bide kurtlarla uğraşırsam tamam artık,7/24 kendim için bişey kaldıysa namerdim,,,
Bora abi Allah sabır versin :)
Muna nick isimli arakadaşımız,bu tür canlı yemler besleyici değerleri yüksek yemler olsa da her zaman için risktir(artemia dışında).Çünki bu tür kurtların sahip olduğu bir bakteri floraları mevcuttur.Bu flora, discusun bağırsak florasında bozulmalara ve dolayısıyla iç parazit oluşumuna neden olabilmektedir.Her ne kadar steril de olsa; kurt, kurttur :)
Beyaz kurt kültürü için dolap ayarladım,16 derecede ,7 kap içersinde kurt ürettim.Sonuç ise 3 balığımı iç parazitten kaybettim,aynı yemi yiyen 10 a yakın balıkta hiç bir sorun yaratmadı.
Saygılar
diskusman
06-11-2008, 21:36
Bora abi Allah sabır versin :)
Bunların hiçbirini ben kullanmıyorum, lakin uygun olanları,
Beyaz kurt
Mikro kurt
Grindal kurt
Un kurdu
Fasülye böceği
Kanatsız meyve sineği
birde sirke sineği var,
bunları ülkemiz şartlarında bulmak zor yani süreklilik arzetmesi gerekir, ama dersenizki kültür alıp kendim uğraşacam diyorsanız,
1-Balıkları yemlemek
2-Su değişimi yapmak
3-Artemia hazırlamak ve yavruları yemlemek
4-Su değişimi yapmak
5-Onları gözlemlemek
6-İşte çalış(bahçeşehir/hoşdere yolu)40Km yol tep,
7-Büroda çalış-Karaköy(mecburen gidiyorum 4 müşterim var ve hobi odam orada)
8-Eve git, ailenle ilgilen,
9-DFC. de Moderatörlük yap
10-Annemlere ziyaret
11-Kayınvalideye ziyaret
12-Bide kurtlarla uğraşırsam tamam artık,7/24 kendim için bişey kaldıysa namerdim,,,
Evli olan her discus sever Türk erkeğenin çilesiicon_lol
İşin daha doğrusu hobinin ileriki boyutunda, kendimden örnek veriyim, bu tür yemlere ayıracak zaman yok, olmadığından değil zaman illaki yaratılır ama demek istediğim artık ben bu kurtla kültürle uğraşmıyım, ben balığımla uğraşıyım, onun formuyla deseniyle çaprazlamasıyla, yavrunun seleksiyonuyla, büyütülmesiyle uğraşıyım bide kurtla böcekle uğraşmıyım, ona toplam performansımın %20 sini vermeyim, bütün enerjimin %100 ünü diğer saydığım noktalara verebiliyim, inanın bi saatten sonra artemia çıkartmak su değiştirmek bile totalde odaklanmanız gerekenlerden çalıyor, sakın yanlış anlaşılmasın kendimi onunla asla bir tutacak değilim, haddimi yerimi bilirim, wayne ng sizce artemia süzüp kurt çıkartıp, su değiştiriyomudur, arada canı sıkılırsa keyfen belki, yanında çalışan bu işleri yapan adamları var, enerjisini o üretim, genetik yavru gelişimi, varyasyonlar gibi konulara harcıyor, yoksa hepini yaparak herşeyi yaparak başarılı olmak zor, hele ülke şartlarında...Bora abi saymış işte koşuşturmacasınıicon_lol
Bunun için ben online yada bir telefonla 2 kg donmuş kankurdunu kapıma kadar, özel ısı yalıtımlı kutusunda buz kalıbı içinde erimeden bozulmadan yollayacak birilerini istiyorum, aynı şekilde frozen food Artemia alabilmek istiyorum, bu hizmeti vercek işini hakkıyla yapacak sektörde kuruluşlar istiyoruz:) ilgililere duyrulur:p
Vedat Yılmaz
07-11-2008, 15:42
ben online yada bir telefonla 2 kg donmuş kankurdunu kapıma kadar, özel ısı yalıtımlı kutusunda buz kalıbı içinde erimeden bozulmadan yollayacak birilerini istiyorum, aynı şekilde frozen food Artemia alabilmek istiyorum, bu hizmeti vercek işini hakkıyla yapacak sektörde kuruluşlar istiyoruz:) ilgililere duyrulur:p
Ah o ilgililer bir duysaaa bunu acaba istemeyen varmıdır.icon_lol
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.