PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bitkili Tank ta Co2 nin yeri

Hakan Pamuk
21-03-2008, 13:03
Bitkili tanklarımızda olmazsa olmaz değil fakat, yinede her bitkili tank sahibinin kurmak istediği Co2 sistemi için düşünülenler, yazılanlar var..

Benim değinmek istediğim konu; Bitkili diskus tankımızda Co2 kurar isek, bu sistemin kuruluşuna istinaden kullanımından diskus üzerindeki etkileri neler olabilir.Avantaj yada dezavantaj olarak sıralayabileceğimiz bu sebep sonuç ilişkilerini kanıtsal olarakda yazabilecek hobicileri bekliyoruz.

Sonuç olarak benimde bitkili tankım olduğu, çok yakın zamanda içersine diskus koyacağımıda göz önüne alarak, bitkili tankıma bu çerçeve içerisinde Co2 kurmalımıyım, kurmamalımıyım güzel bir sonuca varabileceğimi düşünüyorum.Diğer benim gibi düşünen hobici dostlarımız/kardeşlerimize de ön ayak olması vesilesi ile başlığı açmış bulunmaktayım.....

Tamer
21-03-2008, 14:04
Hakan bey merhaba, bitkili discus tankım olmadığı için açıkcası çok ilgi alanıma girmiyor, fakat bildiğim üzre Co2 nin ph ı düşürmesini kontrol edebilmek için Ph controller ünit olması lazım, bu sistemle suya verilen co2 miktarı istenilen ph seviyesinin sabit kalmasını ve dalgalanmaya yol açmamasını sağlıyacaktır, kullanan bilen arkadaşlar yorum yapacaktır.

aliosmanfelek
21-03-2008, 15:39
Hakan bey co2 için balıkların yaşam düzeylerini tehdit eden sınırları belirleyen test kitleri mevcut. Bu test kitleriyle optimal oksijenlenme co2 denge kombinasyonunu kurduğunuz takdirde bir sorun olmaz. zararı olmaz. Kullandım sorunla karşılaşmadım. Faydası vardır şu an sıralamak için yoğunum ama zararı yok denecek kadar azdır...

Adil Özçelik
21-03-2008, 16:49
Hakan bey,
Bitkili discus akvaryumunda CO² kullanımında PH kontrol ünitesi kullanmanız gerekecektir. Ph CO² verildiğinde düsecek oldugundan belirli bir Ph aralıgında (6,50 - 6,00) akvaryumunuzun PH kontrol ünitesi sayesinde ph sabitlenir ne varki CO² kullanırken birde yedek tüp almayı unutmayın CO² bittiğinde Ph yükseleceğinden balıklarınız ani PH değisinimden discuslarınız etkilenecektir. CO² sistemi olan bitkili discus akvaryumlarında istenilen degerlerde Ph ayarlaması mümkündür. Evimdeki akvaryumunda böyle bir sistem kullandıgımdan herhangi sorunla karsılasmadım. PH kontrol ünitesi ve Yedek Tüp olmazsa olmaz gibi, CO² verilmesi durdugu an PH yükselecektir.