PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : discusun kuyruğunda beyaz noktacıklar??

bengünaz
25-10-2008, 20:31
merhaba arkadaşlar, discuslarımda gözlemlediğim kadarıyla kırmızı balığımın kuyruk kısmında beyaz noktacıklar oluşmaya başlamış ama çok belli olmuyor yani dikkatli bakmak gerekiyor.Sizce nedir?Bir şeyler yapmam gerekiyor mu?Onları incitmek istemiyorum.Ayrıca neden olmaya başlamıştır?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

blue
26-10-2008, 20:58
Merhaba, görmeden birşey söylemek nekadar doğru olur bilmem ama beyaz benek olabilir. Buda dışarıdan yeni aldığınız balıktan yada tankınızın ısısının değişiyor olmasından kaynaklanıyor olabilir. Isınızı takip ediniz. Selamlar.

carbak
28-10-2008, 00:44
Eğer o beyaz noktacıklar bir gün sonra daha çok artar ve balığınızın vücut kısmına doğru çoğalırsa beyaz benektir.Beyaz benek bölünerek çabuk çoğalan bir bakteridir bu sebepten 24 saat sonra beyaz benek balığın bütün vücudunu sarmaya başlar.Buna göre balığınızı gözlemleyin.Eğer hastalık beyaz benek ise metilen mavisi kullanmayın yararlı bakterilere ve balığa fazla hasar verir.Costapur ile daha iyi sonuç alabilirsiniz.Akvaryumun ısısını yükseltin ve filitredeki aktif kömürü çıkartın.

Bora TK.
28-10-2008, 16:38
Cem Arbak arkadaşım,
Lütfen, Sera Costapur adlı ilacın kimyasal içeriği'nin ne olduğunu bir araştırın ve forumda bizimle paylaşın,
Metilen Mavisi beyaz benek hastalığında tedavi için başvurulan ilk kimyasaldır.
Metilen Mavisi akvaryum suyunu aşırı dereceyede maviye boyaması nedeniyle pek istenmemektedir.
Metilen Mavisi ne balığa nede akvaryumdaki yararlı bakterilere "Formalin" ve "Malaşit Yeşili'nden" daha toksin değildir,(hatta güvenilirdir)
Lütfen yanlış yönlendirme yapmıyalım,,,,

Bora TK.
28-10-2008, 16:47
Bengünaz Hn.
bu konuyla alakalı daha önceden işlenmişti hatta Pınar Hn.(arımaya nickli üye) lütfen forumda bir araştırın,
Bu arada Beyaz benek bölünerek çabuk çoğalan bir bakteridir bu sebepten 24 saat sonra beyaz benek balığın bütün vücudunu sarmaya başlar. bakteriyel değil parazitel(protozoal) hastalıktır.

Tamer
28-10-2008, 17:03
Aynı şeyleri söylemiş gibi olacağım ama Cem bey, beyaz benek bir bakteri değil parazittir, birde metilen mavisi korkulacak birşey değildir, kaldiki yumurtaları bile metilenli suda çatlatıyor larvaları bu metilenli suda dünyaya getiriyoruz, toksik olsalar laravalar dayanabilirmi, beyaz beneği ısıyı arttırarak tuz banyosu ile yada permasol ile vucuttan atmak mümkündür, metilendende korkmaya gerek yok yeterki dozajı iyi ayarlayın.

nderd
28-10-2008, 21:18
tamer beye aynen katılıyorum. korkmanıza gerek yok. emin olun çözersiniz.

carbak
28-10-2008, 22:26
Cem Arbak arkadaşım,
Lütfen, Sera Costapur adlı ilacın kimyasal içeriği'nin ne olduğunu bir araştırın ve forumda bizimle paylaşın,
Metilen Mavisi beyaz benek hastalığında tedavi için başvurulan ilk kimyasaldır.
Metilen Mavisi akvaryum suyunu aşırı dereceyede maviye boyaması nedeniyle pek istenmemektedir.
Metilen Mavisi ne balığa nede akvaryumdaki yararlı bakterilere "Formalin" ve "Malaşit Yeşili'nden" daha toksin değildir,(hatta güvenilirdir)
Lütfen yanlış yönlendirme yapmıyalım,,,,

Bende kullandım Metilen mavisini Beyaz benekte. Ayıp olur artık bilmemek Metilen mavisini bilmemek hani sütteki bebeklerin ağzında pamukcuk olunca sürülen madde. Zaten tehlikeli bir madde olsaydı bebeklerin ağzına sürülmezdi,bu sebepten herhalde yumurta çatlatılır Metilen mavisinde ama hastalık için favorim Costapur' dur.

Çağlar
29-10-2008, 01:37
Bengünaz Hanım,

Öncelikle teşhisi doğru koymalısınız. Hemen ilaç tedavisine başlayıp balıkları gereksiz strese sokabilirsiniz.

Eğer hastalık beyaz benek ise, paraziti balığın üstündeyken hiçbir şekilde öldüremezsiniz. Parazitin çevresi bir kist ile kaplıdır. Su şartları uygun olduğu zaman (sıcaklık hızlandırır) parazit balıktan üremek için ayrılır ve 500 civarı parçaya bölünür. Sonra suda tekrar serbest yüzüşe geçerler.
Serbest yüzen parazitler 50-55 saat boyunca yerleşecek balık bulamazlarsa ölürler. Bu nedenle parazit balığın vücudundan düştüğü zaman, balıklarınızı başka bir akvaryuma 50-55 saatliğine aktarırsanız, ilaç kullanmadan da sorunu çözebilirsiniz.

Piyasada 'metilen mavisi' adı altında satılan ilaçların etkileri markadan markaya farklılıklar göstermekte. Bunun nedeni bazı ürünler ticari nedenlerle sulandırılarak satılıyor. Eskiden contra ihtyo'lar çok iyi iş görüyordu fakat artık eskisi gibi değil. O nedenle kullanırken insan ne kadar oranda kullanacağını kestiremiyor. O açıdan Costapur iyi bir ilaçtır.

Son olarak balıklarınız yetişkin discuslarsa, hastalıkla bir süre baş edebilir. Isıyı yavaş bir şekilde 32 derceye çıkarın. Bu parazitleri üremeye teşvik eder. Benekler balığın üzerinden kaybolduğunda tedaviye başlayabilirsiniz. Geçmiş olsun..

Bora TK.
29-10-2008, 11:54
Cem bey, eğer siz yazınızda direkt olarak Costapur tavsiye etseydiniz Bengünz Hn. veya bir başka forum üyesi arkadaşımıza benim size bir itirazım olmazdı, herkezin kendine göre bir tedavi yöntemi var, ama sizin bu yazının bir anlamı yok madem metilen mavisinin bebeklere ve yumurtalara ve larvalara zararı olmadığını biliyordunuz neden aşağıdaki yazıyı yazdınız.
Yumurta ve yavruya zararı olmayan bir ilaç nasıl oluyorda yapmış olduğunuz tavsiyede balığa ve yararlı bakteri kolonisine zararı oluyor,Yazınızı bir daha okuyun ya siz yanlış ifade ettiniz yada ben birşeyi yanlış anlıyorum,Eğer o beyaz noktacıklar bir gün sonra daha çok artar ve balığınızın vücut kısmına doğru çoğalırsa beyaz benektir.Beyaz benek bölünerek çabuk çoğalan bir bakteridir bu sebepten 24 saat sonra beyaz benek balığın bütün vücudunu sarmaya başlar.Buna göre balığınızı gözlemleyin.Eğer hastalık beyaz benek ise metilen mavisi kullanmayın yararlı bakterilere ve balığa fazla hasar verir.Costapur ile daha iyi sonuç alabilirsiniz.Akvaryumun ısısını yükseltin ve filitredeki aktif kömürü çıkartın. Bu arada sizden bir ricam oldu lütfen Costapurun kimyasal içeriğini bir araştırın ve bizimle paylaşın istemiştim,,,,

Bora TK.
29-10-2008, 12:23
Eskiden contra ihtyo'lar çok iyi iş görüyordu fakat artık eskisi gibi değil. O nedenle kullanırken insan ne kadar oranda kullanacağını kestiremiyor.

Arkadaşlar Contra Ichtyo belki 20 yılı aşkındır akvaryumcularda görürüm, bu ürün malesef ülkemizde orjinali hiç olmadı sadece sahtesi var, ve sahtenin sahtesi var, bunun hangisi daha uygundur diye emin olmak istiyorsanız karton kutu ambalajındaki yeşil tonun mümkün olduğunca koyu yeşil olmasına dikkat edin, Yani neftii yeşil diye tabir edilen, birde çağla yeşili gibi olan var o maalesef sahtenin sahtesi,,,Birde turuncu olanını gördüm geçenlerde o konuda bir bilgim yok,(çünkü kullanmadığım için bir araştırma gereği duymadım)

carbak
30-10-2008, 03:05
Bora bey 4-5 sene önceki Contra Ichtyo bulabilsek (sahte olabilme olasılığının çok düşük olduğu).Metilen mavisi hakkında problem çıkmazdı ve tabiki o metilen mavsinin yavrular ve yumurtalara zararı dokunmaz uygun dozda kullanılırsa derdim.Bu sebepten daha güvelilirlik açısından Costapur dedim.Bora bey rica nedemek. Costapurun kimyasal içeriğini araştırıyorum. Firmalar kimyasal içeriklerini saklasalar bile. Birebir kimyasal içeriği hiç bir firma vermez.

Bora TK.
30-10-2008, 10:35
Cem bey,
Ben 30 yılı dolu dolu bir akvarist olarak yaşamış biriyim ve İstanbul'da hiç Contranın orjinaline rastlamadım,
Costapur varsa elinizde ki tavsiye ediyorsunuz, şişe etiketinin arkasında kullanma talimatının en üstünde kimyasal içeriği yazar, bu ürün Alman menşeili ve Almanya da üretilen bir ürünün içeriği ambalajında yazmıyor yada eksik yaziyorsa onların Sanayi bakanlığı ve Tüketici Hakları gibi kuruluşlar o firmayı bildikleri gibi yaparlar,(C. Cola değil ki bu)
(bu konu başlığı altındaki yapmış olduğumuz konuşmanın hiç bir DFC. üyesi arkadaşımıza faydası olmamıştır,)
Laboratuarlık araştırma yapmanızı beklemiyorum gidin bir akvaryumcuya orada bakın kimyasal içeriğine ve bakın bakalım içindeki maddelerin toksin etkisini bir araştırın,(konu benim için burda kapanmıştır, daha fazla konuşmanın anlamsız ve mesnetsiz olduğunu üzülerek düşünüyorum)

ozsgr
24-06-2009, 17:09
Beyaz benek benzeri , daha tombul ve yüksekçe beyaz noktalar vitiligo hastalığının belirtisi. 2 ay kadar önce benim discuslarımda olmuştu. Ne oldugunu bulamamış en son sera'nın rehberinden teşhis etmiştik. Size tavsiyem rehbere bir bakıp , beyaz benek oodinium ve vitiligo'yu karşılaştırın. Vitiligo için rehberde baktopur tavsiye ediliyor. Önerilen dozda 2 gün içinde sonuç almıştım ben. Geçmiş olsun dileklerim ve saygılarımla....