PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : farklı davranışlar

fiscuscu
20-03-2008, 00:42
kendi üretimim olan ve kendime damızlık diye ayırdıgım piegonlarımda
bir sorun oluştu ve çözemiyorum fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum...
sorun oluşan akvaryumlar büyütme tankları.
sorun:sabahdan beri balıkların yüzgeçlerini büzmeleri ve su yüzeyinde hareketsiz beklemeleri..
su degişimi yapıldı
ilginç olan
ph:7.5
iletkenlik 1050:(
anaçların bulundugu ana tank ph.7.1 iletkenlik 308 balıklar çok iyi durumda
ph ve iletkenligin neden böyle olabailecegi ve çözümü hakkında bilginize ihtiyacım var
not:yem yemeleri düzgün

Vedat Yılmaz
20-03-2008, 09:10
Erhan bey nitrit ve nitrat ölçümü yaptınızmı, balıklarınız kaç cm ve kaç tanesi kaç litrelik akvaryumda bulunuyor şayet akvaryum küçük kalıyorsa verdiğiniz yemler ve balıkların atıkları ile su değerleri çabuk bozuluyor olabilir.

tirnerf
20-03-2008, 10:10
Erhan bey,Vedat hocamın da belirttiği gibi bize daha fazla bilgi lazım.
Büyütme tankı kaç lt?
Balıklarınızın büyüklüğü ve adedi?
Filtre olarak ne kullanıyorsunuz?,
Su değişimleriniz ne sıklıkta ve ne kadar değişim yapıyorsunuz?

Saygılar,

fiscuscu
20-03-2008, 15:44
Ali bey ve Vedat bey ..ilginize teşekkürler
nitrat ve nitrit ölçümü yapmadım sorun daha dün oluştu ve ilk defa böle bir şey gördüm:(
su degişimleri günlük %20 direk çeşmeden yapıyorum dogduklarından beri böyle alıştılar.
tankların litresi
405 lt=31 adet 9-10 cm civarı discus iki adet süngerli iç filtre
180lt=25 adet 6-8 cm civarı discus 1 adet süngerli iç filtre
396lt=40 adet 9-10 cm civarı discus iki adet dış fitre(bu tankda hiç sorun yok ve inanın yosundan akvaryumun içi gözükmüyor)
405 lt olan tankda hafif bi düzelme var balıklar üstde degil akvaryumun içinde fakat çok sakinler
180 lt olan da balıklar su yüzeyinde bir top gibi birlikde duruyorlar bu tankda birinin rengi kararmış durumda
akvaryum ısıları 30.c

Vedat Yılmaz
21-03-2008, 16:49
Erhan bey akvaryumlarınızın ölçüsü içlerinde bulunan balık sayılarını dış filtre ve yüksek miktarda oksijen takviyesi yapıldığı taktirde kalıdırabilir.
Yazmış olduklarınızda ben su koşullarından kaynaklandığını düşünüyorum nitrit-nitrat değerleri muhtemelen çok yüksek ve balıklarınızda sitres başlamış.
Size tavsiyem akvaryumlarınıza oksijen takviyesi yapın günlük su değişimlerini %30'a çıkarın ve akvaryumlara her %100 litreye 1 yemek kaşığı hesabıyla kaya tuzu ilavesi yapın(tuz ilavesini gün içerisine yayarak yapın) ve muhakkak tüm akvaryumlarınızda dış filtre bulundurun ayrıca aquacycle alarak akvaryumlarınıza bu su düzenleyicisinden katın.
Geçmiş olsun.

tirnerf
23-03-2008, 00:02
Ali bey ve Vedat bey ..ilginize teşekkürler
nitrat ve nitrit ölçümü yapmadım sorun daha dün oluştu ve ilk defa böle bir şey gördüm:(
su degişimleri günlük %20 direk çeşmeden yapıyorum dogduklarından beri böyle alıştılar.
tankların litresi
405 lt=31 adet 9-10 cm civarı discus iki adet süngerli iç filtre
180lt=25 adet 6-8 cm civarı discus 1 adet süngerli iç filtre
396lt=40 adet 9-10 cm civarı discus iki adet dış fitre(bu tankda hiç sorun yok ve inanın yosundan akvaryumun içi gözükmüyor)
405 lt olan tankda hafif bi düzelme var balıklar üstde degil akvaryumun içinde fakat çok sakinler
180 lt olan da balıklar su yüzeyinde bir top gibi birlikde duruyorlar bu tankda birinin rengi kararmış durumda
akvaryum ısıları 30.c

Erhan bey maşşalah o kadar çok discusunuz var ki :) öncelikle belirtmek isterim ki akvaryum lt hacimlerine göre balık sayınız oldukça fazla,dolayısıyla filtrasyon çok güçlü olması gerek..Bu şekilde ki bir akvaryumda iç filtre ile nitrat ve nitrit ile başa çıkmanız çok zor gözüküyor.Nitrat değeri bu aşamada bizim için çok önemli.Su değişimlerinde az da olsa fazla su cekip,bakteri florasını bozsanız,kısa sürede amanoyak zehirlenmesine yol açabilirsiniz.Size tavsiyem balık sayınızı azaltmanız ve mevcut akvaryumlarınıza dış filtre eklemeniz.Merak ettiğim bir konu ,akvaryum tabanında kum var mı?

fiscuscu
23-03-2008, 16:42
vedat bey ali bey ilginiz için teşekkür ederim kusura bakmayın dün yazamadım sebebi akvaryumlarda ölümlerin başlaması....
dün sabah ani ölümler başladı sizin düşüncelerinize dayanarak hemen nitrit ve nitrat test aldım sonuç ikiside sıfır kesinlikle suda sorun yok hemen (ankarada olanlar bilir)Murat abiyi aradım durumu anlatdım sagolasun eve kadar geldi onunda incelemelerine göre kesinlikle suda sorun yok ve işin ilginç yanı balıklardada sorun yok(hastalık manasında)murat abiye göre balıklar kesinlikle harika fakat onun yanında bile 2 tane öldü:(
(yani inanın ikimiz birden nazarmı deydi diye düşünmeye başladık)
yinede herhangi bir mikrop olacagını düşünerek
bir tanka baktopur+ectopur
diger tanka mycopur uyguladım
sonuç baktopur+ectopur uyguladıgım tankda ölüm yok
diger mycopur uyguladıgım tankda 2 tane daha ölmüş toplam 17 oldu:(
şu an balıklar daha iyi gibi gözüküyor yinede 10 a yakın hala hareketsiz duran var (muhtemelen ölecekler)
sonuç sebebini bile anlamadan onlarca discus ölümü:(:(:(
şu an tek düşüncem kalanları kurtarabilmek

eses1970
23-03-2008, 17:37
Erhan bey inşallah en kısa sürede balık kaybından kurtulup kalanları sağlıklı bir şekilde bakarsınız.Bilgisi olan arkadaşların yardımcı olacaklarına eminim.