Orijinalini görmek için tıklayınız : ph metre hak.
Arkadaşlar discus akvaryumum için tavsiye üzerine Hanna HI 98129 model ph metre aldım.Cihazın türkçe kullanım klavuzu yoktu. Bu cihazın nasıl kullanılacağı konusunda kısa bir bilgi alabilirmiyim.
Teşekkür ederim
Savaş Burçkin /Kanlıca
Merhaba Savaş bey, Öncelikle DFC foruma hoşgeldiniz,
Aynı modeli ben kullanıyorum, isabetli bir tercih yapmışsınız iyi bir cihaz almışsınız, kalibrasyonun doğru olarak yapılmış olması çok önemli, yanlış kalibreli ise cihazın kalitesi hiç bir şey ifade etmez, öncelikle bundan emin olun, kalibrasyonu yaptırmadıysanız yada yapmadıysanız, 4 ve 7 kalibre sıvılarını temin edin ben burdan size anlatırım, cihaz ph ppm ve ms ölçer on - off tan açtıktan sonra ilk olarak ph ölçme ekranı açılır, zaten bakarsanız ekranda ph diye yazar, sonra mode tuşuna basarak ppm ve ms menülerine geçersiniz, aynı zamanda ekranın altında su sıcaklığınıda görebilirsiniz. Kullanmadığınız zamanlarda da alt kapağını takmadan, sadece proplarının gireceği kadar saf su dolu bir bardakta beklemesini öneririm, saf su akücülerde satılır, onu bulamazsanız RO su da olur.
Tamer Bey teşekkür ederim Ph4 ve Ph7 Kalibrasyon sıvılarını nerden temin edebilirim , bu cihazı saklamak için de bir sıvı bulunduğunu sitelerdeki yorumlardan okumuştum .
Savaş bey kimya malzemeleri satan firmalarda bulabilrsiniz, ayrıca İsanbul/Karaköy e yolunuz düşerse su artıma sistemleri üzerine bir çok firma var, onlardanda temin edebilrisiniz, siz comboyu yanınızda götürün, ms ve ph kalibrasyonunu hem orda yaptırın yedek olarakta yanınıza kalibrasyon sıvılarını alın.
Savaş bey Hı 98129 aldınızmı bilmiyorum, bendekinin probu bozuldu ve garantiye girmiyormuş, ömrüde 12-15 ay maixmum dediler, yeni prob100 ytl ye maal oldu, almadıysanız alırken bunuda göz önünde bulundurmanızı öneririm.
Merhaba,
Tamer malesef kombo cihazlardada senin anlattığın bu sorun oluyor harici probu olan cihazların probları çok daha uzun ömürlü olmasına karşın ilk alımda fiyatlarıda aynı oranda artıyor.sen ne kullanacaksın dersen benimde aklımda kombo bir cihaz var:rolleyes:extech ec500 yada extech ec510 bu ikincisi tüm kalibrasyon sıvıları ve ölçüm kabları ile birlikte satılıyor.Tamercim sana ek olarak eminönünde mısır çarşısının yanındaki akvaryumcuların olduğu sıradaki vakıf bankın arkasında labaratuar malzemeleri satan dükkanlar var buradan ölçüm cihazları, kalibrasyon sıvıları,prob koruyucu solisyonlar rahatlıkla bulunabilir yol tarifim çok güzel oldu ama idare edin:D
voyager_71
18-04-2008, 12:08
tamer bey merhabalar. bendede aynı cihazdan var ama kalibrasyonunu yapamadım. r/o dan çıkan suyun ph ını çeşme suyundan daha yüksek okuyor. çeşme suyu 7 iken r/o dan 9 okuyor... nasıl kalibre edecegim hususunda bilgi verirmisiniz. kalibratörler mevcut
İlhan bey merhaba,
Cihaz kapalı iken on/off tuşuna 3-4 sn.basılı tutuyorsunuz sonra 4.0 çıkınca 4.01 kalibrasyon sıvısına sokuyorsunuz bir süre bekledikten sonra ekranda 7,01 çıkacak bu seferde 4 sıvısından çıkarıp 7,01 kalibrasyon sıvısına sokacaksınız bir süre bekleyip otomatik hafızaya alınca ekran normal açılış ekranına dönüyor ve kalibrasyon bitiyor, sadece ph kalibre etmeyi becerebildim, ms kalibrasyonunu çözemedim, bilen varsa anlatırsa bende onu öğrenmmiş olayım:)
voyager_71
19-04-2008, 00:30
tamer bey sorunda orda zaten on/of mode yazan yere sürekli basılı tutunca açılıyor ve direk ölçüm ekranı gelyor. ekranda bir saat ve alt kısımda caş işareti var ama bir türlü direk 4,01 kalibratörü istemedi. başka bi yeremi basmam lazım.anlamadım
Anlattığım şekilde ilhan bey, cal ve saat çıkacak ve basılı tutun sonunda 4.01 çıkacak, eğer bu şekilde olmuyorsa aldığınız yere bir danışmanıızı öneririm.
İlhan bey merhaba,
Cihaz kapalı iken on/off tuşuna 3-4 sn.basılı tutuyorsunuz sonra 4.0 çıkınca 4.01 kalibrasyon sıvısına sokuyorsunuz bir süre bekledikten sonra ekranda 7,01 çıkacak bu seferde 4 sıvısından çıkarıp 7,01 kalibrasyon sıvısına sokacaksınız bir süre bekleyip otomatik hafızaya alınca ekran normal açılış ekranına dönüyor ve kalibrasyon bitiyor, sadece ph kalibre etmeyi becerebildim, ms kalibrasyonunu çözemedim, bilen varsa anlatırsa bende onu öğrenmmiş olayım:)
Ms kalibrasyonuda aynı şekilde yapılıyor. İki adet sıvısı var. yarın hangi sıvılar olduğunu yazarım.
Ufukİnan
19-04-2008, 22:30
Ms kalibrasyonuda aynı şekilde yapılıyor. İki adet sıvısı var. yarın hangi sıvılar olduğunu yazarım.
Ben 1 adet kalibrasyon sıvısını biliyorum ve kullanıyorum o da 1413 ms/cm (25 °C'de)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.