PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karin şişliği

bengünaz
06-10-2008, 11:59
Merhabalar...Sabah uyandığımda discusum su yüzeyinde karnı şiş vaziyette yan yan yüzmeye çalışıyordu.öldüğünü sandım ama hala yaşıyormuş hala aynı pozisyonda ama karnı yeşil rengi almış yaşama olasılığı var mı ya da yapabileceğim bir şey var mı??acil yardım bekliyorum..Neden şiştiğini bilmiyorum ama çok yem yediğini düşünüyorum...

Tamer
06-10-2008, 12:03
Su paremetreleri ve besleme diyetiniz nedir? En son nezaman ve ne şekilde su değişimi yaptınız ne yem verdiniz?

bengünaz
06-10-2008, 12:08
dün gece vermiştim dipte yemler kalmış galiba sabaha kadar onları da yemiş ben de bir şey anlamadım yeniyim zaten discus konusunda.bir de dün yüz de 20 su değişimi yapmıştım ama diğer balıklarıma bir şey olmamış.su değerlerini bilmiyorum akvaryumum 1 aydır kurulu.yardımcı olursanız çok sevinirim.ayrıca discuslarım kavga ediyor diye yemi arttırmıştım foruma üye olan bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine balıkların akıllı olduğunu yemi fazla yemeyeceklerini söyledi ama aşırı yem vermedim 3 saat aralıklarla bildiğimiz hazır yemlerden verdim...

bengünaz
06-10-2008, 12:21
Tamer Bey ben şu an işteyim balıklar evde en son sabah 8 de görmüştüm ve sabah 8 den bu yana hala aynı pozisyonda yaşıyormuş.Eğer yapabileceğim bir şey varsa lütfen yardımcı olun...

Tamer
06-10-2008, 13:05
Aşırı yem sadece su şartlarını bozarak ölümcül olur, balığınızda hazımsızlığa bağlı bir sorun olabileceğini düşünüyor, varsayıyorum, bu durumda yapılacak şey, bitkisel ağırlıklı yem vermek, haşlanmış ıspanağı ince kıyarak vermek eğer yem alamayacak durumda ise, balığı kepçeyle yakalayıp, fazla sarsmadan ve 30-40 sn içerisinde şiş olan bölgeyi anüse doğru çok nazik fazla bastırmadan masaj yapmak dışkıyı dışarı atmak, bunu yaparken çok dikkatli olun, başka yapılabilecek bir şey benim bildiğim yok, kolay gelsin....

bengünaz
06-10-2008, 13:50
Tamer Bey yardımlarınız için teşekkür ediyorum.Ne yazık ki öldü.Karın şişliği aşırı yem yemekten oluşmadığını mı düşünüyorsunuz?Eğer aşırı yem su şartlarını bozmuşsa geri de sağ kalan 3 balığımında aynı şekilde ölme ihtimali nedir?Eğer su şartları diğer balıklarımı da etkileyecekse, ne yapmalıyım??

CENGO2048
10-10-2008, 17:25
Ben çocukluğumdan beri discus baliklari ile büyümüş ve 1989 yilinda discus üreten bi babanin oğluyum. Anlaşilacaği gibi 25 senedir discus besliyorum ve hastaliklar ile ilgili olarak çok fazla bilgim mevcut. Anlaşilacaği gibi yüzlerce discus elimden geçti. Ama çok az balik öldürdüm. Sadece küçük baliklari büyütmek benim hobim olmuşdurumda. Büyük baliklar bana göre değil.

Bu siteye yeni rastlamam sizin için şanssizlik çünkü şu an baktiğim baliklardan bir kaçi gaz problemi yaşamakta.

Bu problem akvaryum içerisinde bulunan bakteri yoğunluğu ile ilgili. Muhtemeldir ki akvaryumda hastalik var. Discus tipki insan gibi vucuden hastalandiğinda rengi kaçar isteksizleşir halsizleşir ve sindirimde problem yaşamaya başlar.
Sindirimdeki en önemsiz hastalikta . Gaz dir

gazi olan balik ;

bir anda kendisini kaybeder ve karni durmadan hafifhafif şişerek yüzeye ters döner.

Kendinizi düşünün
aşiri üşütmüş sünüz ve karniniz durmadan şişiyor ve anneniz geliyor sizin karninizi ovuyor veya karniniza sicak bişey koyuyor ki rahat gaz çiksin.

şimdi discuslara gelelim genelde yavru discuslarda oluşan bu durum büyük discuslarda mevcut değildir nasil biz hayatimizi büyüdükçe öğreniyorsak o da öğrenecektir. Ama önce ona nasil gaz çikarilacağini gösterin.

Bu baliklar ayni insan gibidirler, aynen annenizin size yaptiği gibi elinize alin ve baliğin karnindan anüsüne doğru çok hafifçe ovun . Bu ovma sadece karindan anüs yönüne olsun. Sakin çift tarafli yapmayin baliğin dokusuna zarar verirsiniz. Belli bir süre sonra baliğinizin tipki sizin gibi gaz çikardiğini göreceksiniz. Başka göreceğiniz şey ise aynen bebek gibi baliğinizin önce hareketlendiğini sonra ise aynen bebek gibi sakinleştiğini görürsünüz çünkü hoşuna gidecektir.

Bunu yaptiktan sonra başta söylediğim gibi bu sorun tank içindeki hastaliği belirtir. Buradada yapilacak olan en güzel şey 150 lt su için yarim 250 mg duocid ezilerek 12 saatte bir vermektir. Günde birde bir adet bemix verilerek 2 gün sonunda tank yaridan fazla olmak kaydi ile suyu değişir ve baliklarin renklerinin bile değiştiğini görürsünüz.

Aksi halde ya tanktaki baliklarinizin tamamini veya sira ile ölmesini izlersiniz.

Sizin için çok üzgünüm balik kaybetmek çok kötü hemde discusu hemde sadece çok basit bir nedenden.
Kusura bakmayin önceden size ulaşamadiğim için.

Bu siteyi kuran arkadaşlarimiza teşekkür ederim bu site sayesinde sizler ile bilgilerimizi paylaşip hobimizi keyiflendirmek çok güzel.

bengünaz
10-10-2008, 20:24
Adınız imza bölümünde yazmadığı için Cengo bey diye hitap etmek zorundayım.Öncelikle çok detaylı ve hoş bir dille bu hastalığı anlattığınız için teşekkür ederim.Gerçekten keşke o gün bu bilgileri biliyor olsaydım.Çünkü balığımın ölmesi bana çok acı verdi.Onları herhangi bir canlı ya da herhangi bir balık gibi değil de gerçekten anlattığınız gibi (insan) akıllı tek varlık olan insanlara benzetiyorum.Gerçekten detaylı bir şekilde anlatmışsınız ama sorunum şu ben balığımın ölümünden sonra hiç su değişimi yapmadım.Bu durumda diğer balıklarım tehlike içersinde anlattığınız kadarıyla.Bahsettiğiniz ilaçları nereden temin edebilirm.Yani elimde hiç bir ilaç yok.Biraz daha detaylı yardımcı olursanız sevinirim.Ayrıca balıklarımın suyunu ancak pazar günü değiştirebilirim.Çünkü çalışıyorum pazar gününe kadar sorun olur mu sizce?Ayrıca çeşme suyu kullanıyorum,çeşme suyunu yüzde 50 akvaryuma doldurursam balıklara bir şey olur mu?Şimdiden teşekkür ederim.Cevabınızı bekliyorum...

CENGO2048
11-10-2008, 02:18
ben de senelerden beri çeşme suyu kullanırım bu normal yanlız dikkat etmen gereken şey bir yandan boşaltırken diğer taraftan doldurman yani balıklar anlamamalı su değişimini duocid dediğim ilaç eczanelerde satılan bir antibiyotik tir. ayrıca bemix te eczanelerde vardır bunları pazar gün yapmanızda bi sakınca yok çünkü zaten zaman geçmiş ve balıklar o su içinde kalmış. ama nereden dönerseniz kardır. umarım diğer balıklarınız sapasağlam ayakta durur.

carbak
15-10-2008, 00:04
Bengünaz hanım , benzer problem benimde başıma gelmişti Discus'a ilk başladığım günlerde. Cichlid den kalan yemleri vermiştim birsüre sonra farkettim yem suda aşırı derecede şişiyor discus yemi yedikten birsüre sonra karnı davul gibi olup yüzme dengesini kaybediyor. Granül yem veriyorsanız Discus için olan yemi kullanın ,poşetlerde satılan yemleri kullanmayın.Saygılar

spottederuption
15-10-2008, 18:23
Bendeki bir discusdada bu oluyor ama formunu düzeltmek için uyguladığım besleme yönteminden.Yemek verdikden 30 dkka sonra şişlik iniyor...

carbak
16-10-2008, 01:37
Benim discusda 1 gün sürdü ve akvaryumun altında 15-20 dakika yatıyordu.Ertesi gün canlı yem verdim düzeldi.

Tamer
16-10-2008, 10:32
ben de senelerden beri çeşme suyu kullanırım bu normal yanlız dikkat etmen gereken şey bir yandan boşaltırken diğer taraftan doldurman yani balıklar anlamamalı su değişimini duocid dediğim ilaç eczanelerde satılan bir antibiyotik tir. ayrıca bemix te eczanelerde vardır bunları pazar gün yapmanızda bi sakınca yok çünkü zaten zaman geçmiş ve balıklar o su içinde kalmış. ama nereden dönerseniz kardır. umarım diğer balıklarınız sapasağlam ayakta durur.

Merhaba DFC ye hoşgeldiniz, discusla ilgili geçmişiniz bi hayli etkileyici, discus üreten bir babanın oğlu olmak ve bu günlere kadar discus ile iç içe olmak çok güzel...

Bize birazdaha kendinizden bahsetseniz, imza bilgilerinize ad soyad ve şehir bilgilerinizi girerseniz memnun oluruz, bu arada balıklarınızıda görmek isteriz fotoğraflarını ekleyebilrsiniz, bahsettiğiniz tedavi şekline bire bir katılıyorum, gazla beraber dışkıda attığı oluyor bende benzer şişliklerde aynı masajı yapıyorum ve hem gazı hemde dışkıyı yavru atıyor, bu yetişkinlerde dediğiniz gibi olmuyor genelde 1 ytl boyutundaki ufak yavrularımda başıma arada sırada geliyor ve durumu hemen kurtarıyıruz verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...