Orijinalini görmek için tıklayınız : Solungaç parazitleri
(((KaaN)))
19-03-2008, 00:03
Tüm üye arkadaşlarımıza selamlar.Üretimle uğraşan tüm arkadaşlarımızın şüphesiz karşılaştığı en büyük sorunlardan bir taneside yavrularda oluşan solungaç parazitleri ve buna bağlı maalsef kayıplardır.Deneyimli ve tecrübeli arkadaşlarımızın bu konudaki tedavi yöntemlerini paylaşmaları hepimiz için faydalı olacaktır diye düşünüyorum.Bu konuda kafam epey karışmadı da değil.Formalinden malacithe yeşiline kadar birçok tedavi yöntemini bir arada toplayıp umarım sağlıklı bir sonuca varırız.Saygılar...
tolgakırcalı
19-03-2008, 15:06
Kaan bey benim kullandığım ilaç seranın tremazol adlı ilacı .Solungaç paraziti ve daha çok dış parazit için kullandım.(Sn.Celalettin Aksoyun tavsiyesidir teşekkürler)
Biraz pahalı fakat bu markadan değil sanırım kimyasalın yüksek fiyatından,dışarıdanda tablet formunda paraziquantel veterinerlerden bulunabiliyor.Ancak oda aynı paraya geliyor ve sıvı formu kadar etki edermi bilemem.
Anaçlık adayı 10 aylık balıklarım dışarıdan balık almam sonucu çok kötü bir duruma geldiler 1 tanesinide maalesef kaybettim.Fakat bu ilaç çok iyi geldi hasta ve ölen balığın fotolarını atlattığım hastalığı bir başlıkta yakında paylaşacağım.
Daha öncede bakteriyel kaynaklı bir hastalıkta yine seranın baktopuru ile iyi sonuçlar alıp bir iki günde %10 yavru kaybettikten sonra ölümleri durdurup 2 batın yavruyu kurtarmıştım....(sn.Mert Taşkıranın teşhis ve tedavi önerisi ile teşekkürler)
Vedat Yılmaz
19-03-2008, 19:25
Tahir bey vermiş olduğum sayfada bu konuda ayrıntılı ve uygulamasından sonuç alınmış bir tedavi yöntemi var bence aynı uygulamayı sizde yapabilirsiniz.http://www.akvaristler.org.tr/forum/showthread.php?t=205&highlight=solunga%E7+parazit
(Bu yöntem Dieter UNTERGASSER'in "HANDBOOK OF FISH DISEASES" kitabından alınmış ve uygulanmıştır.)< vermiş olduğum linkten alıntıdır.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.