Orijinalini görmek için tıklayınız : hastalığa teşhis lütfen
Herkese selam,
Dün Snow White ımın kuyruk kısmına yakın bir yerinde kalemle çizilmiş gibi elips şeklinde bir leke oluşmuştu.Çok önemsemedim.Ancak bu gün baktığımda sararan kısmın üzerinde 5,6 adet sivilce şeklinde beyaz nokta gördüm ve yardımınıza ihtiyacım var.Ne yapmalıyım.
Şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler...
Not;resim yüklemeyi denedim ama başaramadım,boyutları küçültmeme rağmen olmadı,sanırım bir problem var :(
Bu arada balığımda her hangi bir sıkıntı yok,iştahı ve formu yerinde...
Mutlaka arkadaşlar öneride bulunacaktır.Fakat resim yollamanızı tavsiye ederim.Ancak o zaman teşhis konulabilir.
Biryere çarpmış olabilir..Resmi bana yollarsanız siteye yükleyebilirim..
Ömer bey,
Resimleri adresinize gönderdim..
Çarpma değil eminim.Uzun süredir akvaryum işiyle uğraşıyorum ama ilk defa böyle bir hastalıkla karşılaşıyorum.Umarım çok önemli birşey değildir.
Tekrar teşekkürler...
yardımcı olabilecek kimse yokmu?
168169
sanırım bu resimler yardımcı olacaktır
Hakan bey enfekte olmuş bir yara oluşmuş, balığı fazla strese sokmadan jkepçeyle yakalayıp ıslak bir havlunun üzerine kepçeden çıkartmadan yara size doğru gelecek şekilde koyun, temiz bir jiletle yarayı kazıyın, önce antiseptik özelliği olan ethacridin lactate piyasadaki adı ile rivanol lü pamuk ile silin,10 sn. arkasından batikon lu pamuk ile bir daha silin 10-15 sn. sonrada akvaryum suyunuz ile ıslanmış pamuk ile silin, ve balığınızı tanka geri bırakın bu işlem max. 2 dk içinde bitmiş balık suyun dışında 2 dk kalmış olsun.
gelişmeyi daha sonraki günlerde bizle paylaşın, bu enfeksiyon çarpma neticesindede olmuş olabilr, yada içeriden dışa vuran, viral bir enfeksiyonda olabilir, solucan tarzı ağır metal ve zararlı organizmalar içeren besinlerin akabinde içerden dışa doğru bu tarz yaralarda oluşanilmektedir, ümid edelim çatpmaya dayalı bir sorun olsun, geçmiş olsun kolay gelsin.
Biraz meşakatli bir iş sanırım.Ama yaşatmak için herşeye değer.İlginiz için teşekkür ederim Tamer bey.Gelişmelerden haberdar ederim sizi...
Sizede kolay gelsin.
Hakan bey gönderdiğiniz fotoları yükleyecektim fakat işlerimin yoğunluğundan dolayı geciktim. siz benden önce davranmışsınız..Kusura bakmayın..
önemli değil ömer bey,tamer bey sağolsun imdadıma yetişti.yinede ilginiz için teşekkürler...
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.