PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : gözlerde şişlik

Enis Pekel
18-03-2008, 21:40
Dün ana tankımda discuslarımı gözlerken Şenol dalkıran menşeili maze discuslarımın (10cm) birisinde gözlerde anormal şişlik farkettim .Gözler adeta teleskop japon balığınınkilerden az daha ufak şekilde ve dışarı doğru çıkmıştı.Bu konuda yaptığım araştırmalarda herhangi bir veri yada tedavi yöntemine rastlamadım.Konu hakkında bilgisi olan ve yardımcı olmaka isteyen arkadaşım varsa çok memnun olurum şimdiden teşekkürler.Ayrıca bu hastalık bulaşıcımıdır onuda çok merak ediyorum.

esertturk
18-03-2008, 23:10
Gözlerdeki şişlik bildiğim kadarıyla sudaki oksijen miktarı ile alakalı.Eğer su şartları uygun değilse direk gözlerde büyüme meydana geliyor. Vucud küçük kalıyor.

fma55discus
18-03-2008, 23:50
Enis bey karın veya yüzgeçlerde şişlik meydana geldimi acaba.Fotoğraf eklemeniz mümkünmü acaba.Benim bir discusumda bu hastalık meydana gelmişti bakalım aynı problemmi.

Enis Pekel
19-03-2008, 22:01
Fotoğraf çekme konusunda oldukça başarısızım (Erdal hocam iyi bilir) ama bu fotoğrafın yinede sizlere bir fikir vereceğini umuyorum.Balığımın iştah problemi yok vücudunda veya karın bölgesinde herhangi bir şişlik yok fakat çok ürkek ve davranış bozukluğu sergiliyor.

Enis Pekel
19-03-2008, 22:03
Umarım bu resmi direk olarak sayfada çıkartır.
http://img138.imageshack.us/img138/5743/hpim1509dk6mk1.jpg (http://imageshack.us)

Discusmania
19-03-2008, 22:43
Enis hocam bu gözlerde patlakmış gibi durma problemi bende de tezahür etmişti, yanılmıyorsam su şartlarından kaynaklanıyor.

discusturka
19-03-2008, 23:04
Enis Bey su şartları ve boğuşma neticesinde , tek gözde aynı durum meydana gelmişti. Sizin fotoğrafı çok net göremiyorum ama benim balıkta bayağı bir şişme ve beyazlık meydana gelmişti. Isıyı 31-32 ye çıkardım karantina akvaryumunda, toz metilen ekledim, 3 günde 1 , %10 su değiştirdim, balık düzeldi.Yaklaşık 12-15 gün sürdü tamamen düzelmesi. Sağlıkla kalın...

Enis Pekel
20-03-2008, 15:57
Arkadaşlar ben de tedbir olarak akvaryumun suyunu %50 değiştirdim 200 lt ye 2 yemek kaşığı ölçüsünde kaya tuzu ekledim ardından 200lt/1 tablet permasol uyguladım.Şu an için metilen mavisi kullanmadım ama 3 gün sonra onuda eklerim.Ayrıca şunu belirtmeliyimki tankımda sürekli olarak günlük %10 su değişimini ihmal etmiyorum hatta cumartesi günleri en az % 50 oranında değişim yapıyorum.Buna ilave olarak tankta 1 adet atman 1000lt/h lık iç filtre,1000lt/h debili lietech dış filtre ve 600 lt/h lık şelale filtre mevcut filtreler periyodik olarak temizlenmekte.Yani su şartları olabildiğince steril gibi ben bu hastalığın bir virüs yada bakteri kaynaklı olabileceğini düşünüyorum dolayısiyle uygun bir ilaçla müdahele çok önemli ama forumdan net bir cevap gelmediğinden doğruyu deneme yanılma yoluyla bulucam artık.Gelişmeleri bu başlık altında sizlerle paylaşmaya çalışırım.değerli yorumlarınızdan dolayı cevap yazan bütün dostlara çok teşekkür ederim.saygılarımla

fma55discus
03-04-2008, 01:17
Enis bey gözlerde iyileşme gözlemledinizmi?Yoksa diğer yerlerinde şişlikler meydana geldimi?

msungur
05-04-2008, 17:21
Merhaba, aynı problem bende de var. Balıkların gözleri dışa doğru pörtledi ve korkak davarnışları var. Çözümü bulan oldu mu?

tirnerf
06-04-2008, 00:28
Arkadaşlar gözlerde şişme benim araştırmalrıma göre metabolizma hızıyla iligili bir olay.
Bu durum insanlarda da tiroid bezinin fazla çalışması sonucu metabolizma hızını artması ve gözlerde şişlik oluşturmaktadır.(guatr)
Gözlerde şişlik bu şekilde hormonsal değişikliklere bağlı olarak da gelişebilir.Bunlardan biri de, metabolizmanın daha hızlı çalışmasına neden olabiliecek adrenalin hormonu salınımının artmasıdır.Bunda da en büyük neden balığın stresli olmasıdır.
Diğer bir seçenekde akvaryum ısısının yüksek olmasına bağlı metabolizma hızının artması.
Saygılar

ademkirnak
27-07-2009, 16:37
göz şişmesini kesin sonucunu bulan varmı?

Bora TK.
27-07-2009, 20:58
Evet, bir tedavi yöntemi var,
Uygun olmayan su koşullarından dolayı böbreklerde oluşan enfeksiyondan kaynaklanır ve balığın göz arkasında gaz şıkışması tabir edilen bir nedenden dolayı gözler dışarı fırlar, bir diğer hastalık olma sebebi Tuberkilos dur, tabi bunun belirtisi iştahsızlık kilo kaybı,

hakanxm
03-09-2009, 23:31
bende de aynı sorun başladı arkadaşlar.. sadece bir gözünde var ve hayvan durduk yere hiç bir müdahale yada hareket yapılmadan bir oyana bir buyana aşırı derecede hızlı hareketler yapıyor ve sonra durup yan yatıyor. gözünüde yan yattığı sırada farkettim.hatta öyle yan yattığında suyun yüzeyine çıktı ve ben de elimi sokup onu tutup düzelttim normalde ben cama yaklaşınca bile arkalara saklanır. ama bu sefer onu avucumda resmen tuttup. harika bir şey ona dokunmak bu arada :) ama bu hali beni çok üzüyor ya bir türlü alışmadı. hep korkuyor. sürekli ürkek. kendinden küçük olana da bi rahat vermiyor. hayvanı dikti akvaryumun yanına garibim orda nöbet tutuyor resmen.

Bora TK.
04-09-2009, 20:20
Size daha iyi yardımcı olabilmemiz için lütfen aşağıdaki linkteki
http://www.discusfunclub.com/showthread.php?t=5462
sorulara uygun cevaplar yazınız, böylece duruma bizim bakış açımızla görmüş olursunuz, bizim görmek istediklerimizi yazarsanız daha iyi olur,

Su değerlerinize dikkat edin!

gurkang
11-09-2009, 21:38
merhabalar bende geçtiğimiz ay bu sorunu yaşadım.Araştırmam neticesinde böbreklerden sıvı atamadığı için göz altı torbaları şişiyor olabileceği kanaatine vardım.herhangi bir ilaç kullanmadan bir süre sonra düzeldi.

umutcutuk
12-09-2009, 01:29
Göz şişmesini bir hastalıktan ziyade bir belirti olarak düşünmeliyiz. En başta kötü su şartları sonra bakteriyel veya paraziter enfeksyonlar ve metabolizma bozuklukları bu belirtiyi karşımıza çıkarabilir. Tedavi durumun şiddetine ve diğer belirtilerin varlığına göre değişecektir. İlk yapılması gereken uygun su değişimleri ile su kalitesini arttırmaktır.

Çağlar
12-10-2009, 22:02
Exophthalmus (pop eye- patlak göz hastalığı)
Yersiniosis, aeoromenas, hydrophila bakterileri veya protozoonlardan hexamita sp. veya A,C,E vitamini eksikliğinden kaynaklanır.