PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yavru discusum hastamı ?

Hürkan
18-03-2008, 13:48
1 ay önce aldığım 5 adet alenguer yavrusundan 1tanesi renginginde kararma ve yem yememeye başladığını gözlemledim diğerlerinden ayrı bir köşede duruyor.
yem olarak tufleks kullanıyordum fllagy suda bekletip öyle veriyordum tufleksi keseli 1,5 hata oldu dana yüreğine adepte ettim fakat balığım 4 gün önce hastalandı ne yapmam gerek .
iç parazit mi onuda anlamadım?
dış parazitmi diye şüphelendim ama düzenli 2 günde bir %30 dip çekimi yapıyorum ayrı yetten dış filitre çalışmakta 30derce sabit ısı
dışkısını gözlemleyemedim. ne yapmam gerek

Tamer
18-03-2008, 14:14
Her defasında söylüyoruz, Tubifex ile büyümüş balık almayın, discusunuza tubifex vermeyin diye, Hürkan bey metranidazole değilde formaline bassanız, yine arınmaz o, biraz gözlemleyin, dışkı takibi yapın, permasol banyosu yapabilrsiniz.

Hürkan
18-03-2008, 15:02
Tamer bey çok nedeseniz haklısınız yaptık bir hata :(ama tecrübe oldu bidaha yanından geçmem tufleksin acemilik işte ama dana yüreğine alıştırmakta çok zor oluyor.
permosol demişsiniz bir kova içine 1 tablet atıp suda çözüp balığı 10dk tutmam yeterli olurmu ? birde hasta olan yavruyu ayırmam gerekirmi?

Hürkan
24-03-2008, 18:02
Hasta balığımı yaklaşık 1,5 hafta oldu iyileştiremedim. iç parazitir dedim 3 gün falgy agız yolu ile tedavi uygulaması yaptım değişen hiç bir şey olmadı .
dış parazittir dedim permasol panyosu yaptırdım ondada sonuç yok .
şimdi karnı şiş gibi bir köşede duruyor dışkısını hiç gözlemleyemedim. blod olma ihtimali olabilirmi ? bu hastalığın tedavi şekli nedir bilen arkadaşlardan yardım istiyorum .Ben bu balığım kurtarıcam kesin kararlıyım.

tirnerf
24-03-2008, 21:20
Hürkan bey,bir hastalığın tedavisi için öncelikle teşhis koymak gereklidir.Teşhis içinde gerekli olan şey mevcut bulgulardır.O kadar az bilgi ile biz balığınızda şu hastalık var diyemeyiz.İç parazit belirtileri ve dış parazit belirtileri ,birbirinden tamamen farklıdır.Sizden istediğim bir fotoğraf ve belirtileri 2-3 gün gözlemden sonra ayrıntıları ile belirtmeniz.saygılar

Hürkan
25-03-2008, 08:11
Ali bey ilginiz için teşekkür ederim .Dün beyaz dışkı gözlemledim bir gün önce flagy agız yolu ile tedavi etmeye çalışmıştım. fotoğrafı yarın ekliyorum .
diğer balıklardan ayrı bir köşede tam 1.5 haftadır yem yemeden ayrı bir şekilde takılıyor. diğerlerine görede boyu çok küçük kaldı neyse fotoğrafları ekleyince değerli üstadlar yardım edrler.icon_rolleyes

Hürkan
26-03-2008, 09:20
http://img208.imageshack.us/img208/9409/dsc01484vr1.jpg

http://img208.imageshack.us/img208/2807/dsc01502xk1.jpg
hasta discusumun fotoğrafları ilk resimde şeffaf dışkı var ikinci resimde 1,5 haftadaır kendi kendine takılma hali ve hiç yem yemeden kaç gün haytta kalaca merak ediyorum .

tirnerf
26-03-2008, 22:04
Hürkan hocam,balığınız belirtileri iç parazite benziyor.Balığın boyut ve yaş olarak küçük olması tedavi şansımızı zorlaştırıyor.Yavru balıkların erişkinlere göre vücut direnci çok daha düşüktür.Balığınız için önerebileceğim daha önce de anlatmış olduğum iç parazit tedavi yöntemidir.Aşağıda linki veriyorum,incelyebilirsiniz.Umarım sizin içinde başarılı olur.saygılar

http://www.discusfunclub.com/showthread.php?t=156

Hürkan
01-04-2008, 08:23
biggrinbiggrinbiggrin Balığım kurtuldu yuppii yem yemeye de başladı diğerleriyle 4 gündür şenşakrak geziyor:D

Ufukİnan
01-04-2008, 09:34
Hadi hayırlı olsun Hürkan :) .Yalnız yavruyu sürekli kontrol altında tutmanı ve izlemeni tavsiye ederim.Ayrıca 1 ay önce aldım demişsin,bana yavru gelişememiş gibi geliyor.Yavrular Mehmet Yusuf'un yavrularımı?

Hürkan
01-04-2008, 11:31
Hadi hayırlı olsun Hürkan :) .Yalnız yavruyu sürekli kontrol altında tutmanı ve izlemeni tavsiye ederim.Ayrıca 1 ay önce aldım demişsin,bana yavru gelişememiş gibi geliyor.Yavrular Mehmet Yusuf'un yavrularımı?

Sağol Ufuk ,devamlı gözetim altında merak etme icon_rolleyes yavru diğerlerine göre yanık kaldı hastalık bayağı uzun sürdü yem yeme sorunu da vardı kardeşleri 2 katı oldular , neyse ki tedaviye cevp verdi de ölmedi çok üzülürdüm. Küçükte kalsa onu seviyorum
evet doğru tesbit Yusuf şahinin yavrularından umarım o güzel anaçlara bezerler

martin_mystere
01-04-2008, 11:42
Merhaba Ufuk Bey,
Balığınızın toparlanmasına aynı sıkıntıları sık sık yaşayan bir discus sever olarak çok sevindim geçmiş olsun. Tavsiye edilen tedaviyi uyguladınız mı yoksa balık kendiliğinden mi düzeldi merak ettim. Saygılar.