PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Büyük tankta iç parazit tedavisi yardımı

osman03
02-10-2008, 12:26
Herkese merhabalar,
600 lt'lik bir diskus tankım var(250 lt'lik sump'lı)Tankımda 10-14 cm boylarında 17 adet balık mevcut.Son dönemlerde balıklardan 3-4'ünde beyaz-jel şeklinde dışkıya rastladım.Dolayısıyla iç parazit durumu sözkonusu.Balıkların görünüşlerinde,hareketlerinde,renklerinde hiç bir sıkıntı yok.Finleri açık ve düzgün.Yem yememe sorunları yok(ev yapımı sarımsaklı yürek-bits-kankurdu ile besledim,kesinlikle canlı yem kullanmadım) Normal şartlarda bu balıkları karantina tankına alıp tedavi etmem gerekiyor,ancak karantina tankımda yeni aldığım ve bu yüzden karantinada olan balıklarım mevcut.Ayrıca şu durumu da belirtmek istiyorum,son hafta havaların aşırı soğuması nedeniyle tank ısısı 26 dereceye kadar düştü(malum Afyon bayağı soğuk oluyor)Şu anda ısıtıcılar ile ısıyı 30 dereceye çıkartmaya çalışıyorum.
-Isının düşmesi bu soruna neden olabilir mi?Acaba ısıyı arttırdığım zaman bu sorunun ortadan kalkma ihtimali olabilir mi?
-İllaki ilaç tedavisi derseniz şu an için karantina tankımı kullanamayacağıma göre bu kadar büyük boyuttaki ana tankta(total 850 lt) tedavi için görüşleriniz ne olur?
Şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla....

nderd
02-10-2008, 15:07
merhaba benim size tavsiyem ağızdan flaggy uygulamanız.tüm tanka ilaç uygulaması yapmanızı önermem ya karantina tankı bir tane daha alın yada söylediğim tedaviyi uygulayın derim.balıklarınız uzun süredir bu hastalıkla yaşıyorsa tedavi uzun sürüyor ancak çok ilerlememişse ağızdan flaggy ile benim düzene soktuğum balıklarım olmuştu.

ağızdan ilaç vermenin kolay yolu başlıklı yazıma bir göz atın(hastalıklar bölümünde)

enjektörle vermek zor oluyor benim yöntemimle bu işin ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.

hasan
02-10-2008, 21:09
Osman bey ısıtıcı koyarak işe başlayın. Eherki balıklarda yem yememe durumu devam ederse ilaç tedavisine başlarsınız. flagi işe yarıyor, seranın iç parazit için ilaçlarıda var. Hangisini kullanacağınız size kalıyor artık.

Bora TK.
02-10-2008, 22:21
Benim nacizane tavsiyem su seviyesini yarıya düşürün ve bütün tertibatınızı buna göre hazırlayın, sumpı kapatın tabi sistem su akışı yukarıdan ise, basit bir sünger filitre,ısıtıcıyı su seviyesinde ayarlayın, su miktarını azaltacağınız için kullanacağınız ilaç gramajıda biraz daha ekonomik olacak,
Kolay gelsin, geçmiş olsun.

Epsom Salt(mağnezyum sülfat) bulabilirseniz flagyl ile birlikte daha etkili olur,müsil etkisi gösterir,

osman03
03-10-2008, 00:26
Herkese teşekkürler,
Yeni bir karantina tankı oluşturup tedaviye orada devam etme kararı aldım.Ana tankıma ilaç sokmayı çok zorda kalmadıkça düşünmüyorum.Sırf bu yüzden üretim tanklarımdan birini bozacağım.Flagy kullanacağım.Piyeloseptil+tetra ilaç tedavisi de kullanılabilinir diye düşünüyorum(bu tedaviyi bir forumda okudum)
Saygılarımla

spottederuption
05-10-2008, 16:46
Bora abi ve diğer üstatlar açıklamış zaten benim balıklarımdada iç parazit tesp,it etmiştim Bora abinin tavsiyesi üzerine elimi balıklardan çektim:D Daha sonra durumlarının kötü olduğunu düşündüğüm zamanlar(siz düzenli bir tedavi uygulayın)ağızdan flagy uyguladım balıklar yeme karşı daha istekli renk karartmada azalma var genelde geziniyorlar jel istisnanın dışında kırmızıya döndü yani anlıyacağınız düzelme var sizde uygulayın derim saygılar...

ülkünizam
06-10-2008, 10:54
merhaba,aynı durumla 15 gün kadar önce bende karşılaştım.yürek karışımı ev yapımı yemin içersine bir adet flagly tableti iyice ezip toz haline getirip bir güzel karıştırın kısa zamanda tüketecekleri şekilde küçük porsiyonlar halinde verin.muhtemelen balıklarınız düzelecektir.ben netice aldım sizinde almanız dileğiyle .saygılar