Orijinalini görmek için tıklayınız : Kim hangi cins üretiyor?
exotic2616
18-03-2008, 12:24
Arkadaşlar öncelikle ALLAH herkeze bu balıklardan yavru almayı nasip etsin.
Benim isteğim kim hangi cins balık üretimi yapıyorsa onu belittebilirse,balık almak isteyen arkadaşlarda gidip akvaryumculardan pahalı fiyatlarla ne olduğu belli olmayan balıkları alacağına buradan bakıp istediği cins balıkları kim üretiyorsa bağlantıya geçip ondan alabilir,böylelikle hem almak isteyen arkadaşlara hemde üretim yapıp satmak isteyen arkadaşlara kolaylık olmuş olur.böylelikle arkadaşları yerli diskus bakmaya yönlendirmiş oluruz.saygılar
2009 yılında snow, diamond, redmap ve scarlet spotted üretmeyi hayal ediyorum. :)
Abdullah bey, Öneriniz yerinde ve isabetli, DFC bunun için üyelere seri ilanlar kısmını kullanma yetkisi vermiştir, üretimlerinden fazla olan discuslarını her DFC üyesi ilan vererek forumumuzda satabilir.
tolgakırcalı
18-03-2008, 13:38
Bence gerçekten faydalı olur .Çoğumuzun elinde neler olduğunu bilmiyoruz . Arkadaşlar satış yapmıyorda olabilir yinede elimizde neler olduğunu bilelim.
Bende kendi yavrularım olan 13-14 cm 10-11 aylık snowlar var.Yani torunlara henüz vakit var....
fma55discus
18-03-2008, 19:33
Başlık satın almadan ziyade DFC üyerlerinin ellerindeki türleri bilmemiz bizede bu başlık altında bir bilgi bankası oluşturma olanağı sağlıyor.Bu amaca göre gidersek güzel bir başlık.Alım satımla ilgili zaten tamerinde dediği gibi ilanlarımız mevcut.
aliosmanfelek
19-03-2008, 12:42
Şu an itibariyle ghost discus besliyorum. Resim isterseniz çekmem zor adı üzerinde ghost resimlere yansımıyor..biggrin
cevdetntn
19-03-2008, 14:16
Abdullah Bey çok yerinde bir öneri seni kutluyorum.
pankasyus
21-03-2008, 20:24
Şu sıralarda blue turkuaz dişi x royal blue abacate, pigeon blood dişi x royal blue uotoma ve oceon green dişi x royal red nhmunda eşlerimi ayırdım. Şimdilik sadece 1. çift yavru yaptı ancak hemen yedi. Sabırla beklemekteyim. Bir yandan da sterbai, albino ancistrus, platinium melek üretimleri devam ediyor.
Saygılar
Discusmania
21-03-2008, 23:07
Arkadaşlar bende ;
Panda discus (chekerboard pigeon)
Yellow face red melon
Snow white
Pigeon blood
türleri mevcut, Uygar bey umarım vahşi & hibrit eşleşmesinden yavru alabilirsiniz, sevinçli haberlerinizi bekliyoruz :)
fma55discus
22-03-2008, 12:34
Bendede şuan :
Blue turquaz
Pigeon blood
Red melon : çok yakında
Pigeon Blood
Spotted
Leopar
Leopar snake skine
Şu sıralarda blue turkuaz dişi x royal blue abacate, pigeon blood dişi x royal blue uotoma ve oceon green dişi x royal red nhmunda eşlerimi ayırdım. Şimdilik sadece 1. çift yavru yaptı ancak hemen yedi. Sabırla beklemekteyim. Bir yandan da sterbai, albino ancistrus, platinium melek üretimleri devam ediyor.
Saygılar
Uygar abi, seni forumda daha aktif görmek isteriz, çaprazlama notlarını ve gelişmeleri bilmek isteriz, sevgilerimle... Bol başarılarsüperr
pankasyus
22-03-2008, 14:13
Tamer kardeşim inşallah paylaşılacak bir tecrübeye ulaşırım. Şimdilik 3 çeşit su yaptım 1. çift volkan kırığı ve torf ile eskitildi. 2. çift sadece volkan kırığı ile eskitildi. 3. çift ise sadece torf ile eskitildi. Tamamında % 50 RO var. şimdi 4. bir dişi erkeği de % 100 RO ya koyarak denemelere devam edeceğim.Hayırlısı
Şenol Dalkıran
22-03-2008, 20:50
Bende maze çifti var,onların yavrularından vakit ve tank bulursam bir çift daha edinmeyi düşünüyorum.Uygar bey sizede çiftlerinizde bol şans diliyorum.
Arkadaşlar bende de Red white , Scarlette , Leopar sneskin Red melon pigeonlar bulunmakta.
balletus
30-03-2008, 01:24
Selamlar hakkaten arşivlik bir başlık olmuş.
Bendede ; 1. çift red map golden snak skın
2. çift melon (yoldalar)
3. çift alenqüre blue snak skın 24 (cm titreme) ve temizlik başladı.Tüpler dışarda
gsdiscus
30-03-2008, 15:07
Şu an red melon ve alenguer yavrularım var..Geçen birkaç aya kadar eş turkuazım vardı yavrularımda oldu ama hayalimde bulabilirsem white face melon beslemek var:)
Mert Taşkıran
31-03-2008, 10:33
Red Map
Web Leopar
Leopar Snake Skin
Pigeon Blood
Blue Diamond
Ocean Green
Red Turkuaz
Blue Turkuaz
Alenquer
Sun Merah
Bu türlerin üstüne üretim yapıyorum.
Saygılarımla,
balletus
01-04-2008, 01:24
Mert ciğim senin liste epey uzun olmuş 2 ciftle uğraşırken bu kadarını gözümü önüne bile getiremiyorum.Allah kolaylık versin.
Rose red
Solid blue
Red turkuaz çiftlerim le uğraşıyorum kendi çapımda.
fma55discus
18-04-2008, 01:01
Saygılar
Pankasyus balıklarını merak ettim ismini yazmadığından nickini yazıyorum.Bizlerle paylaşırsan sevinirim.
Fatih Pankasyus Uygar abi:)
Ayarlardan düzenlersen seviniriz Uygar abi:)
Bende ;
Red Marlboro,Alenguer,Blue Daimond,Rose Red üretiyorum.Şuan 77 ad red marlboro ve 25 ad alenguer yavrusu mevcut.
Saygılarımla
1 Blue diomand - 1 Red turkuaz (çift)
3 red turkuaz
3 red marlboro (1 red white-1 pigeon blood-1 melon)
Bende şimdilik bunlar var...
Red map ve white face melon yakında bunlara ek olacak sanırım.
hakanserin
16-05-2008, 13:18
1.Brilliant Blue
2.Chai Süper Red Melon (2 çift)
Şimdilik bunlar.Ana tankımda farklı tür olarak 4 adet Leopard var fakat cinsiyetleri konusunda emin değilim.13-14cm olmalarına rağmen eş tutmuş veya eşleşme belirtileri yok.Hepsinin erkek olmasından korkuyorum,zira vücut yapıları ve tüp şekillerinden erkek olduklarını tahmin ediyorum.İnşallah aralarında en azından 1 tanesinde yanılıyorumdur...
1-Alenguer
2-Red malboro
3-Pigeon blod
4-Red melon
Genç nüfus benimkiler :D
dexterturkey
22-05-2008, 19:05
11 adet red map im var 8 aylıklar
selcuk44
05-06-2008, 22:40
Ben bütün dicus çeşitlerinin çok özel olduğunu düşünüyorm ama 24o ltr lik akvaryumumda saderce spotted eruptıon beslemeği düşünüyorum .Çok iyi yerli üretim scarlet spotted da bulabilirsem ikici akvaryumumu kuracağım ama şu aşamada üretecek kadar bilgi birikimim yok.Bu vesile ile sitemizin kurulmasında emeği geçen herkeze teşekkür eder,bütün üye kardeşlerime de bol balıklı ,sağlıklı günler dilerim.
mustafaburuk
07-06-2008, 09:13
Bende de red map var 5 adet 450 lt tankta.Daha bir şey yok
dexterturkey
23-06-2008, 22:35
sevgili Tamer Doğandan aldığım 4 adet leopar eklendi.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.