PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : artemiadan ev yapımı yeme geçiş sürecinde nelere dikkat edilmelidir.

shark_1
17-03-2008, 22:12
Merhaba;
Arkadaşlar yavru discusta artemiadan ev yapımı yeme geçiş sürecinde nelere dikkat edilmelidir.1 aylık yavruların kaybedilmesinde yanlış yemlemenin rolü nedir?sizce bakteriel veya parazitel etkenler kadar önemlimidir.Fikirlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.:)

Tamer
18-03-2008, 17:26
Merhaba Levet,

Yavrular 2 haftalık olduğunda her akşam dip çekimine 1 saat kala 1cm3 kadar ev yapımı yürek ile alıştırmay başlıyorum, ilk etapta çok ilgilenmiyorlar ve ufak ufak tırtıklamaya 2.-3. denemeden sonra başlıyorlar, tam yemeye başlamalrı yürek ile tanışmalarından 5 gün sonraya sarkabiliyor.

sonrasında 45-60 günlük olana kadar yürek ve artemia birlikte deva edip 60. günden sonra ilaveten kuru yemide menüye sokuyorum, verdiğim kuru yemde artemia flake krilll flake gibi yüksek kalitede yemler. Bits tarzı yemleri kullanmıyorum.

Tabiki mukoza da dahil yeni yumurtadan çıkmış bir larvanın aldığı besinler onun için hayati önem taşıyor, ev yapımı yürek yeminiz yeterince steril hazırlanmadıysa, bozuk ise ( erimiş tekrar donmuş yada 2 aydan fazla süre deepfreze de ise) buda henüz bağışıklık sistemi oturmamış bir yavru da sindirim problemi, bloot, beyaz dışkı gibi sıkınıtılara yol açacaktır.

Bu sebebledirki ilk beslenme süreci çok önemlidir, artı beslenme zenginliği/çeşitliliği ve besin içerikleride çok önemldir.

not: Karasal hayvanların deepfreze de besin değerlerini muhafaza süresi 2 ay, deniz mahsüllerinin 1 ay dır, yapacağınız yemide bunu göz önünde bulundurarak yapmanızda yarar var.