PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yavrular ne zaman ayırılmalı.?

İsmail ÖZEL
27-09-2008, 23:46
İki hafta önce yumurtalar çatladı ve yavrular çıktı..İlk başta tüm yavrular ayrı bi yerde topaklar halinde dağıldılar sonra yavaş yavaş serbest yüzüşe geçtiklerinde su üstüne doğru çıktı bazıları..bazılarıda başına buyruk geziolardı.Anne baba üstüne çıkmayı bi türlü beceremediler..100 civarı olan yavrular azaldı ve 20 civarı olduğunda anne babanın üstüne çıkmayı becermişti bir kaçı..Birkaç gün öncesine kadar kalan 13 tanedan tümü artık anne-baba üstünde geziolardı..Ama bugün(2 haftalıkken)gördüm ki balıklar yeniden yumurtlamış ve sadece 3 tane yavru kalmıştı üstlerinde..Yavruların öldüğü zannetmiyorum gayet sağlıklıydılar.Sanırım anne baba yavruları yedi..

Acaba daha öncesinde yavruları ayırmam mı gerekiyo..Yavrular ne kadarken anne babadan ayrılmalı.?Anne baba daha yavrular varken neden bu kadar çabuk yumurtladı..Ters giden ne.? Yardımcı olabilirseniz sevinirim..?

İsmail ÖZEL
28-09-2008, 23:26
Yardımcı olabilecek bir arkadaş yok mu.? :confused:

Discusmania
28-09-2008, 23:52
İsmail bey yavruları ayırma göreceli bir kavram, üretici kişiye, yavru sayısına, eşlerin kondüsyonuna bağlı olarak değişebilir, ama genel itibarı ile 25-30 günden sonra ayırabilirsiniz, yavru sayısı az ise ve aceleniz yok ise bu süre uzayabilir, yavru sayısı fazla ise ve anaçlar yıpranmaya başlamışsa daha erkende alınabilir. Anlattığınız olayda anaçların az sayıdaki yavruları yemesi normal gelişme bir çok discus hobicinisinin (benimde ) bu olay başıma gelmiştir.

İsmail ÖZEL
29-09-2008, 12:24
Demekki yavruların azlığından yaşamışım bu olayı..Peki sizi sıkmazsam bir soru daha sorucam.? Anaçların yıpranmasını nasıl anlayabilirim.? Mesela şu anda benim anaçların üstü sanki pütür pütür..Yavrular ilk çıktığında çok mukoza salgılamışlardı..Her taraf mukoza olmuştu..Pipo filtre bile mukoza kaplanmıştı..Bunun bi sebebi nedir acaba.? Şu anda yavru yok yumurtaları bekliolar ama hala mukoza (özellikle erkekte) parçası sallanıyo üstünde..Bu durum normal midir.? Ne yapmam gerekir.?

blue
01-10-2008, 16:23
İsmail bey iki senedir discus besliyorum sizin karşılaştığınız sorunla bende karşılaştım.Fakat bendeki yavrular 200 250 kadardı. Hepsi sağlıklı idi.Hepsi yüzdüğü için kendimi şanslı sayıyordum taki yavruları yedirinceye kadar.16yavruyu kurtardım iki gün sonra tekrar yumurta döktüler. Benim anlayabildiğim yavrular yüzmeye başladıklarında en kısa sürede ayırmak bence yavruların az yada çok olması pek önemli deyil.
Selamlar:rolleyes:

M.M.M
02-10-2008, 00:36
İsmail bey yavruları ayırma göreceli bir kavram, üretici kişiye, yavru sayısına, eşlerin kondüsyonuna bağlı olarak değişebilir, ama genel itibarı ile 25-30 günden sonra ayırabilirsiniz, yavru sayısı az ise ve aceleniz yok ise bu süre uzayabilir, yavru sayısı fazla ise ve anaçlar yıpranmaya başlamışsa daha erkende alınabilir. Anlattığınız olayda anaçların az sayıdaki yavruları yemesi normal gelişme bir çok discus hobicinisinin (benimde ) bu olay başıma gelmiştir.
Erdal beyin yazdıklarına örnek olarak bundan önceki yavruları, dişi çiftleşme eğilimine girdikten sonra yavruları ve erkeği hırpalamaya başladı.mecburen 13.günde ayırdık.Son yavrular 18.gün olmasına rağmen henüz bir sıkıntı olmadı.Ayrıca anaçlar iyi mukoza salgılıyorlarsa, ANNE sütü gibi düşünmek lazım(bence).Saygılar.