PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : dış parazit?

spottederuption
26-09-2008, 16:25
Permasol uyguladığım balıklarımda hiç bir düzelme yok ayrıca iç parazitlerinden dolayı 2 gün flagy uyguladım yine bir düzelme olmadı,balıklar kötü gözüküyor tecrübeli abilerimin tavsiyesini denedim yine bir düzelme yok sadece metilen mavisi bulamadım son bir yardım bekliyorum hala beyaz jel şeklinde uzun pislikler yapıyorlar.Birde bu tankımda tek yem yiyen bir lss'm var renkleri ve pisliğide kırmızı acaba buda hastalığa yakalanmış olabilir mi yardımlarınızı bekliyorum...:(

Bora TK.
26-09-2008, 20:41
Ömer arkadaşım,
2 günlük uygulamayla sonuca varamazsın, hastalıklarla mücadelede kararlılık ve süreklilik arz etmesi gerekir,
Biz insanlar hasta olduğumuzda 2 günde iyileşebiliyormuyuz,

Bora TK.
26-09-2008, 20:54
Ömer
Senden son bir foto istiyorum(gerçi daha evvelden göndermiştin)şu anki son hallerini görmek istiyorum, mümkünse,
Bide metilen mavisi bulamadım demişsin, yani ilaç olmayınca senin işinde zor,
Arkadaşlar Discus besliyorsanız, daha öncede yanılmıyorsam Ulvi arkadaşımız(tearway) ecza dolabım diye bir yazısı vardı,

Permasol
Flagyl
Bactrim Forte
Metilen mavisi
Bemiks
İyotsuz Tuz
Piyeloseptil
Formalin

bunlar elinizin altında olacak yada heran bulabilecek durumda olmanız gerekir yoksa iş zor, biz istediğimiz kadar anlatalım, elimiz kolumuz bağlı kalıyor,(Gülü kokluyorsanız, dikenine katlanacaksınız)

hasan
26-09-2008, 21:30
Ulvi bu hastalık durumunda epey yol katetti onun için yazılarını ve uygulamaları okumanızda yarar olucaktır. Bora beyin dediği gibi 1-2 günde iyileşme kaydetmek çok zor buna birde bulunmayan ilaçlarıda eklersek durum çok daha kötü oluyor.

nderd
27-09-2008, 00:08
Arkadaşım üstadların yazılarını sürekli takip ederim.yaklaşık 7 aydır discus deneyimim var .bu süre içerisinde solungaç paraziti,dış parazit ve şu an iç parazit problemini yaşamaktayım.

dış parazitten permasol banyosuyaptırarak kurtuldum .ancak solungaç paraziti ve iç parazitten seranın Sera med Professional serisi ilaçları kullanarak kurtuldum.

iç parazit olan balığıma flagy tedavisi uyguladım sonuç alamadım ama seranın ilacı yaklaşım 24 saat sonunda etkisini gösterdi dün akşam Allaha şükür yem yedi ve dışkı rengi koyulaştı.

teşhis konusunda üstadlar yardımcı olacaktır ama benim tecrübem doğrultusunda bu seri ilaçlarla nokta atışı yaptım.ancak ilaçlar biraz pahalı .

spottederuption
27-09-2008, 11:44
Bora abi dış parazitlerinde düzelme var ama iç parazit durumunda hiçbir değişim yok permasolü sürekli uyguluyorum ama flagyi 2 defa verdim yani iç parazit balıkların hızlı ölümüne neden oluyor sanıyordum bu vaka olalı yaklaşık 2 hafta oldu fotoğraf istemişsiniz net bir fotoğraf çekip yeniden yollayacağım şimdilik iyi forumlar...

spottederuption
29-09-2008, 12:52
Fotoğraf eklemek istiyorum ama balıklar bir türlü net bir fotoğraf vermiyor kümeleşiyorlar.Ama dün bir gelişme oldu tüm balıklarıma 1 dakikalık yoğun hazırladığım permasol banyosu yaptırdım 30-40 dk içinde renklerinde ve solungaçlarının üz,erindeki beyazlıkda baya düzelme gördüm ayrıca yeme karşı dişi olan ve lss(her zaman yem yiyordu)yeme karşı atılımcı olmaya başladılar spottedımda(solungacında beyazlık bulunan)hafif hafif yemlere ilgi duymaya başladı.Diğer ufaklıklarda hala yem yemiyor ve renk karartmıyor sadece kenarlarda bekleşiyorlar.Ayrıca dışkılarıda spottederuptionun dışında kırmızıya dönüyor gibi ama flagy vermeye malesef pek zaman ayıramıyorum acaba kendi bünyesinde benimde 2 gün flagy vermemle birlikte düzelmeye başlıyor gibi değerli düşüncelerinizi bekliyorum...

spottederuption
29-09-2008, 12:55
Ayrıca flagy verirken birşey dikkatimi çekti spottederuptionun vücudunun üst kısımları kayganken hala tamamı ıslak olan vücudunun alt kısımları zımpara gibiydi pürüzlüydü acaba bu normal birşey mi yoksa mukoza falan mı atıyor olabilir?