Orijinalini görmek için tıklayınız : Yavru Büyütme
diskusman
16-03-2008, 21:43
Saygı deger arkadaşlar diskuslarda yeniyim ama cok seviyorum bu balıkları 8 adet 3 erkek 5 dişi 450 lt. bu akvaryumda dişi yumurtladı yuvayı koruyan erkek balıkla birlikte kalın süngerle böldüm daha sonra diger balıklar bu kısmı gecip yumurtaları yemişler daha sonra sağlam bir şekilde böldüm dün yine yumurtladı ve yine mantarlaştı şimdi yardımlarınızı bekliyorum sağolun...
Discusmania
16-03-2008, 21:54
Hasan bey merhabalar, öncelikle güzel gelişme hayırlı olsun fakat bir iki konuda uyarı yapmadan geçemeyeceğim, discuslarda dişi erkek ayrımı gerçekten güç bir proses maalesef dolayısı ile larva görmeden kesin konuşmak doğru olmaz, bu işte profosyonel dediğimiz insanların dahi hatırı sayılacak oranda yanılma payları mevcut, size yapmanız gerekeni basitçe izah edeyim, eş adaylarınız için (larva gördüğünüzde kesin eş diyeceğiz ;)) bir tane 50x50x50 lik ölçülerinde akvaryum yaptırmalı içine şu anki akvaryumdan yarısını doldurmalı diğerini de varsa ozmoz veya damacana (mesela nestle, damla ) ile doldurup iyice filtrasyon etmeli ve üç dört gün sonra eş adaylarınızı akvaryuma alıştırarak koymalısınız bu arada birde üretim honisi :D sonra bekleyip sonuçlarını foruma yazarsınız birlikte gözlemlemiş oluruz.
Hasan bey Erdalında dediği gibi yumurtlayan çifti 50X50x50 cm lik bir üretim tankına alarak işe başlıyabilrsiniz, siz tankı hazır ettiğiniz vakit haber verin, gerekli detayları yine anlatmaya çalışırız.. kolay gelsin, başarılar.
diskusman
18-03-2008, 00:09
50X50x50 hocam bu akvaryum 90 100 ytl ben 90/45/35 lik tank olurmu olmaz ama sizden bir yorum alayım ve bu akvaryumu daha ucuz nerden bulurum...
balletus
18-03-2008, 01:27
50*50*50 tankı yaptıra bilirsiniz camcıya akvaryum silikonu verirseniz pazarlığa bağlı olarak 6mm camdan 35-40 ytl ye yapıyorlar.Yanlız 6mm ince olduğundan akvaryumu koyucağınız yerin sabit ve düzgün olması gerekiyor..
diskusman
16-05-2008, 11:02
Arkadaşlar uzun zamandan sonra bende 50/50/50 yeni tank aldım .Biraz rahatsızım 10 gün sonra çiftlerimi yeni tanka alıcam şu siralar yeni tanka suyu tamamamını ana tanktan aldın ve azoonun bakteri kültürünü ekledim bir pipo filitre (farzetinki bu balıklar sizin olsaydı nasıl devam ederdiniz) selamlar ..........
Vedat Yılmaz
16-05-2008, 11:44
Hasan bey Erdal hocamında uyardığı gibi discuslarda dişi erkek ayrımı oldukça güçtür fakat sizin balıklar o kalabalıkta yumurtladıklarına göre muhtemelen eşler.
Yapmanız gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz
1.si balıklarınızı yeni tanka almadan önce elinizdeki küçük akvaryumu tamamen ana tanktan alcağınız su ile doldurun ve burada sterilize işlemi uygulayın.Sterilizasyon konusunda araştırma yaparsanız güzel sonuçlara ulaşabilirsiniz.
2.si balıklarınızı üretim tankına aktarmadan önce üretim tankını Osmos suyu bulabilirseniz 4/3 ünü osmos suyu diğerini normal çeşme suyu ile doldurunuz, Osmos suyu bulamazsanız şayet o zamanda akvaryumunuzun 5/4 ünü Danla marka su ile doldurun(bu biraz maddi yönden külfetli olur) ve bu şekilde 3 gün ısıtıcısı ve pipo filtre çalışır halde tutun,ısı 28 derece uygundur.
3.sü balıklarınızı üreme tankına aktarırken bu akvaryumdan başka bir kaba biraz su alarak balıklarınızı bu sudan geçirerek tabir yerinde olursa durulayın :D sterilizasyon akvaryumundan mukozaları ile üreme akvaryumuna ilaç taşımamaları için.Daha sonra balıklarınızı üreme akvaryumuna aktarın.
4.sü su değerlerini üreme tankında aynı oranlarda, temiz tutacak şekilde sabırla bekleyin.biggrin
Size şimdilik iletkenlik,ph gibi değerlerden bahsetmiyorum siz bu dediklerimi yaptığınız taktirde bu değerler otomotikman istenilen değer aralıklarında olacaktır.(iletkenlik 80-120 ms , ph 6,5 civarları tabi sizin ekleyeceğiniz çeşme suyunun değerleri çok önemli)
diskusman
05-06-2008, 13:38
cok sağ olun arkadaşlar...
Peki benim aklıma bir soru takıldı..şimdi 4 te 3 ünü damacana su yaptık 4 te 1 ini çeşme suyu koyduk kesin hazırmı üretime bu su ??koydugumuz çeşme suyu fılan bozmasın degerlerı ?
Damacana su ile ozmos suyu arasındaki fark vardır Erdinç bey,
Vedat bey bunu 2.maddesinde açıkça yazmış.
Saygılar..
Erdal hocam ve Vedat bey gerekli açıklamaları yapmış.Bu yorumlardan yola çıkarak başarılı olabilirsin kolaylıklar dilerim.İnşallah sonuca gidersin.
diskusman
08-06-2008, 00:46
Hasan bey Erdal hocamında uyardığı gibi discuslarda dişi erkek ayrımı oldukça güçtür fakat sizin balıklar o kalabalıkta yumurtladıklarına göre muhtemelen eşler.
taktirde bu değerler otomotikman istenilen değer aralıklarında olacaktır.(iletkenlik 80-120 ms , ph 6,5 civarları tabi sizin ekleyeceğiniz çeşme suyunun değerleri çok önemli)
Sterilizasyon konusunda biraz acarmısınız...
Yorumlarınız icin sagolun benin ceşme suyu degerlerim bu 2 gün önceki degerler ph : 7,43 tds : 490 con : 706 bu degerler üretim ve büyütme icin nasıl
Vedat Yılmaz
08-06-2008, 12:20
Hasan bey eşlerin sterilizasyonu konusunda Erdal hocamın şu başlıkta yazdıklarını uygulayabilirsiniz. http://www.discusfunclub.com/showthread.php?t=553
Vermiş olduğunuz değerler mikrosimens ölçü birimi cinsinden olmadığı için ve bu değerlendirme birimi hakkında bilgi sahibi olmadığım için yardımcı olamıyorum.Üretimde aslolan değerler ve genel olarak kesin sonuç veren değerler Ph 6,5 İletkenlik 120 ms (mikrosimens) civarları, ısı 28 derece, kh 2(bu değer iletkenlikle paralel hareket eder) bu değerler tavsiye edilegelen ve olumlu sonuçlar alınan değerlerdir.Şayet sizin verdiğiniz 706 değeri mikrosimens türünden bir değer ise üretim için oldukça sert bir değer, her nekadarda bu değerlerde yavru alınabilmişsede başarı oranı oldukça düşüktür yani istisnai durumlardır.
Benim belirtiğim değerlere özellikle iletkenlik değerine suyu ayarladığınızda, ph ve kh da üretim için yaklaşık değerleri kendiliğinden alacaktır.Bunun içinde osmos filtre en uygun yoldur.
diskusman
19-06-2008, 18:02
Arkadaşlar hepinize teşkkür ederim saolun. Üretim tankına aldıgım diskuslar yumurlamadı diye ana tanka almıştım 2 gün sonra ana tanka tekrar yumurtladı neden acaba önceden erkek döllememişti ama bu sefer döllediginden kesin eminin sizce neden üretim tankında yumurtlamadıda ana tankta yumurtladılar selamlar......
diskusman
19-06-2008, 18:15
Unutmadan üretim tankına ayna koymayı düşünüyorum sizce olurmu bu sefer.........
üstadlarımız daha iyi bilirler..
Daha önce bu başlıkta aynanın etkilerinden bahsetmiştik,
http://www.discusfunclub.com/showthread.php?t=469&highlight=ayna
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.