PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : En sık rastlanılan hastalık problemleriniz?

CGDİSCUS
16-03-2008, 17:17
1-Dışkıya ait problemler
2-Solungaç Parazitleri
3-Göz Rahatsızlıkları (Büyüme-Buğu-Renk değişimi)
4-Vucutta Çukurluklar
5-Yüzgeç Kuyruk Çürüme ve Bozuklukları
6-Karaciğer Rahatsızlıkları
7-Sıyrık ve travmalar
8-Yüzme Denge kayıpları
9-Renk değişimleri
10-Davranış değişiklikleri

Discusmania
16-03-2008, 22:00
Cevher hocam, güzel bir anket açmışsın en sık rastlanan sorunları tespit ettikten sonra bu başlıklarda forumca yardımlarını bekliyoruz ;) şeytan kulağına kurşun bende epeydir olmadı ama bu zamana dek dışkıya ait problemler ile göz rahatsızlıkları ile karşılaştım ben.

tirnerf
16-03-2008, 23:20
Cevher hocamikatılımınız görmek bizi sevindirdi.Sizin tecrübelerinizden faydalanmak isteriz.Benim en çok yasadığım sorun dış parazite bağlı renk değişiklikleri.Bu sorunumun nedeni ise Ankara suyu!!

Saygılar

discusturka
16-03-2008, 23:27
Başlangıçta içparazitten çok çektim , ama uzun süreden beri çok şükür yaşamadım. En sık rastladığım ve canımı sıkan travmaya bağlı göz rahatsızlığı. Kayıp vermedim ama kalıcı hasar meydana gelen balığım oldu.

Tamer
17-03-2008, 10:02
Cevhercim DFC Foruma hoşgeldin, çok güzel bir anket hazırlamışsın, benim discus beslemeye ilk başladığım senelerde sıkça karşılaştığım sorun mide ve bağırsak problemleri oldu, beyaz dışkı ile ilk yıllarda çok uğraştım, uzunca süredir şeytan kulağına kurşun herhangi bi hastalık görmedim, yaşamadım, bu sebeple dışkıya ait problemleri işaretliyorum.

Arkadaşlardan ricam, bu anketin neticesinde, en çok yaşanan hastalıkları bu başlıkta değilde, Cevherin hastalıklar ve tedaviler başlığında açacağı konu altında izlenmesidir.

mbalbay
17-03-2008, 23:00
Cevher Hocam'ın hastalıklar konusu ile ilgili açıklamalarını dört gözle bekliyoruz.

SAYGILAR..

fma55discus
18-03-2008, 00:30
Cevher hocam öncelikle DFC e katılımından dolayı teşekkür ederiz.Forumlara katılmadığını daha önceki forumlardan biliyoruz.İnşallah bu forumda daim olarak paylaşımlarını bekliyoruz.

Ankete gelirsek daha önceleri benim discuslardada beyaz dışkı problemi gözlemlemiştim ama bu nedenden dolayı hiçbir discusumu kaybetmedim.Şuan büyüttüğüm yavru blue turquazlardada şeytan kulağına kurşun hiçbir problemim olmadı.

CGDİSCUS
18-03-2008, 08:48
Değerli Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.Anketin sonucu doğrultusunda sınırlı vaktimden zaman buldukca yardımcı olmaya calışacağım.

Saygılarımla

Vedat Yılmaz
18-03-2008, 15:45
Cevher bey öncelikle foruma hoşgeldiniz diyorum,Güzel düşünülmüş bir anket ben dışkı ve parazit sıkıntıları kutucuğunu işaretledim sanırım ondan sonra solungaç parazitleri gelir.

Mert Taşkıran
18-03-2008, 22:05
Cevher'cim öncelikle seni aramızda görmek beni çok mutlu etti. Vakit buldukça, aramızda olursan memnun oluruz. Kolaylıklar dilerim..

Saygılarımla,

martin_mystere
26-03-2008, 12:09
Üstatlardan kimse yakın zamanda sıkıntı yaşamamış Allah'da yaşatmasın ama discusa yeni başlayan biri olarak iç parazit ve dışkı ile ilgili sorunlar, yaşadığım sıkıntıların başında geliyor. Zaman geçtikçe tecrübeyle doğru orantılı olarak sorun yaşama sıklığımız azalır diye umuyorum. Tabi DFC'nin de katkılarıyla. Saygılar.

fma55discus
04-04-2008, 11:43
Değerli Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.Anketin sonucu doğrultusunda sınırlı vaktimden zaman buldukca yardımcı olmaya calışacağım.

Saygılarımla

Cevher hocam paylaşımlarını bekliyoruzbiggrin

diskusman
12-04-2008, 10:13
Cevher hocam öncelikle DFC e katılımından dolayı teşekkür ederiz.

mustafaburuk
25-07-2008, 23:41
Listedeki hastalıklardan başıma gelen olmadı maşaALLAH ama stresi çok yaşadım

orhan hazar
26-07-2008, 00:43
üstadlar hastalıklara karşı tedavi türlerinide yazarak bizi bilgilendirmenizi temenni ederim

Tamer
26-07-2008, 09:48
üstadlar hastalıklara karşı tedavi türlerinide yazarak bizi bilgilendirmenizi temenni ederim

Orhan bey tedavisini öğrenmek istediğiniz hastalığı Hastalıklar ve tedaviler bölümünde aratın, bulamazsanız yeni başlık açarak sorabilrsiniz, bizlerde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

DiscusSeveri
29-03-2009, 18:41
Ben şuana kadar fazla problemle karşılaşmadım fakat En fazla dışkıya ait problemlerle karşılaşacağıma eminim.

ShotokaN
12-03-2010, 19:50
Discusda yeni olmama rağmen ;iç parazit."Discus alırken nelere dikkat edilmeli" başlığını iyi okumak gerekecek sanırım.Teşekkürler böylesi bir anket için.