PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : discus un yem yememesi

antaeus
16-03-2008, 00:04
Merhaba; iç parazitden yeni kurtulduğunu sandığım diskusum yem yemiyor. Diğerleri ile birlikte yeme geliyor fakat yeme dokunmuyor bile. Acaba nedenleri ne olabilir:confused: Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler...

Discusmania
16-03-2008, 00:32
Mehmet bey, iç pazaritten kurtulmamış olma ihtimali yüksek, ayrıca discusların bazen stres kaynaklı yem yememeleri rastlanılagelmiş bir durum, bence sizin discusunuzda ilk ihtimal daha kuvvetli.

antaeus
16-03-2008, 00:40
Mrb Erdal bey bana önerewbileceğiniz tam anlamıyla iç parazitten kurtulabileceğim tedavi yontemi varmı ?? Yardımcı olursanız sevinirim.

metin65
16-03-2008, 00:41
merhaba, diskusunuza öncelikle baktebur tablet tedavisi uygulayın.Tedavi sürecincede sadece canlı yem verin.Göreceksiniz yemi reddetmiyecektir.
Kolay gelsin.

antaeus
16-03-2008, 00:44
merhaba, diskusunuza öncelikle baktebur tablet tedavisi uygulayın.Tedavi sürecincede sadece canlı yem verin.Göreceksiniz yemi reddetmiyecektir.
Kolay gelsin.

merhabalar baktebur denedim ama etkili olmadı nizdarol diye bir antibiyotik kullandım o da bu duruma getirdi:(

metin65
16-03-2008, 00:57
Mehmet bey;
Şayet iç parazit varsa,ve her 50 litre için 1 adet baktabur uygulama yaptıysanız balığın parazitten kurtulması gerekir.Ayrıca canlı yemi önüne attığınızda yemeside
önemli.Tedaviye cevap vermiyorsa bence 3 gün süreyle costapur uygulayın.Düzelme
olmazsa ,iki gün ara verip tekrar costapuru 3 gün uygulayın.
Kolay gelsin!