PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Spirulina

Tamer
14-03-2008, 16:27
Arkadaşlar zaman zaman spirulina hakkında faydaları, olumlu ve olumsuz yanları ile ilgili sorular alıyorum, bunları bir nebze elimdeki veriler ile anlatmaya çalışayım.

SPIRULINA HAKKINDA BAZI ÇARPICI GERÇEKLER:

*Doğadaki en zengin komple yüksek biyolojik değerde proteine sahiptir. Kendisine en yakın soya fasulyesinden yaklaşık 2 kat daha fazladır.

*Doğadaki en zengin B-12 vitaminine sahip besindir. En yakın takipçisi dana ciğerine göre 2-6 kat daha fazladır. B-12 kısaca yüksek enerji anlamına gelmektedir.

*Doğadaki en zengin organik demir oranına sahiptir. Ispanaktan 58 kat, dana ciğerinden 28 kat daha fazladır.

*Doğadaki en zengin antioxidant kaynağıdır. Başlıca sahip olduğu Antioksidantlar; vitaminler B-1 , B-5 ve B-6, Mineraller çinko , mangenezyum ve bakır, amino asitler methionine ve superantioxidant beta-carotene, vitamin E ve selenyum.

*Doğadaki en zengin E vitamini içeren besindir. Kendisine en yakın buğday filizinden 3 kat daha fazladır. Sentetik E vitaminine göre , Biyolojik aktivitesi %49 daha fazladır.

*Doğadaki en zengin Gamma Linolenic Asit (GLA) içeren besindir. En yakın Çuha Çiçeği yağından 3 kat daha yüksektir.

*Doğadaki en zengin klorofile sahiptir. Alfalfa ve buğday bitkisinden 5-30 kat daha fazladır.

SPİRULİANIN İÇERİĞİ
10 gram SPIRULINAnın içerisinde bulunan, aminoasit, vitamin oranları aşağıdaki gibidir.

http://img150.imageshack.us/img150/3392/tablo1bn0.jpg (http://imageshack.us)

YAĞ, KALORİ VE KOLESTROL.
SPIRULINA, & 5 oranında yağ içerir. 10 gr.SPIRULINA 36 kaloridir ve hiç kolesterol içermez. Bu demektir ki SPIRULINA düşük kalorili, kolesterolsüz ve düşük yağ oranlı protein kaynağıdır.
VİTAMİNLER
Doğal Beta-Karoten ( Provit-A)
10 gr SPIRULINA, 2300 IU beta-karoten içerir. Beta karoten A vitamini öncüsüdür. İnsan vücudu sadece ihtiyaç duyduğu anda beta-karoteni A vitamine çevirir.
SPIRULINA, beta-karoten dışında antioksidan özellik taşıyan 10 çeşit karotenoid içerir. Bu karotenoid ve ksantofiller vücudun değişik alanlarında fonksiyon gösterirler ve diğer esansiyel vitaminler ve minarellerle birlikte etki ederler.
Vitamin B12 ve B-kompleks Vitaminler:
10 gram SPIRULINA, 20 mg demir bulunur. SPIRULINAnın içeriğindeki demir, insan vücudu tarafından kolaylıkla emilir.
Demir:
10 gram SPIRULINAda 10 mg demir blunur. Spirulinın içeriğindeki demir, insan vücudu tarafından kolaylıkla emilir.
Kalsiyum, Magnezyum, Çinko ve Diğer Eser Elementler:
Kalsiyum kemikler ve nöral iletim için gereklidir. Magnezyumun, vücudumuzda kalsiyum emilimini kolaylaştırmak, kan basıncını düzenlemek gibi etkileri vardır. Öte yandan insan vücudu enzim sistemlerinin fonksiyonu ve diğer fizyolojik olaylar için esansiyel minerallere ihtiyaç duyarlar. 10 gram SPIRULINA, günlük manganez ihtiyacının %25'ini, krom ihtiyacının %21'ini, selenyum ihtiyacının da % 14'ünü karşılar.
ESANSİYEL YAĞ ASİTLERİ
İnsanların günlük beslenmeyle alınan yağ asitlerine ihtiyaçları vardır. SPIRULINA, % 4-7 oranında esansiyel yağ içerir. 10 gr.SPIRULINA, başta linolenik ve gama linolenik asit olmak üzere225 mg. esansiyel yağ asidi içerir. Gammaliolenik asit, prostoglandin sentezinde kullanılır. prostoglandinlerin ise vücuda bir çok fonskiyonu vardır.
DOĞAL PİGMENTLER
Phcycocyanin:
Pigmentler, insan metabolizmasında gerekli çok sayıda enzimin sentezlenmesinde yardımcıdırlar. SPIRULINA, bu koyu rengini, güneş ışığının değişik boylarında üretilen doğal pigmentlerden alır. Phcocyanin, SPIRULINAnın yapısında demir içeren en önemli pigmentir. Bu pigment, spirulanın tüm ağırlığının, % 14'ünü oluşturur.
Klorofil: Yeşil besinlerinin genel özelliği, yüksek klorofil içermeleridir. Klorofil, temizleyen ve detoksifiye eden bitkisel besin içeriği olarak bilinir. Yeşik rengi içerdiği magnezyum iyonuna bağlıdır.
Karotenoidler: (Doğak antioksidanlar)
Spirulanın pigmentlerinden yarısı karotenlerden oluşur. Bu karotenlerden beta-karoten en iyi bilinmesiyle birlikte çok sayıda karotenoid vücudumuzun değişik bölgelerinde antioksidan etkiler gösterirler.
ENZİMLER
Enzimler, kimyasal reksiyonların katalizörleridir. Vücudumuzda binlerce enzim değişik reaksiyonlara aracılık eder. SPIRULINA da çok sayıda enzim içerir. Bunlardan biri süper oksit dismutazdır.

SPİRULİNA NEDİR?

Spirulina, mavi-yeşil algler grubuna ait mikroskobik bir yosun türüdür. İlk fotosentetik canlıların torunu olarak kabul edilir. Spirulina, doğaya son derece saygılı, dünya kaynaklarından minimum ölçüde tüketen çevreye zarar vermeyen havuzlarda üretilen bir üründür. Olgunlaşan spirulinalar, sudan süzülerek kurutulduktan sonra herhangi bir işleme tabi tutulmadan doğal haliyle, toz olarak ya da tablet haline getirilerek tüketime sunulmaktadır.

SÜPER BESİN SPİRULİNA

Spirulina, içerdiği % 65 protein oranıyla en iyi bitkisel protein kaynağıdır. Günde 3-5 gr. Spirulina günlük beta karoten, vitamin B12, vitamin B kompleks, demir, esansiyel mineraller ve gama-linolenik asit ihtiyacının tamamına yakınını karşılar.

http://img526.imageshack.us/img526/9171/83281617dr2.jpg (http://imageshack.us)

PROTEİN VE AMİNOASİTLER

Spirulina, % 65 oranıyla herhangi bir doğal besin maddesinden çok daha fazla protein içerir. Spirulinayı, % 35 oranıyla soya fasulyesi, yine % 35 oranıyla süt tozu, % 15-25 oranıyla kırmızı et ya da balık eti, % 12 oranıyla yumurta ve % 3.2 oranıyla da süt takip eder. Proteinler, aminoasitlerden oluşur.

Esansiyel aminoasitler, insan organizması tarafından üretilmediği için dışarıdan alınmalıdır. Vücudun non-esansiyel aminoasitlere de ihtiyacı vardır. Ancak, vücut bunları sentezleyebilir. Bir protein, tüm esansiyel aminoasitleri içeriyorsa tam bir protein olarak kabul edilir.. Spirulina, tüm esansiyel aminoasitleri içerdiği için tam bir proteindir. Günlük alınan 36 gram spirulina, erişkin bir insanın tüm esansiyel aminoasit ihtiyacını karşılar.

Spirulinanın hücre duvarı mukopolisakkaritlerden oluşur, yapısında selüloz yoktur. Bu yapısal özellik, spirulinayı kolay sindirilebilir ve hazmedilebilir yapar. Bu özellik intestinal malabsorbsiyon ( emilim bozukluğu ) şikayeti olan insanlar ve yaşlılar için önemlidir.

YAĞ, KALORİ, KOLESTEROL

Spirulina, % 5 oranıyla diğer tüm protein kaynaklarından daha az yağ içerir. 10 gr. Spirulina, 36 kaloridir ve hemen hemen hiç kolesterol içermez. BU demektir ki, spirulina düşük kalorili, kolesterolsüz, düşük yağ oranlı proteindir.

VİTAMİNLER VE MİNERALLER

Doğal Beta-karoten : ( Provit- A )

Spirulina, konsantre havuçtan yaklaşık 10 kat fazla beta karoten içerir.10 gram spirulina, günlük ihtiyacın yaklaşık 4 katı kadar ( 23000 IU- 14 mg) beta karoten içerir.Yüksek dozlarda vitamin A toksik olabilir. Ancak, spirulina ve bazı bitkilerde de bulunan beta karoten güvenlidir. Çünkü, insan vücudu sadece ihtiyaç duyduğu anda beta-karoteni A vitaminine çevirir.

A vitamini, özellikle mukozalar ve görme için gerekli olan pigmentler için önemlidir.Beta-karotenin serum kolesterol düzeyini düşürücü ve kanser riskini azaltıcı bir takım etkileri vardır.

Son 20 yılda, kanser çalışmaları yapan bazı otoriteler, beta-karotenin başta akciğer, göğüs, mide, kalın bağırsak, meme ve rahim ağzı olmak üzere birçok kanser tipini önleme de etkili olduğunu ve bu kanserlere yakalanma riskini azalttığını bildirmişlerdir. Beta-karoten dışında, spirulina zengin antioksidan özellikte en az 10 çeşit karotenoid içerir. Bu karotenler ve ksantofiller vücudun değişik alanlarında fonksiyon gösterir ve diğer esansiyel vitaminler ve minerallerle birlikte etki ederler.

Vitamin B 12 ve B kompleks vitaminler :

Spirulina, doğadaki en zengin bitkisel B 12 vit. Kaynağıdır. 10 gr. Spirulina, 20 mg B 12 vitamini içerir. B12 vitamini, kırmızı kan hücrelerinin yapımaında ve sinir sistemi fonksiyonları için gereklidir. Eksikliğinde sinir dejenerasyonu ve pernizisyon anemi görülebilir.

Öte yandan, 5 gr. Spirulina, fazlasıyla tiamin, nisain ve riboflavin içerir. B6, niasin, biotin, pantotenik asit, folik asit, inositol daha düşük oranlarda bulunur.

En iyi doğal demir desteği :

Demir eksikliği özellikle kadınlar, çocuklar ve yaşlılarda sıklıkla görülür. Genellikle, kadınlar kilo verme diyetlerinde yeterli demir alamazlar ve kansızlığa bağlı olarak ortaya çıka sorunlar yaşarlar.

Demir, kırmızı kan hücreleri yapımı ve sağlıklı bir bağışıklık sistemi için şarttır.10 gr. Spirulina da 10 mg. Demir bulunur. Bu da vücudun günlük demir ihtiyacının % 55'ini karşılar. Spirulinanın demiri, hazır demir preparatlarına oranla daha iyi emilir.

Kalsiyum, magnezyum, çinko ve diğer eser elementler :

Spirulina, sütten kat kat fazla kalsiyum içerir. Kalsiyum, kemikler ve nöral iletim için gereklidir. Eksikliği özellikle yaşlı kadınlarda osteoporoza ( kemik erimesi ) yol açabilir. Spirulina da yüksek oranda magnezyum da bulunmaktadır. Magnezyumun, vücudumuzda kalsiyum emilimini kolaylaştırmak, kan basıncını düzenlemek gibi etkileri vardır. Spirulina oldukça düşük oranlarda sodyum ve iyot içerir. Bu nedenle tuzsuz diyet uygulayanlar için idealdir.

Öte yandan, insan vücudu, enzim sistemlerinin fonksiyonu ve diğer fizyolojik olaylar için esansiyel eser minerallere ihtiyaç duyarlar. Günümüz diyetinde bu eser minerallerin eksikliği oldukça yaygın olarak görülür. 10 gr. Spirulina, günlük manganez ihtiyacının % 25'ini, krom ihtiyacının % 21'ini, selenyum ihtiyacının da % 14'ünü karşılar.

ESANSİYEL YAĞ ASİTLERİ :

İnsanların, günlük beslenmeyle alınan yağ asitlerine ihtiyaçları vardır. Esansiyel yağ asitlerinin, kolesterol düzeylerinin ayarlanması ve prostoglandinlerin sentezlenmesi gibi görevleri vardır.. Spirulina, % 4-7 oranında yağ içerir. 10 gram spirulina, başta linoleik ve gamalinoleik asit olmak üzere 225 mg esansiyel yağ asiti içerir.

DOĞAL PİGMENTLER :

Phycocyanin :

Pigmentler, insan metabolizmasında gerekli çok sayıda enzimin sentezlenmesinde yardımcıdırlar. Spirulina bu koyu rengini, güneş ışığının değişik dalga boylarında üretilen doğal pigmentlerden alır. Phycocyanin, spirulinanın yapısında demir içeren en önemli pigmenttir. Bu pigment spirulinanın tüm ağırlığının % 14'ünü oluşturur.

Klorofil :

Yeşil besinlerin genel özelliği, yüksek klorofil içermeleridir. Klorofil, temizleyen ve detoksifiye eden bitkisel besin olarak bilinir. Hemoglobine benzerliği nedeniyle bazen yeşil kan olarak da adlandırılır. Yeşil rengi, içerdiği magnezyum iyonuna bağlıdır. Spirulina, % 1'lik klorofil oranıyla en yüksek klorofil içeren besinlerden biridir.

Kaynak: E.Ü . Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi

diskusman
02-08-2008, 19:37
Çok güzel bir paylaşım,saolun teşekkür ederim.

captain__53
10-08-2008, 09:44
Paylaşım için teşekürler Tamer bey,elinize sağlık.

efeonur
11-08-2008, 10:11
Çok faydalı bir paylaşım.
Emeğinize sağlık Tamer Bey.

kadanga
20-08-2008, 13:34
Bilgi için teşekkürler.

Ulaş demirdöğen
Bursa

spottederuption
29-08-2008, 14:07
Bende ev yapımı yemde spirulina kullanımı konusunda kullanmasamda olur heralde diye düşünüyordum,bu bilgilerden sonra kesinlikle kullanacağım teşekkürler Tamer bey...

ertug
11-09-2008, 13:47
Çok faydalı bir paylaşım olmuş. Ben suprilina'nın attardan aldığım tabletinden kullanıyorum, ama tabi bu derece faydalı olduğunu bilmiyordum. Hatta alırken fiyatı pahalı geldi az kalsın vaz geçecektim.biggrin

Savaş AYDIN
11-09-2008, 15:25
Tamer bey elinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş.

Spirulinayı toz halde aktarda buldum istediğiniz miktarda veriyorlar eczanelerde tablet şeklindede var ancak fiyatları 30 ytl civarı ama aktardan 5 ytl'lik poşette aldım. Spirulinayı mamaya karıştırdım balıklarıma 3 gündür mamadan veriyorum hallerinden gayet memnunlar.

Selamlar...

Ercan Bayram
12-09-2008, 04:19
Tamer bey elinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş.

Spirulinayı toz halde aktarda buldum istediğiniz miktarda veriyorlar eczanelerde tablet şeklindede var ancak fiyatları 30 ytl civarı ama aktardan 5 ytl'lik poşette aldım. Spirulinayı mamaya karıştırdım balıklarıma 3 gündür mamadan veriyorum hallerinden gayet memnunlar.

Selamlar...

Aktarlarda bu kadar uygun fiyata satılıyor mu :S ?
ben daha pahalı olduğunu sanıyordum :)

yarın gidip bir gözatayım aktarlara

Seviyorum bu forumu ince detayları sayenizde sormadan da yakalayabiliyoruz :)

Ercan

Savaş AYDIN
12-09-2008, 19:43
Aktarlarda bu kadar uygun fiyata satılıyor mu :S ?
ben daha pahalı olduğunu sanıyordum :)

yarın gidip bir gözatayım aktarlara

Seviyorum bu forumu ince detayları sayenizde sormadan da yakalayabiliyoruz :)

Ercan

Ercan bey evet aktarlarda açık satılmaktadır.

5 ytl'ye yalan olmasın 20-30 gr arası bir gramajda aldım. Kullanırken ölçülemeye dikkat edin sonra mama yemyeşil olmasın.

Yardımcı olduysak ne mutlu.biggrinbiggrin

Selamlar...

Ercan Bayram
12-09-2008, 23:13
Savaş abi Ercan Bey demezseniz sevinirim :)

protokolda gibi hissediyorum kendimi :D

her ne kadar daha discusa başlayamamış olsam da kendimi discus ailesinin içinde görüyorum.. ve Bey denilince yeni gelmişim gibi hissediyorum :)

Ercan derseniz sevinirim vallahi :)

bu arada 5ytl ye 20-30 gr iyi rakam..
eczanede satılan spirulina kutuda 100 adet var 25 ytl eczacı tanıdık 20 ye al git dedi dursun demiştim :)
etkili madde oranına bakmıştık ama net hatırlamıyorum
yanlış hatırlamıyorsam 850mgr dı...

tekrar baksam içinin ağırlığına iyi olacak belki kapalı kutu daha mantıklıdır etkili madde oranı bakımından ;)

Savaş AYDIN
12-09-2008, 23:33
Ercan kardeşim alışkanlık malum beni mazur gör.

İnşallah sende en kısa zamanda discus beslemeye başlarsın.

Eczanede bende baktım 30 ytl dediler birde hap şeklindeydi. Onun için aktarda toz kıvamında bulduğumu almak daha mantıklı geldi.

Artık tercih senin içine hangisi siniyorsa bence onu al derim.

Selamlar...

Tamer
13-09-2008, 08:46
Rica ederim yardımcı olabiliyorsam ne mutlu, yanlız ülkemizde fiyatlar çok uçuk eczanede satılan spirulina kg hesabı yapıldığında 400-500 ytl 1 kg civarı oluyor, aktardan ucuz aldım demişsiniz Savaş bey ama 1kg 200 ytl ye geliyor gene çok, spirulinanın en kaliteli üretildiği Hawanadan kilo ile bittikçe kendime getiriyorum,Türkiyedeki rakamlardan çok çok daha uygun.

Savaş AYDIN
13-09-2008, 10:43
Tamer bey spirulinanın faydalarını burda sizin makalenizden öğrendim daha önce hiç kullanmamıştım. Biraz araştırma yapınca fiyatların yüksek olduğunu gördüm yukarıda belirttiğim gibi eczanden 30 ytl veripde hap şeklinde almak pek mantıklı gelmedi. Ama aktarda toz halinde satılması ve istenilen gramajda alınması o an için daha mantıklı geldi.
Zaten malumunuz burası Türkiye bizde fiyatı yüksek olmayan ne varki.

Selamlar...

abdurrahman
13-09-2008, 12:00
Söz konusu güzel yurdumun insanı olunca,fiyatlarda dengesizlikler oluyor:).

ANGEL2030
11-10-2008, 12:28
Arkadaşlar spirulinayı aktarlarda bulamıyorum aktarlara spirulina dediğim zaman "buyur abla ne dedin" gibi cevaplar alıyorum farklı şeyler öneriyorlar güvenemiyorum. Bunu aktarlardan isterken nasıl isteyeceğim anlamaları için???

Vedat Yılmaz
13-10-2008, 01:00
Gülşah hanım yosun tozu(veya hapı) olarak isteyebilirsiniz,eczanelerdede bulunuyor daha güvenli daha kaliteli fakat pahalı.

hikmet dogan
21-10-2008, 18:00
Arkadaşlar spirulinayı aktarlarda bulamıyorum aktarlara spirulina dediğim zaman "buyur abla ne dedin" gibi cevaplar alıyorum farklı şeyler öneriyorlar güvenemiyorum. Bunu aktarlardan isterken nasıl isteyeceğim anlamaları için???

bu arada bir internet sayfasında spirulina ile ilgili araştırma yaparken rast geldiğim ve sizlerle paylaşmak istedim. yanlış yönlendirmelere karsı belkı faydası dokunur olduğu gibi kopyalıyorum

"Son günlerde medyada, yosun kapsüllerinin sağlığa zararlı olduğu ve bu nedenle sağlık bakanlığı tarafından toplatıldığına dair haberler yayınlanmaktadır. Haberlere konu olan bu ürünler, kaçak yollarla, özellikle Çin'den getirilen ve izin belgesi olmayan ürünlerdir. Zayıflatan yosun kapsülü adı altında internet ve aktarlarda satılan bu ürünler, yosun özleri ( SPİRULİNA değil) yanı sıra, reçete ile satılan bazı zayıflama ilaçlarının etken maddesi olan Sibutramin içermektedir.
Sibutramin, açlık duygusunu azaltmak üzere merkezi sinir sistemine etki eden bir kimyasal moleküldür. Ancak, doktor reçetesi ile ve tıbbi kontrol altında kullanılması gereken bir ilaçtır , çünkü uygun olmayan bir kullanım sonucu kalp ve damar sisteminde, gastro-intestinal sistemde, merkezi sinir sisteminde, deride, duysal organlarda ağır yan etkilere yol açabilmektedir. Ve özellikle, başka ilaçlarla birlikte (bazı anti depresanlar, bazı migren ilaçları, öksürük, nezle tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar...) alındığında dikkatli ve hassas olmak gerekmektedir.
EGERT SPİRULİNA yosun tabletleri içerisinde kesinlikle, yan etkilere neden olabilecek Sibutramin ya da benzer bir kimyasal madde bulunmamaktadır. Ürünümüz E.Ü. Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinin '99 BİL-006' projesi kapsamında geliştirilmiştir. EBİLTEM- EGERT ortaklığıyla Ege Üniversitesi'ndeki seralarda, Tarım bakanlığının 01/112004 tarih ve G35-0420-00001-8 sayılı izni ile üretilmiş olup habere konu olan ürünle, ürünümüzün hiçbir ilgisi bulunmamaktadır."

Tamer
23-10-2008, 14:54
Evet bu önemli bir konu aslında, bilgi için teşekkürler Hikmet bey, piyasada çok kötü çin malı spirulinalar kol geziyor, bunun anavatanı Güney Amerika ve özellikle Hawaidir, mayalardan kızılderililere kadar eski bir kullanım tarihi vardır, yetiştiği bölgeye görede içeriği yani besin değerleride farklılıklar gösterir, aldığı güneş ışığı süresi, yetiştiği suyun zenginliği, iklim koşulları spirulinanın kalitesini belirler, tabi sizin dediğiniz gibi spirulia die satılan ama alakası olmayan çakma mallar en tehlikelisi....

cevdetntn
02-11-2008, 20:06
Eline sağlık Tamer bey çok faydalı bilgiler.Banada şu an yeşil toz spirulina lazım artemia beslemek,yem yapmak için,nereden bulabiliriz? Şimdiden teşekkürler.

BABACAN
23-12-2008, 21:37
herkeze iyi akşamlar spirulina toz tariği çemberlitaş baharatçısında mevcut 100 gr 12ytl ama ben 10ytl ye aldım çemberlitaşta bir kaç baharatçı var ama birtanesinde toz olanı var ve uygun beyazıttan çemberlitaşa giderken baharatçıların en sonuncusu diğerleri kapsül satıyor şişesi 20ytl ye bırakıyorlar ama toz olanı tarihi çemberlitaş baharatçısında.

sadecediscus
27-03-2009, 17:25
arkadaşlar bende balen marka aldım.100gr 22 tl aldım.aktarcılardan aldım.kapsül şeklinde olanlardan.

sari_es
30-03-2009, 23:31
[ spirulinanın en kaliteli üretildiği Hawanadan kilo ile bittikçe kendime getiriyorum,Türkiyedeki rakamlardan çok çok daha uygun.[/quote]
Tamer Bey,
getirme yönteminiz nedir veya bize de getirme şansınız varmı aslında özel mesaj atardım ama herkesin böyle bir talebi olabilir diye açıktan soruyorum

zamanlama
31-03-2009, 00:33
spirulinaların orjinal olup olmadığını nasıl anlamamız lazım? veya orjinal güvenilir olanların markaların adlarıne? birde nasıl tüketmeliyiz? ölçüsü nekadar olmalı ilkkez kullanacaklardan biri benim başka bilmeyen arkadaşlarda olabilir? ayrıca Tamerbeyede teşekkür ederim bu paylaşımından ötürü.

Ufukİnan
31-03-2009, 15:36
Vedat bey.Orjinal alayım diyorsanız EGERT marka Ege Üniversitesi enstitü üretimi olan sipurilnayı öneririrm.Ben kullanıyorum.

Tamer
31-03-2009, 16:03
Dünyanın en kaliteil ve besin yönü zengin spirulinası aldığı güneş ışığının etkilerine bağlı olarak Hawaide yetişmektedir, bulamam temin edemem dersenizde Ufuğun söyediği gibi egert ürünleride kalitelidir....

sadecediscus
15-04-2009, 23:34
arkadaşlar 500gr dana yüreğine 4 baş sarmısak 2 yemek kaşığı sipirulina kattım. yem yeşil renkte oldu. acaba sipirulina fazla mı geldi. bir sorun olur mu? teşekkürler.

Vedat Yılmaz
16-04-2009, 00:00
arkadaşlar 500gr dana yüreğine 4 baş sarmısak 2 yemek kaşığı sipirulina kattım. yem yeşil renkte oldu. acaba sipirulina fazla mı geldi. bir sorun olur mu? teşekkürler.
Hakkı bey, merak etmeyin fazla olmamış.:)

hmustak
25-05-2009, 17:07
Adanada bir bayan tesis kurup üretime başladı diye duymuştum. DFC adına talep oluşturup toptan almayı denesek ekonomik olmaz mı?

Tamer
26-05-2009, 09:45
Hakan bey daha öncede birkaç firmadan - ürünlerimizi forumunuzda satın sizde komisyon alın tarzında teklifler aldık, olası spekülasyonlara mahal vermemek adına bu tarz bir faliyet içinde yer almak şuan için istemiyoruz, tabiki sizlerin menfaatine yönelik toplu alım organizasyonlarımız olabilir, buna yönelik çalışmalarımız oldukça sizlerinde haberi olur, saygılar...

hanfur
11-09-2009, 00:49
Tamer Bey sipruluna Dana yüreginden daha zengin proteinlere sahipse birde dana yüreğinde parazit ihtimali varsa ev yapımı mamada karides ve somonla birlikte sipriluna versek olurmu acaba?Ben dana yüregi kullanıyorum ama her seferindede içim rahat değil.Ne dersiniz

ihsano
11-09-2009, 02:50
İçiniz yürek konusunda rahat değil ise kullanmayın. Ama eğer aldığınız yürek gerçekten taze ise ve hazırladığınız yemin tamamını 2 ay içinde tüketebiliyorsanız balıklarınız açısından çok ciddi sıkıntı yaşamazsınız.

Yürek kullansanız da kullanmasanız da hazırlayacağınız yeme spirulina ekleyebilirsiniz. Önemli olan hazırlayacağınız yemin protein oranını aşmamak.

Tamer
11-09-2009, 10:21
Tamer Bey sipruluna Dana yüreginden daha zengin proteinlere sahipse birde dana yüreğinde parazit ihtimali varsa ev yapımı mamada karides ve somonla birlikte sipriluna versek olurmu acaba?Ben dana yüregi kullanıyorum ama her seferindede içim rahat değil.Ne dersiniz

İhsan beyde belirtmiş gerçi, her besinin yeri ayrı dana yüreğinde olan amino asitler spirulinada yok mesela... taze olduktan sonra kısa sürede tüketlicek miktarda yapıp verebilrsiniz...içiniz rahat olsun:)

carisma2234
11-09-2009, 17:06
Hayvansal proteinler ile bitkisel proteinler arasında çok büyük farklar vardır dolayısıla besin değerlride çok farklıdır.... Hayvansal proteinlerin vucut tarafından nerdeyse %95-%100 'ü sindirilirken bitkisel proteinlerde bu sindriim oranı %75-%90 arasına düşmektedir. En kaliteli proteinler Et ve Balık'ta bulunur burdan elde edilen proteinlerin %75-%80 i vucutsal protein'e dönüştürülür.

Hayvansal proteinler elzem aminoasitler açısından ihtiyaçları karşılıycak düzeydedir. Bitkisel proteinlerde bazı aminoasitler yetersiz bulunmakta ve sindirim sıkıntısı yaşanmaktadır.

hanfur
12-09-2009, 00:03
İhsan beyde belirtmiş gerçi, her besinin yeri ayrı dana yüreğinde olan amino asitler spirulinada yok mesela... taze olduktan sonra kısa sürede tüketlicek miktarda yapıp verebilrsiniz...içiniz rahat olsun:)
Buradaki markete haftada 1 gün sakatat geliyor ve aynı gün tükeniyor.
Dolayısıyla taze olduğunu düşünüyorum.Söylediğiniz gibi bundan sonra içim rahat olacak.Teşekkürler.

Marinheiro
06-11-2009, 13:44
Tamer Bey,
Yem tarıfinizden sonra nedir bu spurilina dedim kendi kendime. Tam google a gidecekken bir baktım sonraki konu o :D.

Teşşekkürler.

Tamer
06-11-2009, 13:49
Faydası oldu ise ne mutlu bize Bülent bey :)

firatalar
28-12-2009, 09:11
Merhabalar, aranıza yeni katılmaya çalışıyorum. Bende Bursa'da spiruluna aradım heryeri gezdim bulamadım. Bir aktarda Bildiğimiz bebek aspirini büyüklüğünde 30 tablet 0,4 gr şeklinde birşey buldum. o zaman hemen atladım 7 ytl ye aldım. Renk olarak spiruluna gibi koyu yeşil. Ancak bunu toz haline getirdikden sonra sıvıyla temas ettiğinde sulu boya gibi dağılıyor. Örneğin kağıdı resmen koyu yeşile boyadı. Bu konu beni şüphelendirdi. Danışmak istedim.

Tamer
28-12-2009, 09:51
Ürünü görmeden konuşmak zor ama anlattıklarınıza bakılırsa saf spirulina değil, saf toz bulamıyorsanız size solgar' ın spirulinasını öneririm, eczanelerde bulabilrsiniz.

firatalar
28-12-2009, 11:54
Teşekkür ederim, fotoğraflarını koyacağım.

plankton
10-07-2010, 10:27
Ercan bey evet aktarlarda açık satılmaktadır.

5 ytl'ye yalan olmasın 20-30 gr arası bir gramajda aldım. Kullanırken ölçülemeye dikkat edin sonra mama yemyeşil olmasın.

Yardımcı olduysak ne mutlu.biggrinbiggrin

Selamlar...

Hocam aktardan aldıgınızın orjinal Spirulina olduguna pk emin değilim.Mikroskop altında bakmanızı öneriririm...
Eger ki Spirulina ise Çin'den gelen merdivenaltı üretim tesislerinde üretilen spirulina'dır(Posalı diye tabir edilir)) .Bende denemiştim bir gecede 18 tane 5-6 cm lik yavrumu kaybettim.Dikkatli olmalısınız...Saygılar...

Göktan Canaz
28-07-2010, 21:43
Bugün bir aktara gittim, shıffa home Marka Spirula tablet vardı. 600mg'di Daha almadım fiyatınıda sormadım fiyatı önemli değil. Üstünde Şu yazıyor;

Tek hücreli ve klorofil kaynağı olan spirulina serbest radikaller ve çevresel faktörlere bağlı hücre tahribatlarını önlemeye yardımcı olabilir.içeriğindeki gammalinolenik asit ile yağ birikintilerinin çözlmesine yardımcı olabileceği gibi sağlıklı kilo kontrolünde de kullanılması tafsiye edilebilir sulfolipidler ile antival aktivesi ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir.

Kullanım Önerisi:Yetişkinler için günde 3 kez 2'şer kapsül yemekten yarım saat önce alınması tavsiye edilir.

Dediğiniz spirulina bumu ?? Buysa alıcam.

Göktan Canaz
29-07-2010, 02:05
Bugün bir aktara gittim, shıffa home Marka Spirula tablet vardı. 600mg'di Daha almadım fiyatınıda sormadım fiyatı önemli değil. Üstünde Şu yazıyor;

Tek hücreli ve klorofil kaynağı olan spirulina serbest radikaller ve çevresel faktörlere bağlı hücre tahribatlarını önlemeye yardımcı olabilir.içeriğindeki gammalinolenik asit ile yağ birikintilerinin çözlmesine yardımcı olabileceği gibi sağlıklı kilo kontrolünde de kullanılması tafsiye edilebilir sulfolipidler ile antival aktivesi ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir.

Kullanım Önerisi:Yetişkinler için günde 3 kez 2'şer kapsül yemekten yarım saat önce alınması tavsiye edilir.

Dediğiniz spirulina bumu ?? Buysa alıcam.

Birde Dediğim Markanın İçeri Buymuş 22Tl Sizce alayımmı;

pirulina, sıklıkla mavi-yeşil alg olarak da anılan, filamentöz siyanobakteri (Cyanobacteria) cinsidir. Spirulina, bir gıda kaynağı olarak dünyanın pek çok yerinde yetiştirilen bir üründür ve çok zengin bir besin kaynağıdır. Dünyaya yayılması Aztek uygarlığından hareketle olmuştur ve Azteklerin temel besin maddeleri arasında yer almıştır. Bu spirulina türü aynı zamanda flamingo Kuşlarının tüylerindeki pembe tonların sebebidir. Spirulina düşük yağ ve kalorilidir. İçeriğinde Vitaminler A, B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niasin), B6 (pyridoksine ), B12 (kobalamin), C, D,E, folat, K vitamini, biotin, pantotenic asit, vitamin A, beta karoten, inositol, kalsiyum magnezyum, demir, krom, fosfor, molibden, iyodin, klorid, manganez, sodyum, çinko, potasyum, selenyum, bakır, karotenoidler, gamma linolenik asit ve polisakaridler mevcuttur. Ayrıca isoleucine, phenylalanine, leucine, threonine, lysine, tryptophan, methionine, valine, alanine, glycine, arginine, histidine, aspartic acid, proline, cystine, serine, glutamic acid ve tyrosine temel amino asitleri içermektedir.

KULLANIM öNERİSİ: Yetişkinler için günde 3 kez 2'şer bitkisel kapsül yemeklerden önce alınması tavsiye edilir.

Ek bilgiler: ürünümüz hiç bir katkı maddesi içermemektedir. Doğadan alınan renk ve kokusunu korumaktadır. Renk ve koku çeşitli fiziksel etkenlere göre değişmektedir. Bitkinin yetiştiği toprağın özellikleri, yetiştiği ortamın iklim şartları, bitkinin toplama zamanı, kurutulma şartları ürünün renk, tat ve kokusunu etkilemektedir. ürünlerimizde yapay koku, tat ve renklendirici maddeler kullanmamaktayız. Bu sebeple ürünlerimizde standart bir koku, tat ve renk gözlenmeyebilir, her seri birbirinden farklı olabilir. ürünlerimizin saflığı ve doğallığı firmamız güvencesindedir. Kapsüllerimizin tedariği Avrupa'nın önde gelen kapsül firması “CAPSUGEL��? den yapılmaktadır. Kapsüllerimiz tamamen bitkisel orjinalidir. Hayvansal hiç bir bileşik içermez. Midede 8-10 dakika içerisinde çözünmektedir. Ambalaj olarak , ürünü ışıktan korunma amacıyla amber renkli, sağlığın ve doğallığın temsilcisi olan cam kullanılmaktadır.

AMBALAJ: 600 mg x 50 bitkisel

Tamer
29-07-2010, 17:28
Bu markayı kullanmadım Solgar marka eczanelerde var kullandığım denediğim bir üründür.

Göktan Canaz
29-07-2010, 17:33
Bu markayı kullanmadım Solgar marka eczanelerde var kullandığım denediğim bir üründür.

Tamer Bey onu bulamadım dediğimi buldum eğer bahsettiğiniz spirula buysa alıcağım discuslar için alt yapıyı hazırlıyorum şuan.

Tamer
29-07-2010, 18:06
İçerikler tutsada kullanmadığım bir ürünü öneremem, iyi olur Allahtan kötü olur kuldan misali:) malum piyasada çeşit çeşit ürün var ne nedir bilemiyorsunuz...

Göktan Canaz
29-07-2010, 18:10
İçerikler tutsada kullanmadığım bir ürünü öneremem, iyi olur Allahtan kötü olur kuldan misali:) malum piyasada çeşit çeşit ürün var ne nedir bilemiyorsunuz...

:)) evet Doğru söylüyorsunuz bu gn 5-10 eczane daha gezeyim ayaklarımda hal kalmadı ya tamer bey geze geze :) Bulurum inşallah.

Göktan Canaz
30-07-2010, 20:34
Yardımlarınızı bekliyorum

oscar1211
27-08-2010, 12:07
slm arkadaşalar discus beslemeye yeni basladım bir hafta oldu yem hazırlamam lazım nasıl hazırlayacağımı bilmiyorum. elimde sadece dana yüreği var başka katkı malzemesi varsa nerden bulabilirim acil yardım lazım....

barisbasyigit
27-08-2010, 12:45
slm arkadaşalar discus beslemeye yeni basladım bir hafta oldu yem hazırlamam lazım nasıl hazırlayacağımı bilmiyorum. elimde sadece dana yüreği var başka katkı malzemesi varsa nerden bulabilirim acil yardım lazım....
Ali bey şu link e bir göz atın lütfen :)

http://www.discusfunclub.com/showthread.php?t=83&highlight=yap%FDm%FD