PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sırta almama problemi...

aaydins
17-09-2008, 12:42
Sanırım 5. kez yavrular yumurtadan çıktı, yine anne ya da babalarının sırtında değiller. Yarısı akvaryumun bir köşesinde, yarısı diğer köşesinde. Anne ara sıra birkaçını ağzına alıp huniye doğru götürse de o da pes etti sonunda. Ve sonunda diğer seferlerde olduğu gibi bir tane bile kalmayacak. Akvaryumum 50*50*60 su seviyesi 40 cm de. Beyaz slikonla bu iş için özel yaptırdığım tankımda anaçlar ve yavrular. Ne yapmam lazım yavruları sırta çıkartabilmek için?

Sercan
17-09-2008, 13:00
Çiftinizin türü nedir red map mi?

Neat_
17-09-2008, 13:11
Su değerleriniz nedir acaba?

Bora TK.
17-09-2008, 13:31
Orta okulda ve lisede okurken Edebiyat dersinde Kompozisyon yazmaktan nefret ederdim! ama bunu yapmak zorundaydık, Kompozisyon yazarken neye dikkat edilir arkadaşlar, Tabiki Giriş, Gelişme ve Sonuç kavramları dikkat edilerek,
Arkadaşımız sıkıntısını dile getirmiş ama maalesef şu anki durumunun Sonuç bölümünü aktarıyor, bunu forumda diğer arkadaşlarımızda yapıyor,
Arkadaşlar rica ediyorum DFC. forumda hangi konuda sıkıntınızı dile getiriyorsanız Giriş, Gelişme ve Sonuç kavramlarını dile getirin,

Arkadaşımızın durumunu ele alalım,

1- Üretimde nasıl bir su kullandı? ısı kaç derece ? su değerleri ne idi?(ms/ph/gh/kh)
2- Yumurtaların dizildiği ve döllendiği aşamadan, larvaların göründüğü sürede nasıl bir uygulama yaptı?(yemleme-su değişimi v.s.)
3- Şu anki gelinen durum ne?(arkadaş zaten ifade etti)

Bunları bilmeden nasıl bir tahmin yada fikir yürütebiliriz? nasıl yardımcı olabiliriz, eminim pek çok arkadaşımız sorular soracak, (ph ne idi,iletkenlik ne idi? nasıl yemledin gibi) medyumluk mu yapalım, ha bu arkadaş kesin böyle yapmıştır, işte suyunu değiştirmemiştir, aşırı yemleme yapmıştır, suda nitrat değerleri yükselmiştir, bundan dolayı yavrular yüksek nitrat değerinden dolayı yüzememiştir, işte iletkenlik düşüktür buda olabilir,,,,v.s,v.s,v.s,,,, böyle bir tahmin yapacağız vede senaryo geliştireceğiz(zihnimizide yoracağız) ondan sonra cevap vereceğiz, ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum,,,

Tamer
17-09-2008, 14:03
Ağzına eline sağlık abi..........

Bora TK.
17-09-2008, 20:25
Orta okulda ve lisede okurken Edebiyat dersinde Kompozisyon yazmaktan nefret ederdim! ama bunu yapmak zorundaydık, Kompozisyon yazarken neye dikkat edilir arkadaşlar, Tabiki Giriş, Gelişme ve Sonuç kavramları dikkat edilerek,
Arkadaşımız sıkıntısını dile getirmiş ama maalesef şu anki durumunun Sonuç bölümünü aktarıyor, bunu forumda diğer arkadaşlarımızda yapıyor,
Arkadaşlar rica ediyorum DFC. forumda hangi konuda sıkıntınızı dile getiriyorsanız Giriş, Gelişme ve Sonuç kavramlarını dile getirin,

Arkadaşımızın durumunu ele alalım,

1- Üretimde nasıl bir su kullandı? ısı kaç derece ? su değerleri ne idi?(ms/ph/gh/kh)
2- Yumurtaların dizildiği ve döllendiği aşamadan, larvaların göründüğü sürede nasıl bir uygulama yaptı?(yemleme-su değişimi v.s.)
3- Şu anki gelinen durum ne?(arkadaş zaten ifade etti)

Bunları bilmeden nasıl bir tahmin yada fikir yürütebiliriz? nasıl yardımcı olabiliriz, eminim pek çok arkadaşımız sorular soracak, (ph ne idi,iletkenlik ne idi? nasıl yemledin gibi) medyumluk mu yapalım, ha bu arkadaş kesin böyle yapmıştır, işte suyunu değiştirmemiştir, aşırı yemleme yapmıştır, suda nitrat değerleri yükselmiştir, bundan dolayı yavrular yüksek nitrat değerinden dolayı yüzememiştir, işte iletkenlik düşüktür buda olabilir,,,,v.s,v.s,v.s,,,, böyle bir tahmin yapacağız vede senaryo geliştireceğiz(zihnimizide yoracağız) ondan sonra cevap vereceğiz, ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum,,,

Bu kadar uzun yazıyı boşuna yazmışım,Bir müsaade edin, arkadaş bir anlatsın bakalım ne tür bir uygulama yapmış.Soru tarzında bir anlatım yaptım,

Şu ana kadar 40 kişi görüntüleme yapmış yani konuyu okumuş ama ne demek istediğimi ne anlatmak istediğimi bir tek Tamer Bey arkadaşım anlamış,(diğer okuyan arkadaşları tenzi ediyorum)

Yanlış anlaşılmasın okuyupta kimse yazmadı diye kızmıyorum, tahmin ediyorum "aaydins" adlı arkadaşımız benden korkup konuyla alakalı bir katılımıda olmayacak galiba,,,
"AMACIM KATILIMI TEŞVİK ETMEK - CİN OLMADAN ADAM ÇARPMAK DEĞİL"

Ercan Bayram
17-09-2008, 21:46
Bora abi haklısın bu konu çok önemli başından sonuna uygulamaları anlatmadan birşey söyleyebilmek mümkün değil..

Bunu aynı eski zamanlardaki insanların tıbbi imkansızlıktan dolayı karnı ağrıdı ve öldü demelerine benzetiyorum..
":) tedavi yok çünkü nesi var bilen yok ne yemiş ne içmiş bilen yok" gibi..

Arkadaşımız sanırım forumdan birkaç kişinin arkadaşı olsa gerek neler yaptığını bilenler var ki bu şekilde sordu sanırım...

kelkeci
17-09-2008, 23:36
Merhabalar bende aranıza yeni katıldım. Arkadaşımın yazdığı konunun aynısını bende yaşamaktayım o heralde detayları açmayacak bari ben açarak konunun devamını sağlayayım.
3 adet üretim tankımız var. 3 melon çiftimiz bu tanklarda. Bizim çiftlerden 2 tanesi geçen hafta sırayla yumurtladılar ve yumurtalar çıktıktan 5-6 gün sonra 2 tanktada yavrular serbest yüzüşe geçerek yaklaşık 2 gün tank içinde dolanıp durdular. Malesef bir türlü anaçların üzerine çıkamadılar. Birçok defa anaçlarla temas ettiler ancak devamı gelmedi. Toplamda iki tankta 100-150 yavru vardı ve sadece ilk tankta 10 tane kadar yavru anaçların üstüne çıkmayı başardı diğerleri malesef öldü.
Tanktaki su değerlerim 1. tank 6 ph, 95 ms, 28 ısı, anaçlar yavruları dış filitreye takılı süngerin üstüne taşıyınca yaklaşık 3-4 gün dış motoru kapattık, pipo filitre çalışmaya devam etti ve sonuçta 10 yavru kurtarabildik.
2. tank 5.5 ph, 115 ms,28 ısı ve yavrular 2 gün serbest yüdüler malesef bugün hepsi ölmüştü. 3 tankta sarı yapışkanlı kağıtla kaplı, üstte 7.5 watt beyaz gece lambası var beslenmelerinede yem miktarını biraz azaltarak devam ettik.
Sonuçta sizlerin deneyimlerinden öğrenmek istediğim yavruların anaçlar üstüne çıkarken hangi paranetreler bu durumu zorlaştırır veya kolaylaştırır? Hepinize şimdiden teşekkürler.....

aaydins
17-09-2008, 23:43
Öncelikle Aydın isminde, hayatı kitap okumakla geçen, dolayısıyla edebiyatı da iyi sayılan, pek falza kimseden korkmayan bir arkadaşınız olduğumu belirterek, anlayacağınız dilden anlatayım:

Giriş: Panda diye adlandırılan discus çiftimi, 50*50*60 lık akvaryuma yerleştirdiğim günden beri, düzenli olarak günde %20 su değişimi yapmaktayım. Tankımda bir adet sarı renkli süngere sahip pipo filtre, ısıtıcı ve yumurtlama hunisi bulunuyor. Su değişimlerinde ağırlıklı olarak osmos suyu kullanmaktayım ve bu suyu çeşme suyu ile aşılayarak Ph:5.00, iletkenlik 125 ms ve ısı 29 C civarlarında su değerlerini sabit tutmaktayım.

Gelişme: Yaklaşık 10 günde bir düzenli ve yüksek sayıda yumurta döken çiftimin, yumurtalarında döllenme veya mantarlaşma ile ilgili bir sorun oluşmuyor. Yumurtlama evresinde su değişimi yapmıyorum, su seviyesini 40 cm ye indiriyor ve yemlemeyi kısmen azaltıyorum. Su değerlerinde ciddi bir oynama olmuyor. Eşlerin yumurtalarla ilgilenmesi ile ilgili bir problem de yaşamıyorum. Yüksek sayıda serbest yüzüşe geçen larva sayısına her seferinde ulaşıyorum. Bu yavrular akvaryumun çeşitli yerlerine dağılıyor, ara sıra anaçlarla temas kuruyor fakat eşlerin onları bir araya toplama çabaları yetersiz kalıyor.

Sonuç: Serbest yüzüşe geçen yavrular birkaç gün içinde, gözlemle tam olarak belirleyemediğim bir şekilde ortadan kayboluyor. Anaçların sırtına çıkamayıp yeterli beslenemedikleri sabit bir veri.

Tamer
18-09-2008, 08:55
Aydın Bey isminizi belirtmişsiniz gerçi ama profiliniz imza bilgileri kısmından ad soyad ve şehir bilgilerinizi girerseniz memnun oluruz.

Cevabınızı okudum ama bana yazınızda sanki sitem etmiş alınmışsınız gibi geldi, emin olun kimsenin amacı bağcıyı dövmek değil üzüm yemek ve yedirmek, biz yönetim ekibi olarak forumda üye ama sadece okuyan ve başlık açıp sormaktansa ö.m. atan 10larca yüzlerce üye biliyor görüyoruz, bunun adı korkumudur çekinmekmidir nedir koyamadık, ama en kısa zamanda bunları aşmayı istiyor ümid ediyoruz.

Bora abimizin dediği anlatmaya çalıştığıda buna benzer bir konu nezaman uyarıda bulunsak detay istesek veyahut forum kurallarından bahsetsek karşı tarafta bir çekimserlik bir tutukluk oluşuyor, elbette kimse kimseden korkmuyor korkmayı gerektirende bir şey yok, ama bu böyle....

Açılan konularda, sadace sizinkisi için demiyorum yanlış anlaşılmasın bir çoğunda detaylı bilgiyi alamıyoruz, çoğu konu fotoğrafsız çok yalın bir dille anlatılıyor, inanın cevap vermek içimizden gelmiyor, çünki vereceğimiz cevaplar tahminden öte gitmiyor ve yanıltmak endişesi duyuyoruz, hem yeni üyelerin daha çok verim alması, okuduğu konuyu anlaması ve öğrenmesi hemde konu sahiplerinin aradığı cevabı bulabilmesi için detaylu konu açmak yeterli veri sunmak çok önemli.

Sizin konunuza gelince ; demişsiniz

Su değişimlerinde ağırlıklı olarak osmos suyu kullanmaktayım ve bu suyu çeşme suyu ile aşılayarak Ph:5.00, iletkenlik 125 ms ve ısı 29 C civarlarında su değerlerini sabit tutmaktayım.

Ozmoz çıkışınız kaç PH veriyor, eğer 3,5-04 ph veriyorsa ve çeşme suyunuz 5,5-6 ph ise bu aşılamada 5,00 ph elde edebilrsiniz, ölçüm cihazınızın kalibresinden eminmisiniz, eğerki doğru ölçüm yapmış iseniz, ve üretim 5 ph ta oluyor ise bu denli düşük ph seviyelerinde larvaların yığıldığı sırta çıkamadığı defalarca görülmüş yaşanmıştır, size tek önerim üretim suyunuzun phını yükseltin ve 6-6,5 seviyelerinde gerçekleştirin, eminim çiftlerde sorun yoksa mukoza veriyorlarsa sırta geçiş yapacaklardır.

M.M.M
18-09-2008, 12:10
Bora bey senin için bu kadar basit bir olayı niçin bu kadar uzatıyorsun anlamak mümkün değil.Zorla bana söylettireceksin.Saygılar.