PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : uv filitrenin gereksinimi

antaeus
13-03-2008, 15:30
Merhabalar öncelikle çok güzel bir site olduğunu söylemek isterim. Yaklaşık 4 aydır diskus besliyorum. Balıklarda sıralı olarak iç parazit oluşuyor birini düzeltmişken diğerinde başlıyor. Bir arkadaşım bana uv filitre alırsam sorunumun kalmayacağını söyledi sizce ne derecede işe yarar almalımıyım? 100x30x35 cm ebatlarında kumlu bitkili tankım atman ef 4 dış filitrem var 10 günde bir % 20 dip çekimi yapıyorum 7 adet yerli diskusum var 9-7-7-4-3-3-3 cm ebatlarında ısı parazitten dolayı 32 derecede şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim sağlıklı balıklar

Tamer
13-03-2008, 15:45
Merhaba Sn. antaeus ad soyad ve şehir biligilerinizi profil ayarlarından yazarsanız seviniriz, tekrar hoşgeldiniz.

Önce şunu belirtiyim, uv benim kullandığım yada önerdiğim bir şey değil,, Uv filtre sudaki bakteri parazit ve virüslerin dna yapılarını bozarak çoğalmalarına ve yok olmalarına yol açar, kullanılabilir, burda dikkat etmeniz gereken su hacminize oranla UV lambanın waatını belirlemek olucak, birde Uv nizi ilaçlama yaptığınızda kullanmamalısınız, kimyasallarıda aynı şekilde etkiilyor, vitamin. vs de dahil.

Birde iç paraziti yaşamanıza neden olabilecek sorunları tesbit etmeye çalışın, mesela balıklarınızın boy farklılıkları hiç normal değil, bu 9-3 cm aralığında balık var, bunlar stress yaparlar ve her türlü hastalığa açıktırlar, mümkünse aynı boylarda discus besleyin.

Discusmania
13-03-2008, 18:11
Merhabalar, hoşgeldiniz, UV sistemini ben de kullanmıyorum, uv li bir tankta bakılan balığın daha sonra hasbel kader uvsiz başka bir tanka geçtiğinde parazitler ile mücadelede güçlük çekeceğini düşünüyorum,kaldıki uv sudaki parazitlere etki eder balığın vücudunda buluna ve dirençsiz düştüğünde etkin hale geçen parazitlere bir şey yapamaz, sorunu bu şekilde çözmeye çalışmaktan çok bu paraziti etkin hale getiren nedenleri ortadan kaldırmak gerekli ;)

tirnerf
13-03-2008, 19:24
Merhabalar öncelikle çok güzel bir site olduğunu söylemek isterim. Yaklaşık 4 aydır diskus besliyorum. Balıklarda sıralı olarak iç parazit oluşuyor birini düzeltmişken diğerinde başlıyor. Bir arkadaşım bana uv filitre alırsam sorunumun kalmayacağını söyledi sizce ne derecede işe yarar almalımıyım? 100x30x35 cm ebatlarında kumlu bitkili tankım atman ef 4 dış filitrem var 10 günde bir % 20 dip çekimi yapıyorum 7 adet yerli diskusum var 9-7-7-4-3-3-3 cm ebatlarında ısı parazitten dolayı 32 derecede şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim sağlıklı balıklar
Merhaba,forum sayfamıza hoşgeldiniz.Tamer ve Erdal hocam,uv hakkında gerekenleri belirtmişler.Bu konuda benim söyleyeceklerim de farklı değil.
Benim size sormak istediğim iç parazit tedavisinda nasıl bir yol izlediğiniz?Hangi ilaçları kullandığınız?

antaeus
14-03-2008, 00:00
:confused: merhaba; öncelikle bu kadar hızlı yardım alabileceğimi hiç tahmin etmemiştim; çok teşekkür ederim. iç parazit tedavisine gelince izlediğim yol şundan ibaret sera baktaobur tablet ve direkt kullandım işe yaramadı. sonra %50 su değişimi yaptım ve bir diskus üreticisi beyefendinin tavsiyesiyle paraks diye ilaç kullanmak istedim. ilacı kayseride bulamayınca akvaryumcuya başvurdum. bana flaggy yerine nizdarol isimli ilaç önerdi. 1. gün 3 tablet attım ısıyı 32 dereceye çıkardım 2.gün 3 tablet ve 3.günde 3 tablet attım 4. gün %50 su değişimi yaptım ısı hala 32 derece hasta olan balık hareketlendi yeme geliyor fakat yem yemiyor :rolleyes: iyileşeceğini umuyorum etkili bir yönteminiz varsa bizimle paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler..

tirnerf
16-03-2008, 11:33
:confused: merhaba; öncelikle bu kadar hızlı yardım alabileceğimi hiç tahmin etmemiştim; çok teşekkür ederim. iç parazit tedavisine gelince izlediğim yol şundan ibaret sera baktaobur tablet ve direkt kullandım işe yaramadı. sonra %50 su değişimi yaptım ve bir diskus üreticisi beyefendinin tavsiyesiyle paraks diye ilaç kullanmak istedim. ilacı kayseride bulamayınca akvaryumcuya başvurdum. bana flaggy yerine nizdarol isimli ilaç önerdi. 1. gün 3 tablet attım ısıyı 32 dereceye çıkardım 2.gün 3 tablet ve 3.günde 3 tablet attım 4. gün %50 su değişimi yaptım ısı hala 32 derece hasta olan balık hareketlendi yeme geliyor fakat yem yemiyor :rolleyes: iyileşeceğini umuyorum etkili bir yönteminiz varsa bizimle paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler..
Mehmet bey,iç parazit konusunu hastalıklar bölümünde paylaşmamız daha sağlıklı olacak.Ben sizin için ve diğer arkadaşlarımız için faydalı olabilcek bir iç parazit tedavisi açacağım.Saygılar