PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : R.O. cihazları hakkında

Discusarena
12-03-2008, 17:02
Merhaba,

Öncelikle bu sitede emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
Discus benim akvaryumculuğa başlarken tek hedefimdi ve gerçekleştirdim ve yaklaşık 8 aydır bu balıklara bakıyorum.En büyük hayalim bu balıkları saglıklı beslemek ve tabiki üretmekti.Şu ana kadar kayıpsız büyüttüm,tabiki burada bu konuyla ilgili ustadların yazıları çok faydalı oldu ve olmayada devam ediyor.

Sorum özetle şu;ben r/o cihazı almak istiyorum.Kullanpta memnun olan arkadaşlardan marka model bilgisi rica edeceğim.Tekrar herkese teşekkür ederim.

Saygılarımla

Tamer
12-03-2008, 17:18
Emre bey, piyasada çeşitli marka ve kapasitelerde Ro cihazları bulunmakta, burda dikkat edeceğiniz membranın kaçlık olduğu ve markası, benim önerim filmtech 100 lük membran en iyisidir, fiyatlarıda depolu motorlu vb. gibi artılarına göre değişmekte 300-500 ytl arasında alabilrsiniz. firma bilgisi isterseniz reklam olmaması açısından ö.m. ile sorarsanız söylerim, iyi günler.

Vedat Yılmaz
12-03-2008, 23:40
Bulunduğunuz semtin şebeke basıncını göz önüne alarak ve günlük ihtiyaç duyulan su miktarınıda göz önüne alarak motorlumu-motorsuzmu alcağınıza iyi karar verin, motorsuz olanların bazı düşük basınçlı yerlerde iş görmediği olabiliyor.

ramazanyavuz3
03-09-2008, 19:48
Arkadaşlar ben discus üretmek istiyorum!!!
Bir çift discusum var,geçen hafta yumurtladı ama yumurtalar bozuldu.osmoz cihazım olmadığı için dediler bende osmoz aldım yarın montajı için gelecekler ama balık yumurtlamak üzere,bir saate kadar yumurtlayacak.Ne yapmam gerekiyor???Suyunu yarın osmozdan dolduracaktım yarına kadar yumurtalar yine bozulurmu?Akvaryumda ne gibi koşullar oluşturmalıyım?Akvaryumum 80x40x28 yaklaşık 80 litrelik.Yardım ederseniz sevinirim.Teşekkürler

Vedat Yılmaz
04-09-2008, 11:25
Ramazan bey balıklarınızın yumurtlamasını istemiyorsanız şayet bir iki müdahalede bulunabilirsiniz mesela; üzerine yumurtlamak istedikleri discon ve bu türden olan malzemeyi akvaryumdan çıkarabilirsiniz, ışık olayını kaldırarak karartma yapabilirsiniz, ısıtıcıyı çekebilirsiniz ...
Osmos cihazınız bağlandığında İletkenlik ölçeriniz varsa çeşme suyu/Osmos suyu karışımı yaparak iletkenliği 100-120 mikrosimens'e ayarlayın ve suyu sürekli sonradan yapacağınız dip çekimleri ile temiz tutmaya çalışın sabırla bekleyin.
İletkenlik ölçeriniz yoksa 1/5 oranında çeşme suyu kalan kısmı R/O suyu olacak şekilde doldurabilirsiniz.

ramazanyavuz3
04-09-2008, 21:20
Ramazan bey balıklarınızın yumurtlamasını istemiyorsanız şayet bir iki müdahalede bulunabilirsiniz mesela; üzerine yumurtlamak istedikleri discon ve bu türden olan malzemeyi akvaryumdan çıkarabilirsiniz, ışık olayını kaldırarak karartma yapabilirsiniz, ısıtıcıyı çekebilirsiniz ...
Osmos cihazınız bağlandığında İletkenlik ölçeriniz varsa çeşme suyu/Osmos suyu karışımı yaparak iletkenliği 100-120 mikrosimens'e ayarlayın ve suyu sürekli sonradan yapacağınız dip çekimleri ile temiz tutmaya çalışın sabırla bekleyin.
İletkenlik ölçeriniz yoksa 1/5 oranında çeşme suyu kalan kısmı R/O suyu olacak şekilde doldurabilirsiniz.

İlginize teşekkür ederim balıkar dün yumurtladı bugün 3 tanesi hariç gerisi iyi görünüyor.akvaryumun suyunun yaklaşık 1/8 ini osmoz ile değiştirdim yarında sizin dediğiniz gibi 1/5 çeşme suyu ile değiştireceğim dilerim başarılı olurum .Selamlar

ERGİN
05-09-2008, 10:40
Ramazan bey bir şey dikkatimi çekti. Akvaryumunuz 80*40*28 ebatlarında sanırım. Fakat bu ebatlarda,hatta 28 boy ise bir çift discus'u beslemek bile zordur.

Vedat Yılmaz
05-09-2008, 13:25
Ramazan bey balıklarınız yumurtladı ise artık yüksek miktarlarda su değişimleri yapmamalısınız (yani bir defada yapılacak su değişimi azami %10 olmalı)
Larvaları görünceye kadar bekleyin.Larvalardan sonra su değişimlerini dip çekimi yaparak ve akvaryum suyu ile aynı değerlerdeki su ile yapmalısınız.