PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : discuslar ve neonlar

brhmone
09-09-2008, 20:36
Merhabalar. İki adet red map discus olan 140 l lik bir akvaryumum var. Galeride içinde neon balıkları olan akvaryumlar gördüm.Benim hazırladığım yemi yerken (yürek vs.)çok küçük parçacıklara ayırıyorlar.
Sorum şu:akvaryuma birkaç neon alsam bu kalan yemleri temizlerler mi? Yoksa onlar için başka yem mi kullanmam gerekir? Bir de bu iki türün uyumu nasıldır.Balıklarımı strese sokmsk istemiyorum.

*efe*
09-09-2008, 20:42
İbrahim Bey,

Yem artıklarını tüketmek için pek çok canlı kullanabılırsınız..
Elma salyangozu,Apistogrammalar,SAE,Karidesler,Tetra türleri vb..

Neonda Discuslarla sorunsuz yaşar ancak küçük neonlar akvaryuma ilk kondukları zaman Discusların hedefi haline gelebiliyor.
Neon koymayı düşünüyorsanız tavsiyem büyüklerinden seçin ve yanında ilave olarak salyangozda koyun.

diskusman
09-09-2008, 20:58
Efe bey yeterince sölemiş ek olrak diskuslar ac kalınca neonları yiyebiliyor selamlar

GSemihsel
09-09-2008, 21:55
İbrahim bey bende discusların yanlarına neon aldım..birini büyük erkek discusum ölüdürnce ayırdım neonları..yeme gelince;discuslar için yaptığınız yemi gayet iştahlı yiyorlar neonlar..eğer discusların yanına neon almak istiyorsanız yem açısından bi problem yaşamazsınız...

Hakan Pamuk
10-09-2008, 06:23
yaklaşık 6 ayı geçti ve tankımda 8 adet discusla beraber.. bolca bitki 2 adet ramirezi 20 adet neon bulunmakta.Tanka hep birlikte girdiler. Şu ana kadar herhangi bir problem yaşamadık çok şükür.ne yalan deyim 1-2 gün aç kaldıkları dahi oldu.. bir sorun yok..

Ayrıca Yem olarak ev yapımı yem yeterli, farklı bir yem çeşidine gereksinim duymuyorlar..:)

fma55discus
10-09-2008, 08:23
Zamanında nekadar kardinalde normalde neon alsam hepsinin gözlerine saldırarak öldürdüler.Doğla yaşamlarındada discusların beslenme çeşitlerinin arasında neonların olduğunu duyduktan sonra dahada koymadım.

abdurrahman
10-09-2008, 09:06
Fatih abinin dediği gibi ilk gözlere hucüm ediyorlar:).Bende geçen yıllarda birkaç kez neon koydum,fakat en fazla 30 dk izleyebildim.

zombidix
10-09-2008, 09:38
ufaklarından edinirsen canlı yem olmuş olurlar aslında kötü bişey değil biraz pahalı olur. 4 ytl 1 discus doyarken diğer canlı yemlerle 5 ytl tüm akvaryum camiası en az 2 öğün doyar. mutlaka büyük boy ve aktif olanları seçin. hasta sakat zayıf zaten discuslar tarafından temizlenecektir. bi de kırmızı burun ve rasbora da koyun.dikkatlerini mi dağıtıyorlar bilmem bunlar neonlara göre daha seriler mama olmama şansları daha yüksek. bunlar sayesinde neonlar bende sapasağlam yaşıyorlar. seyirlerine de doyum olmuyor özellikle biraz iri kıyım olanlarının....

rusenali
10-09-2008, 14:58
Yaklaşık bir senedir kardinal neonlar var. Herhangi bir kayıp discuslardan dolayı yaşamadım ama yakınlarda 30 neon koydum 5 - 6 adettini yediler :)

Bence kardinal neonla sorun olmuyor gibi.

carbak
10-09-2008, 22:42
Eğer çiftlerse ve aynı akvaryumda yavru almayı düşünüyorsan başka bir balık koyma derim.Eğer sadece dip temizliği için istiyorsan bir tane Corydoras işinizi görebilir. Neon' larda etcil yeme bayılır onlar için yem değiştirmeye gerek yoktur.

ülkünizam
11-09-2008, 09:43
ibrahim bey merhabalar. bende elimdeki tankta discuslarla beraber neon beslemekteyim fakat şu hususa dikkatinizi çekmek isterim ilk etapta 25 adet olan neon sayım bir ay içersinde 8 adete kadar düştü kısaca discuslar için iyi bir canlı yem oluyor bilhassa büyük boy discuslar için.saygılar

fma55discus
11-09-2008, 09:56
Yaklaşık bir senedir kardinal neonlar var. Herhangi bir kayıp discuslardan dolayı yaşamadım ama yakınlarda 30 neon koydum 5 - 6 adettini yediler :)

Bence kardinal neonla sorun olmuyor gibi.

Kardinalleri dahada fazla seviyorlar:)