PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Atman 3337 dış filtre için malzeme sıralaması?

seastars
09-09-2008, 16:50
Merhabalar öncelikle bende forumun yeni üyesim.. Ve 2 yıllık yunus deneyiminden sonra discus beslemeye karar verdim. 200 lt (100*40*50) lik tankım var. Tankı dün komple şebeke suyu ile doldurdum ve gerekli miktarda su hazırlıyıcı ekledim. Dış filtrem Atman 3337 (2 hazneli) içerisine hangi malzemeleri kullanmalıyım? 4 adet damızlık altı boylarda discus alıcam onları ne zaman eklemeliyim..ve ayrıca iç filtre olarak sünger filtre kullanmalımıyım? Bu konular ve ayrıca bunların dışında yapılması gereken benim atladığım detaylar hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.. Şimdiden teşekkürler..
Sağlıklı balıklar..

Discusmania
09-09-2008, 17:27
Selamlar, hoş geldiniz, öncelikle imza kısmına ad, soyad ve şehir bilgilerinizi girmeniz gerekmekte, sorunuza gelirsek, bir çok alternatif söylenecektir arkadaşlar tarafından ama benim tercihim, en alt gözde sera biofibres, orta gözde sera siporax ve en üstte elyaf bu dizilim kendi dış filtrelerimde de kullandığım dizilimdir, orta katta sera siporax pahalı gelir ise mavi sünger de kullanabilirsiniz. Kısaca şunu da açıklayayım en alt katta kaba pislik/mekanik filtrasyon olmakta, orta katta biyolojik filtrasyon olmakta --ki hayatiyet arzeder-- en üst kattaki elyaf ise çok küçük partikülleri süzerek suyun kaliteli şekilde tankınıza dökülmesini sağlar.son olarak tankınız discus için yeterli boyutların en alt seviyesinde dış motorunuzda olsa dip çekimi / su değişimini minimum da olsa ihmal etmeyiniz, saygılarımı sunar , başarılar dilerim...

*efe*
09-09-2008, 20:47
Erdal Bey,gerekli bilgilendirmeyi yapmış bende filtrasyon harici bir öneride bulunmak isterim.

Discuslar özellikle damızlık altı her boy min.6 lı guruplar halinde beslenmelidir.Aksi taktirde pek çok sorun yaşanabiliyor.Özellikle 3 adet Discus olan akvaryumlarda son derece huzursuz bir hava oluyor.Tavsiyem almayı düşündüğünüz 4 adeti 6 ya cıkarmanız yönünde.

seastars
09-09-2008, 21:20
6 adet almayı tabiki isterim ama şu an için durumum buna izin vermiyor.. 4 ile başlamak durumundayım.