Orijinalini görmek için tıklayınız : Filtre ne marka kullanırdınız?
fma55discus
12-03-2008, 00:23
Kendi akvaryumumda eheim 2217 kullanıyorum akvaryum ölçülerim 130/70/50 yeterli geliyor.Gayetde memnunum.Eheimi güvenilir buluyorum.
Discusmania
12-03-2008, 00:39
Fatih, içlerinde güvenilir olanı birden fazla ama 'en' olanı Eheim ;)
Atman cf 1200 dış filitre kullanıyorum sorun çıkarmadı ,hava motoru da aynı şekilde tık yok atmandan memnunum
Şimid güvenilir olarak bikaç marka sıralanabilir ama bende Ehıem diyorum, her nekadar ehıem kullanmıyor olsamda. Şuan tetratec ex1200 ve atman 3338 modellerini kullanıyorum, çok ta memnunum.
discusturka
12-03-2008, 17:12
Eheim, verim olarak ta en iyisi, performans olarak ta. Dışfiltre kullandığım dönemler de Atman da Eheim de kullandım. Eğer evde kullanılacaksa kesin Eheim derim.
Tetratec 1200 ve Atman CF1200 kullanıyorum. Tetranın performansı daha iyi. Bu aralar Eheim professional almayı düşünüyorum.
Vedat Yılmaz
14-03-2008, 13:18
Eheım dedim gerçekten bu işte bir numara,dolphin ve tetratec 1200 de kullandım onlardanda çok memnun kaldım,özellikle ucuz marka arayanlara kesinlikle ama kesinlikle dolphin öneririm.
martin_mystere
14-03-2008, 13:28
2 yıla yakın süredir Tetratec 1200 kullanıyorum. Öncesinde Atman 3336 vardı ve 300 litre akvaryumum için yetersiz kalıyordu. Debisi düşük watt tüketimi fazla idi. Tetrayı içi dolu, fiyat olarak makul (220 ytl) ve enerji tüketimi düşük (21 watt/saat) olduğu için tercih ettim. Eheim'in de çok iyi bir marka olduğunu biliyorum ancak 2217'nin boşu neredeyse 1200'lük tetra fiyatı kadar. Ayrıca tetra'da Eheimde olmadığını bildiğim temizlik sonrası filtrenin içinde kalan havayı çıkarabileceğiniz bir düzenek var ki, öncesinde Atmanın havasını alayım derken akvaryumdan az su içmedim :) Eheim'da classic olarak geçen modellerinde de bu durum olmadığı için ben tercihimi şu anda kullandığım filtre Tetra 1200 EX'den yana kullandım. Saygılar
fma55discus
14-03-2008, 13:36
İlker bey güzel bir anlatım olmuş.Seçeneği seçtiğimizde nedeninide yazarsak discusa yeni başlayacaklara bir fikir vermiş oluruz.
Atman ef 4 ve eheim 2213 kullanmaktayım sessizlik ve kalite yönünden kesinlikle eheim tercih ederim ama performans yönünden atmandan oldukça memnunum
Filtre alırken çeşitli kriterleri gözönünde bulundurmak gerekir. Bence bu şekilde filtrelere bakılırsa;
1. Performans olarak Eheim
2. Fiyat/Performans olarak Tetra
3. Fiyat olarak Dolphin veya Atman
tercih edilebilir.
Bencede eheim tek ama malesef maddi olarak bizi baya zorluyor oyüzden ben eheim ve atman arası olarak tetra 1200 tercih ediyorum.
Akvaryum hobisiyle yaklaşık 30 yıldır ugraşırım kullanmadıgım dış filitre hemen hemen hiç kalmadı diyebilirim ve son noktayı koydum.Şu an evimde üç adet 2217,bir adet 2215 çalışır durumda
konya_discus
27-05-2008, 13:28
Akvaryumumda Hydor Prime 20 (İtalyan) ve Atman 3335 kullanıyorum.İkisindende memmunum fakat Eheim tercihim olurdu.
hakanserin
28-05-2008, 11:37
Bende Eheim isterdim ama malesef hiç kullanma şansım olmadı.Maddi olarak beni epey aşıyor.Atman 3338 kullanıyorum ve gayet memnunum.
diskusman
03-08-2008, 07:14
Eheim tercihim olurdu.Atman var.
merhabalar. Formunuza yeni kaydoldum,inşallah çokça faydalanabileceğimi umuyorum. Ben de ankette eheim dedim, ancak atman kullanıyorum. Ama küçük bir akvaryumumda yirmi yıldır evde duran eski bir eheimi taktım. hala canavar gibi. Saygılar...
captain__53
06-08-2008, 17:29
Tetra tec kullanıyorum ama eheim'in sepetli profesyonel modellerini kullanmak isterdim.
merhabalar. Formunuza yeni kaydoldum,inşallah çokça faydalanabileceğimi umuyorum. Ben de ankette eheim dedim, ancak atman kullanıyorum. Ama küçük bir akvaryumumda yirmi yıldır evde duran eski bir eheimi taktım. hala canavar gibi. Saygılar...
Fikret bey DFC ye hoş geldiniz, herkesin eminim gönlünden geçen ehıem ın ekipmanları, hem elektrik tüketimi muadilllerine göre düşü oluyor hemde çok uzun ömürlü ve sağlam oluyorlar, aslında kendilerini yıllar içinde amorti ediyorlar, nitekim sizde bunu doğrulamışsınız....
fma55discus
11-08-2008, 19:10
Akvaryum hobisiyle yaklaşık 30 yıldır ugraşırım kullanmadıgım dış filitre hemen hemen hiç kalmadı diyebilirim ve son noktayı koydum.Şu an evimde üç adet 2217,bir adet 2215 çalışır durumda
Nazım bey tanıdığım bu işle 20 yılını doldurmuş çoğu abilerimin tercihi eheim acaba bunun nedeni o senelerde eheim in çok bulunmasımı yoksa eheim in sağlamlığımıydı.Para yönünden eskidende şimdide fiyat olarak en pahalısı diyebiliriz.Ne filtreler vardı 85 lerde mesela ama şuan piyasada kalmadı gibi.Yanlız eskiden alman olan eheimler artık uzakdoğu üretimi.
Evimde şu anda kurulu iki tane 2215 var çok memnunum .
Savaş AYDIN
11-09-2008, 21:55
Fazla söze ne gerek tabiki eheim.
Ben eheim 2213 kullanıyordum fakat bir arkadaşımın tavsiyesi ile Sun Sun HW-303B UV aldım. Hem pahalı değil hem hazneleri geniş hemde uv lambası var. Çok sessiz ve çok iyi temizliyor gayet memnunum. Eheimide bitki akvaryumuna taktım.
minjiang kullanıyorum ama ehiem daha önce kullandım ve tek geçerim
mrb ben emre aranıza yeni katıldım bende dolphin 1600 ve eheim 2213 var,performans olarak ikisindende çok memnunum fakat dolphin çok elektrik yakıyor o yüzden bende eheim diyorum her yönden.
zamanlama
24-03-2009, 23:02
ben atman f4 kullanıyorum fakat tetratec almadığıma pişmanım sonradan öğrendim bence yerli üreticilerle ulusal basına el atıp çok kaliteli yerli üretime teşvik yaptırsak ozaman daha başarılı oluruz parça bol ve ucuz olur.
merhaba ,
Kişisel kanaatim bir kaç marka güvenle kullanılabilir.Filitre alırken dolu olması önemli bir neden olmalıdır.Boş alıp daha sonra gerekli katman malzemeyi satın aldığınızda astarı yüzünü geçtiği durumlar oluyor.
DiscusSeveri
29-03-2009, 18:36
Uzun süredi Dolphin C-1000 kullanıyorum.Çok memnunum, herkese tavsiye ederim.
F_erdem_B
20-09-2010, 16:06
Eheim 2228 02 pro yu tek geçerim 600 litreye kadar akvaryumun gerçekten temizliğini yaptığına inanıyorum çünki benim 500 lt tanka bence fazlasıyla yetiyor
pharmoza
24-09-2010, 19:47
Ehiem ın Alman üretimi olanları 20 yıldır kesintisiz kullananları biliyorum.Yeni üretimi çinde olmasına rağmen kaliteden yine ödün verdirtmiyorlar.Eeee Çan çin çon larda parasına göre kalite çıkartıyor.Atman fabrikasında da 300-400 liralık kafa motorları üretiliyor dış görünüşüne bakarsanız 30-40 liralıklarından farkı yok ama ehiem a kafa tutar.
Çin de her kalite var parasına göre tabide bizim ithalatçılarımız ucuzu alıp piyasaya pahalıya satarak köşeyi dönme hevesinden kurtulamadıkları sürece bizimde balıklarımızında sağlıkları tehlikede aynı zamanda.
Eheim 2213 kullanıyodum, bitkili tank yaptığımdan dolayı sürekli tıkanıyordu..
eheim 2217 aldım bence en iyi filtre bu diltredir.
aylardır debisinde hiç düşme yok.. süper bişey.
bilgin26
06-03-2011, 23:50
Fluval Gerçek bir Avrupalı... Eheim bile fabrikası çinde.
kuzenler
15-04-2011, 12:31
Eheım 2213 kullanıyorum.Geçen kutusu elime geçti içinden garanti belgesi çıktı sonuç gerçekten inanılmaz aldığım tarih 1997 ve hala sorunsuz çalışıyo...başka söze ben gerek duymuyorum.
Eheim 2078 III'e Profesyonel kullanıyorum, tek kelime ile "MÜKEMMEL".
ben ikinci el tetra tec1200 kullandım sorun yoktu ...sonra ikinci bir akvaryum kuruncu onu oraya kaydırım ve yeni dış filtre fluval 305 aldım
su itişi cok kuvvetli yalnızca evimde yatak odasında olduğu için ses cıkarıyordu servisine bizat kendim getirdim..
ve kontrol ettim motorun calıştığı bile beli olmuyordu benim eve aynı şekilde
söküpde evde taktığımda yine ses oldu servisi arayıp sorduğumda
bir şey yapamadılar.....
geçen hafta aqua diye bır flıtre aldım akvaryumcu cok ovdu yok uv li yok ben kendıme dusunuyorum falan. aldım hıc begenmedım. netten arastırdım herkez ehime ya da atman dıyor. gerı goturdum flıtreyı ben vazgectım atman ya da ehaıme ıstıyorum dedım. once atmanı cıkradı f4 sonra ehıme 2073 u ben sunu gordum tamamen sahsı fıkrım en basta malzeme kalıtesınde fark var. su an kullanıyorum gercekten benı fazlasıyla memnun ettı.r
herkese selamlar olsun...
fluval 305 olan sorun cözülmedi..fluval 305- 2 arkadaşla tanıştım birisi sahibinden.com
alışveriş yaptığım birisiydi...fluval 305 -o arkadaşda önce ses sorunu yokmuş ama
fluval 305 filtreyi bir kez acıp kapatıkdan sonra onceki olan sesizliği bir daha bulamamış...fluval 305 -aynı şekilde oda kayapet servisine gitmiş ve orda sesiz olan şey evde yine ses cıkarmış aynı benim sorum gibi...fluval 305 -
evde coklu olan fişi tek bağlamış yine aynı....fluval 305 -diğer muhasebeci olan arkadaşım su kacırma ve ses sorunu yaşamış ama servise değilde aldığı yerle muhatap olmuş ama sorun çözülmemiş oda kızmış atmış yepyeni motoru cöpe....fluval 305
benim içerlendiğim konu ben bu sıkıntıyı yaşayıp servise kadar götürüp
gösteripde napiyim burda bak ses cıkmıyor dediği zaman bu insanların ve aynı tutumu sorunu cözmek yerine topu dışarı atmayı öncelik sayan ve o firmadan ekmek yiyen arkadaşlara yazıklar olsun diyorum...fluval 305
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.