Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni aldığım discuslarım yem yemiyor
VolkaNzx
27-08-2008, 11:08
:(Arkadaşlam merhaba. Aranıza yeni katılıyorum. 3 senelik akvaryum hobiciliğinde sonra son nokta olarak discus beslemeye karar verdim. En başta küçük boyutlarda ve fazla adette discus alıp bakmaya karar verdim. Mersinde bir akvaryumcu aracılığı ile 8 adet (her biri değişik cins olmak üzere) discus aldım. Boyları 4-5 cm civarındalar. Bu discuslar uçakla direk yurtdışından geldi. (yada ben öyle biliyorum) Eve getirip akvaryum suyuna yavaş yavaş alıştırarark ve bemiks vererek akvaryuma koydum. Ama bu gün itibari ile tam 1 hafta oldu ve yem yemiyorlar. ama formlarında bir problem yok. Hepsi aynı yerde yan yana geziyorlar. Direk üzerlerine yem attığım halde dönüp bakmıyorlar bile. Kullandığım yem (Tetra nın discus yemi). Ne yapmam gerekir. Lütfen yardımcı olun. (125x50x50 Akvaryum ölcüsü) Akvaryumda sadece 2 adet eş tutmuş melek var. Ve discuslarla hiç ilgilenmiyorlar yani rahatsız etmiyorlar.
aytackurt
27-08-2008, 11:22
Biraz sabredin.Atığınız yemleri temizleyin.1 gün yem vermeyin.Alışma devresindeler.Yoldan gelmişler biraz bekleyin yeter.
Vedat Yılmaz
27-08-2008, 11:27
Aramıza hoşgeldiniz, öncelikle sizden ricamız size ait profiliniz-signatür(imza) ayarlarını kullanarak ad,soyad ve şehir bilgilerinizi girermisiniz.Sizi tanıyalım.
Discuslarınız yanından melekleri çıkarın ve ışıklandırma varsa kapatın yem yemedikleri için fazla yem atmayın su değerlerinizi olumsuz yönde etkiler, %10 su değişimi yapın hatta melekleri çıkardıktan sonra 2-3 gün hiç yem atmayın.Discuslarınızın yanında ani hareket etmeyin.
Elektrikler gitti yarım kaldı :(
VolkaNzx
27-08-2008, 11:36
Teşekkür ederim bilgiler için.Melekleri çıkartıp dediğiniz gibi %10 su değişimi yapıp ışıkları kapatacağım ve 2 gün yem vermeyeceğim.Gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim.
Volkan arkadaş hoşgeldiniz diyorum,
Size fikir verme açısından iletmek istedim.
Bora TK. isimli üyeden alıntı;
Cihan Zede arkadaşım.
Bir önceki yazımda anlattığım uygulamayı yaptıktan sonra balıklarını akvaryuma koy ve onları tedirgin etmeden uzaktan gözlemle,
1- Işıklar kapalı olsun yeni tankta ürkebilirler,(akşamları oda ışığı yeterli)
2- Yem verme çekingen davranışlardan dolayı yem almayabilirler ve suyunu boşuna kirletmiş olursun, 2-3 gün yemleme hatta belki 1 hafta(aç balık, tok balıktan iyidir)gereksiz yere strese girmesinler,,,
3- Günlük su değişimlerini % 10 oranında yap daha fazlasına gerek yok, herşey yolunda gittiğinde yeterince yemleme yapacağından dolayı su değişim oranlarını artırabilirsin(%25-%50 gibi)
4- Her durumda steril edilecek diye bir şey yok, steril edeceğim diye gereksiz yere kimyasal kullanma, onları gözlemle belki hiç gerek kalmadan ortamda rahatlıkla sağlıklı bir şekilde adabtasyon gerçekleşebilir,(sağlıklı ve kuvvetli balığın buna ihtiyacı yok)
6- Aklına takılan bir soru yada sorun varsa DFC forumda daha önce yazılmış yazıları bir incele ve fikrin olsun diğer arkadaşlarda yardımcı olurlar,
7- Acele etme sabırlı ol, daha sonra sonucuna katlanamayacağın durumlar yaşama,,,
Saygılar,,,
27-08-2008, 14:44
Mustafa arkadaşım en başta hoşbulduk.Çok teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı.Burada gerçekten çok güzel bir ortam var daha 2 gün oldu ben bu foruma üye olalı kanım çok ısındı hepinize tekrardan çok teşekkürler.Bora arkadaşımın daha önceden yazmış olduğu tavsiyeleri deneyeceğim.
Volkan bey DFC ye hoşgeldiniz, tankınızın ebatları gayet güzel, balıklarınızın orjini yeterik iyi olsun eminim bu sistemde çok iyi discuslar büyütebilrsiniz, 1 hafta erken bir süreç hemen alışamıyabilirler, bazen 1 ay yem yemeden saklandıkları gözlenir, yapacağınız şey acele etmemek, sabırlı olmak, günlük %10-20 su değişimi yapmak, dipten pislikleri temizlemek, arkadaşlarım zaten uyarmış, melekleri çıkartın diye, extra 1 ampul bemix eklenebilir, tankın üzerinde aydınlatmayı kapalı tutun, geceleri odada loş bir ışık olsun bir çocuk gece lambası açabilrsiniz, zamanla normale döneceklerdir.
VolkaNzx
27-08-2008, 16:25
Tamer bey çok teşekkür ederim.Balıkları ilk akvaryuma koyarken bemiks koymuştum zaten.Ama bugün iş çıkışı eve gittiğimde melekleri başka bir akvaryuma alacağım.Dip temizliği yapıp %10 yada 20 gibi su değişimi yapıp lambaları söndürüp beklemeye geçeceğim artık.
spottederuption
30-08-2008, 10:35
Öncelikle dfc'ye hoşgeldiniz tank boyutunuz gayet güzel kendi hallerine sakin bir ortama koymuşsunuzdur inşlallah tankınızı birde biraz sabredin düzenli su değişimi yapın alışınca elinizi suyun üstünde oynatın onlar açsa zaten koşarlar hemen iyi günler...
VolkaNzx
30-08-2008, 11:17
Gerekli bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar. Balıklar dediğiniz gibi 2 gün ışıksız bir şekilde akvaryumda kalınca ortama ayak uydurdular. Şu an iştahsızda olsalar genede ufak tefek atıştırmaya başladılar.
Volkan bey, yürek vermeyi denedinizmi acaba.Belki bir faydası olabilir.
Volkan bey yeni balıklarda ortalama hep aynı sorunlar mevcut.Mesala Tamer beyden aldığım discus yavruları hiç yabancılık çekmediler hatta büyük olanı bile kovalıyorlar.Herhalde özelliklede ithal balıklarda adaptasyon süresi uzun oluyor ama geçici olduğunu tahmin ediyorum.Sağlıklı balıklar.
6 gün önce aldığım 5 discusumdan 3 ü hiç yem yemiyordu. Bugün iç midye alıp minik minik kesip atıp deniyeyim dedim saldırdılar anında :)
convectus
13-10-2010, 21:03
merhabalar 3 yıldan sonra hobide son olarak dıscus kararı aldım ve artk dıscus.fakat bende suanda 3 tane dıscusum war.red melon red map ve blue diamond.ilk once red melonu almıstım.tek basına akvaryuma koymustum cok guzel yem yiyordu sonra diger ikisini koydum akvaryuma suanda yem yanından gecıo balıkların ama yemiyorlar sebebi ne olabilir.balıklar cok saglıklı ve ithal balıklar
Savaş AYDIN
13-10-2010, 21:59
Çagkan bey balıklarınızın fotoğraflarını çekerek yeni bir konu açarsanız daha sağlıklı yorumlar yapılabilir.
convectus
13-10-2010, 22:30
pekı savas bey cok tesekkur ederım :)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.